Anonimen -> RE: služba (14.1.2012 16:25:54)
|
IZVIRNO SPOROČILO: februar28 Bom kruta, ti ni treba brat, ce ne zelis, ampak tole je najbolj direktno mnenje, ki ti ga lahko dam in menim, da rabis nekoga, da te posteno zbudi. pozdravljene, sem pred kratkim že odprla podobno temo, pa sem jo sedaj poskuala najti, ampak očitno se teme brisejo, ko niso več aktualne. Skratka omenjala sem že takrat novo službo in zaposlitev med samimi ženskami. Sem mislila oz ker sem že ljudi povrinsko od prej poznala da bo tukaj super enkratno, sedaj pa ugotavljam, da ni niti malo tako super.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Imam občutek, da karkoli naredis ni ok, tisti ki si zadevo interpretira, si jo v svojo korist, nikoli ni dobro, pa naj naredis, dobro ali slabo. Tebe nej ne briga, kaj ona misli o tvojem delu, ampak kaksen imas ti obcutek ko delo opravis. Ce ti ves, da je delo korektno opravljeno ni sefa, ki ti bo karkoli ocital, cetudi ona trobi na ves glas kako si nekaj falila ali nardila slabo. Delo samo bo govorilo zase. Moja sodelavka s katero sodelujeva bolj tesno, je prava uganka, en moment se pogovarja kot da si njen najboljsi frend spet drugič lahko ne spregovori v enem dnevu nobenega stavka. Ves čas ti da vedet da ti ne zaupa in da nima nekega dobrega mnenja o tebi, ko želi kaj izvedet se ti tisi v rit, povedano po domače, drugače pa kot sem že rekla, ti da vedet, da ji nisi pomemben in da je ona najbolj pomembna,.... Pa bi se vse to razumela, če bi imeli kaki konflikt ali kaj podobnega, a sem na to del mesto prisla komaj pred 4 meseci, na njeno željo, sedaj pa se obnasa kot da si nezaželjen in mi je moram povedati že vmes posredovala napačne podatke, ki so se nanasali na službo, pa sploh, vsaj jaz ne da bi vedela, ni imela nekega razloga da je to naredila. Ljudje so uganke, vcasih se sami sebi. Ne mores pricakovati, da jo bos poznala do obisti,ker vsakogar lahko spoznas samo toliko, kolikor ti dovoli blizu. Tale gospa deluje, kot da sama ne ve ali te hoce blizu ali ne.Vprasanje je, ce si prisla na delovno mesto na njeno zeljo, pa cetudi si, so bila morda njena pricakovanja od tebe drugacna kot si ti sedaj. To je njen problem ne tvoj. Npr. moja cimra, ki sem jo sama izbrala, je rekla da bo cele dneve od doma. Zato sem jo izbrala. Sedaj je veliko doma in moj odnos se je do nje spremenil, ker enostavno ni tisto, kar sem pricakovala. Enako velja tudi za karakterje, lahko pricakujes eno pa dobis drugo. Ti se lahko se tako trudis ampak ce ne bos ujela ritma, ki ga ona pricakuje se bo ves cas drzala nate. Ostane ti odkrit pogovor (kar mislim, da vama tako ali tako manjka) ali totalna distanca (kar menim, da ne bos storila; konec koncev moras z njo tesno sodelovati). So se se vmes dogajale neke zadeve, pa sem ugotovila, da karkoli naredim, si bo ona situacijo obrnila v negativo. Na primer komentiranje dejanj koga drugega, če rečes kaj potem obrekujes, če pa ne rečes nič, pa po njenem, držis s tisto osebo, katero ona obrekuje. (ne, lahko jasno in glasno das vedet, da se o tem ne zelis pogovarjat, ker nerada o drugih govoris za njihovim hrbtom. Hrbtenico je treba imet in lastno drzo, ne pa lajat skupaj v isti rog potem bit pa uzaljena, ce drugi zacnejo lajat proti tebi.Se zgodi, ce nimas lastnega mnenja in lastne pozicije). Aja naj se povem da sem ugotovila, da ima vse nastudirano in da je seznanjena z totalno vsem,... (enim ljudem je v uzitek, da imajo kontrolo nad vsem in vsemi, s tem si filajo svoj ego. Njeno zivljenje ni v vseh oblikah izpolnjeno in nekje nekaj ne stima, zato njeno razpolozenje verjetno tudi tako niha. O tem seveda ne bo govorila,ker potem bi izgubila primat matriarhinje, ki vse ve in ki je prfektna. S tem se ti ne obremenjuj kaksna je in kako funkcionira...tvoje delo je tvoja naloga, vse ostalo je odvecno in Colt ti je rekel,d a imas prevec casa zato, ker o vseh teh zadevah toliko premisljujes in se z njimi obremenjujes. Ne bo ti vsec, kar ti bom napisala ampak odrastet bo treba in sprejet, da vsi ljudje te ne bodo vedno imeli radi.) ne vem mi lahko kdo svetuje, kako ta oseba razmislja in zakaj se tako obnasa, ker jaz je namreč ne morem prekužit, ne vem več kako se sploh naj obnasam da bo ok. ker mi poteče vmes pogodba in se bojim da bo ta oseba vplivala na to ali bom se dobila podaljsano pogodbo me seveda skrbi kaj naj naredim,..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Obasas se tako, da si to kar si, ne nekdo, kar mislis da drugi zelijo, da si. Bi veljalo za delovno mesto in za zivljenje na sploh. Vedno pa je tako, da se na delovnem mestu prilagodis toliko kolikor se lahko,da se ohranis integriteto in sam sebi lahko pogledas v oci. Ko postane vse skupaj prevec, isces novo sluzbo. ja tudi v teh casi...ni treba vztrajat v duhamorni situaciji, raje zobe stisnit in zbrat pogum, da delas in zivis to, kar zelis. Zivljenje je prekratko, da bi se spraseval kaj in kako naj ravnas, da bos vsec drugim. Mislim, resno? nekje pises, da vse kar si zelis je da bi te spostovala...spostovanje se ne podari, ampak se ga zasluzi. Tudi s tem kaksen je tvoj performace na delovnem mestu in s tem kaksno drzo v odnosih ohranjas. Spremembe, ki si jih zelis, naredi pri sebi, predno isces pomoc pri spreobracanju drugih.
|
|
|
|