kalbo -> RE: sušilni stroj (17.1.2012 8:20:28)
|
Olje je trenutno najdražji energent in nič ne kaže, da bi blo lahko kaj cenejše. V energijsko neučinkoviti hiši, kakršna je hiša tvojih staršev pa sploh, zato TČ ni za primerjat z oljem. Na mizo je treba dat komplet in ne samo mesečno porabo, kot to radi počnejo nekateri. Investicijo, vzdrževanje (TČ rabi drag remont), dostopnost energenta in se šele nato odločit, pa seveda v tvojem primeru pretopit tistih 200 EUR drv v elektriko. Bo kmalu jasno, da bi bla drva kot osnovni energent pol cenejša. Sam se niti v sanjah nebi odločil za olje, pa sem bil žal prisiljen v to. No smo pa vsaj porabo razpolovili, čeprav je pa cena poskočila, pa smo v istem dreku. Sam to je druga tema, ki nima veze s sušilnim strojem. Moje mnenje glede sušilca, pa mende šteje, saj sem mel mojega narazen do zadnjega vijaka je, da bo vrtel boben in pihal vroč zrak not tako Gorenjev, kot Boschev, sam razlika v ceni bo ogromna. Ko pa zagledamo marketinške poteze ala A- 40 moramo pa stvar majčkeno preračunat, kaj se dejansko splača. Predvsem pa moramo bit prekleto previdni, ko pri prodaji sušilnega stroja začnejo nabijat o ekologiji, saj nam spulijo na ta račun že tako preveč EURčkov.
|
|
|
|