Anonimen -> RE: Oh ta nedelja (15.1.2012 23:22:34)
|
Spark: Za Gorenjsko: ce ze greste na Bled, ustavite se se v Vintgarju, je super lepo pa primerno za 4 letnike. Pocakajte pa na pomlad, zdejle ne vem niti ce je odprto. Fajn je tudi Sv Peter na Begunjami, ni prezahtevno razgled pa bozanski. V isti smeri je tudi grad Kamen, men super lep, je pa razvalina. Potem Zelenci, primerni v vseh letnih casih, poucni ker so kraj izvira Save Dolinke pa kolesarske in sprehajalne poti so okoli. V Kranjski gori pes pot do Krnice (primerna v vseh letnih casih razen po neurjih in v velikem snegu), koca se mi zdi da je odprta celo leto. Pa se Kekcevo dezelo mate v Kranjski gori. V Mojstrani imate nov muzej gornistva: SLovenski planinski muzej, iz Mojstrane je pa samo skok do Pericnika...lahko se parkira spodaj in je lep sprehod na drugi strani potoka vse do Pericnika. Meni je lustna Radovljica pa muzej lecta, Sivceva hisa (primer srednjeveske hise) in gostila Lectar s super hrano. V Radovljici je tudi cebelarski muzej. Lustna se mi zdi tudi Vrba pa Presernova hisa s crno kuhinjo (naj otroci malo spoznajo naso kulturno dediscino). V blizini je tudi pisateljska pot, saj so bili v okolici rojeni Cop, Jalen in Finzgar, v Radovljici je bil rojen Linhart, na Jesenicah Cufar...
|
|
|
|