ronja
|
kako druge 'sfurate' vso to zadevo s časom, ki ga (vsaj meni) občasno konstantno primankuje. Hehe, pravo sprašuješ - meni se mudi že odkar sem bila v trebuhu - se mi je mudilo na svet (1 mesec prezgodaj), se mi mudi od takat naprej vedno. Imam planov in idej za kakih 10 življenj, če bom naredila za svoje vnuke vse, kar bi rada naredila svojim otrokom, bo super . Ampak to me ne dela nesrečne. meni je fajn živet "on the edge" . Saj ne rečem, vsake toliko (navadno ob posebnih stanjih: nosečnost, dojenje+služba+še kaj) se sesujem, samo se sestavim in grem dalje. Ampak ravno zato, ker bi ves čas nekaj počela in skoz nekaj dirjam, se pa zavestno ustavim, ko sem z otroki - dobesedno: prišibam v vrtec, vedno, čim pa dobim svoje otroke, se mi pa ne mudi več. Ne preganjam ju, da se nam mudi, če res ni nekaj nujnega (kak zdravnik ali kaj takega), lepo se lahko v miru oblečeta, se pocortamo, v trgovini si lahko pogledata to, kar ju zanima, na igrišču si lahko vzameta čas,... Zato na ven zgleda čisto drugače in mi je včasih ful smešno, ko mi rečejo, kok sem skulirana mama, da se mi nič ne mudi in ju nič ne priganjam. Ampak saj ko smo skup, kam se mi pa če mudit? Če ni ravno nekaj nujnega, mislim... Ko pa zaspita... hehe, to je pa potem čisto druga zgodba - takrat me pa ne vidiš več, sam še dirjam okoli, ko da bi me vklopu, hehe. Me včasih lubi kar dobesedno dol posadi: zdaj se pa usedi, pa zadihaj . Recimo danes sem do 2h šivala pajacka, hehe. Ampak je pa gotov, samo še drukerje moram dat gor, samo to bo lubija počakalo, on je močnejši... Danes bo na vrsti dekica. Tako da jaz nimam problemov, da bi postala samo mami, tudi če sem doma - bolj mam problem, da mi ne sfolga naredit vsega tistega, kar sem "tudi jaz, tisti del, ki ni povezan z otroki"... In to me je včasih malo frustriralo, zdaj sem se pa že sprijaznila, da z dvema malima in eno zagamano nosečnostjo pač ne moreš naredit toliko kot bi rad, pa če se na glavo postaviš... Kadar nisem bolana/noseča, mi navadno kar sfolga - navadno stvari rešujem nekoliko kampanijsko - nekaj časa garam v službi, nekaj časa se res ful posvečam malima, nekaj časa hobijem, da ni vse naenkrat (recimo v službi za službo, čez popoldne in vikend tamali, ponoči hobiji - to je idealno, dokler se sistem ne sesuje ).