Vročinski krči :( (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Naranja -> Vročinski krči :( (16.1.2012 16:16:07)

6 dni smo bili na pediatrični kliniki z našim dveletnikom. Danes smo prišli domov. Imel je vročinski krč, ki je trajal 2 uri. Pol pa so ugotovili, da ima pljučnico. Lani je imel enkrat vročinski krč, ki je trajal 2 minuti in so zdravniki rekli, da se ne ponovijo (ponavadi). Ampak se je, in tako hudo!! Kako živeti s tem, da lahko otrok dobi krči, kadar bo zbolel? Seveda sem ga izpisala iz vrtca in ne bo hodil do marca ali aprila. Hodi drugo leto v vrtcu ampak ni nič boljše, kot prvo. Skoz je bolan.
Skrbi me, ker so Stesolid dali dvakrat na Metelkovi ampak krč se ni ustavil :((
Zanimajo me vaše izkušnje. Počutim se izgubljena... 

blaža -> RE: Vročinski krči :( (16.1.2012 17:08:25)

Naš ta starejši je mel kot majhen vročinske krče. trajalo je mogoče 2 min vse skupaj. Nikoli še nisem slišala, da bi imel otrok 2 uri vročinski krč. tudi v knjigi, ki jo imam doma, piše, da traja le kratek čas,..

kaj ti niso znali povedat zakaj naj bi vročinski krč tolko časa trajal?

Pri vročinskem krču je ključno to, da se zbije temperatura, s tem, da se ali otroka namaka v hladnejši vodi, ali se mu da svečka,.. da bi bil dve uri otrok s krčem,..mi se zdi kr malo hudo.

Žal ti ne znam pomagat. kaj so pa ti sploh rekli, ko ste dobili odpustnico za it domov? a kej piše gor, akak diagnoza la kej?

Ajra RR -> RE: Vročinski krči :( (16.1.2012 17:26:20)

Naranja, vem, kako ti je. Tudi moja hči je imela vročinske krče. Poznam mamico, katere hči je imela prav tako dolge 'napade', danes je že najstnica in nima nobenih posledic.

Svetujem ti, da vprašaš vse, kar te zanima pediatrinjo, ki je specializirana za vročinska stanja. Ona ti bo znala vse, kar te zanima in skrbi, razložiti in te pomiriti. Vedno odgovori hitro. Nadeš jo tukaj: http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov/martina-filipic_40

ThinkPink -> RE: Vročinski krči :( (18.1.2012 15:04:48)

Ojoj, uboga...te razumem...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] naša je imela vročinski krč 1x, trajal je nekaj minut, zaustavili so ga s Stesolidom. Od takrat je minilo že skoraj 4 leta, pa sem ob vsaki vročini zelo zaskrbljena. Da bi vročinski krč trajal dve uri, še nisem slišala. Vem pa, da ga povezujejo z epileptičnimi napadi, saj smo tudi sami šli na kontrole, če bi šlo za epilepsijo. Držim pesti, da se vam več ne ponovi.

Sandi33 -> RE: Vročinski krči :( (6.5.2012 16:30:29)

Prav presenečen sem da zdravniki ne razložijo staršem kako pomembno je da opazujemo otroka in mu pogosto merimo vročino, da lahko pravočasno ukrepamo, preden pride do vročinskih krčev. Po tem ko je sinček doživel vročinske krče (bilo je grozno videti, tako kot pravite, poleg tega pa 2 dni v bolnici itd.) sva po nasvetu pediatrinje nabavila brezžični termometer ki sproti meri otroku temperaturo in vklopi alarm ko temperatura naraste. Tako enostavno pričnemo z ohlajanjem, preden bi lahko prišlo do krčev, vseeno pa pripraviva stesolid in sebe na morebitno akcijo. Nasploh pa je najbolj praktično za čez noč, saj se ne rabiva vsako uro zbujati in otroku meriti vročino. Ne spomnim se kje sva naročila, neka spletna trgovina, pri nas. Verjetno se da izbrskat na netu. Lp,Sandi

*jesen* -> RE: Vročinski krči :( (6.5.2012 22:58:41)

Krči so res grozni, tudi mi smo preživljali te epizode. Nobene noči nisem spala ko je bil bolan. Ufh. Sem kar vesela da je to načeloma mimo- verjetnost ponovitve s starostno dobo pada in baje se pri 5+ letnikih že redko zgodijo.

Ampak... Dve uri v krču? Prosim če mi to lahko razložiš ker ne morem razumet. Ko otrok doživi vročinski krč ne dobiva kisika v možgane... Zato je ključno da se mu da čimprej stesolid ali pa pač ga spravi v zavest da ne pride do kakih posledic.

Kaj ni bilo to mogoče kaj drugega kot vročinski krč? Je na pediatriji dobil tako diagnozo čeprav dva stesolida nista prijela?

Naranja -> RE: Vročinski krči :( (10.5.2012 11:48:36)

Sem spet tukaj po dolgem času.
Po preiskavah na nevrološkem oddelku niso nič ugotovili. EEG v redu, otrok je zdrav.

Ni bil 2 uri v krču ampak neodziven, ohlapen. Nekateri rečejo, da je bilo zaradi vročine in zaradi pljučnice. Izvide iz PK pišejo, da je bil zaradi vročine ("epileptični status" ampak nima epilepsije)

EEG so februarja ponovili in je še vedno v redu. Ne vejo točno, kaj je bilo to. Res upam, da se ne bo ponovilo. Baje da je imel en otrok isto in je bil 8 ur v nezavesti zaradi vročine.

Imela sem ga doma do aprila in je bil zdrav. Zdaj gre spet v vrtec, saj je 3 leta star in mu je doma dolgčas. Kar pogosto zboli in ko ima vročino ne spim, strah bo vedno prisoten.

leda -> RE: Vročinski krči :( (15.5.2012 10:30:41)

da te malo potolažim.

starejša je imela eno epizodo vročinskega krča pri dveh letih in pol...sredi kempa v biogradu... nikoli ne bom pozabila divje vožnje z rešilcem v zadarsko bolnico.

preiskave niso pokazale ničesar, smo pa celo na enodnevne izlete vse do petega leta nosili stensolid (al kaj že??!!), ki mi ga je pediatrinja napisala na recept. k sreči se krč ni ponovil.

so pa tudi meni rekli, da večinoma izzvenijo pri petih letih.

Stran: [1]