BellaB -> RE: Kaj bo zdaj z vlado? (18.1.2012 13:08:42)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark IZVIRNO SPOROČILO: BellaB IZVIRNO SPOROČILO: caillou IZVIRNO SPOROČILO: ZARA Mah, bedni so, kaj naj rečem. Še enkrat so pokazali in dokazali da jih boli klinac za državo Slovenijo in njihove volilce! A je Janša sploh lahko mandatar, če je v postopku? Dokler si "samo" v sodnem procesu, si lahko mandatar, ko si obtožen, greš čičkat na kvadraten meter in pol. Glej... ce jaz kandidiram za enga javnega usluzbenca, ne smem bit v kazenskem postopku, niti pravnomocno obsojena za kaznivo dejanje za katero je predpisana kazen zapora vec od 6 mescev. Sam tolk o dvotirnosti pravnih dolocb pr nas. Za razliko od tebe, on je že javni uslužbenec. In za razliko od tebe jst ne govorim na pamet in otresam gobca tm kjer ni treba. In poleg tega... je on FUNKCIONAR, za katere velja drug zakon (ki pa po mojem mnenju ni ustaven, vsaj kr se kandidiranja tice). In da ti zaprem gwpc, jaz sem tud javni usluzbenc in preden sem do tega prsla, sem morala dat nesteto vlog z dovoljenjem, da vpogledajo v kazensko evidenco, ce sem vpisana in z izjavo da nisem v kazenskem postopku oz. bla obsojena za kaznivo dejanje ki se preganja po uradni dolznosti in za katerega je zagrozena kazen zapora z minimumom 6 mescev. Ce bi izpolnjevala enega od teh dejstev, bi odletela iz izbirnega postopka ze kuj na zacetku, ker bi me izlocli. Ravno danes smo se o tem pogovarjali z mojim mentorjem in tud on je mnenja, da oseba v kazenskem postopku sploh ne bi smela kandidirat. Ampak glede na to da zakon to omogoca, bi ga morali spremenit. Vendar ga ne bojo, ker si bojo potem pljuval v lastno skledo. In to je mocno narobe. Je lilijana lepo povzela moje stalisce. Vlade pa nimamo, ker so vsi po vrsti neresni in mislijo samo na svojo rit. V bistvu jim manjka se veliko osebnostne rasti, da bodo prisli do nivoja, ko bodo sposobni pustit svoja stalisca in principe ki se jih drzijo kot pijanci plota in zaceli razmisljati v obce dobro. Zato pa pravim da takih ljudi na oblasti ne rabimo.
|
|
|
|