majči tolovajči -> RE: HSG- vse o preiskavi (6.4.2012 22:19:05)
|
Pozdravljene! Sama sem dala pred kratkim skozi HSG v Celju in morem povedati, da sem za pregled pripravljala leto in pol, ker enostavno sem se vsega preveč bala. Tako čisto na kartko. V Celju se dan prej oglasiš v abulanti, kjer daš kri in vodo ter te pregleda zdravnica in naredi ultrazvok, če je z izvidi vse v redu, greš na oddelek po navodila. Tisti dan razen zajtrka ne smeš jesti nič drugega kot juho piješ lahko do polnoči, potem pa do pregleda ne smeš nič zaužiti. Dve uri pred pregledom vzameš antibiotik in se odpraviš v bolnišnico. Tam te sprejmejo na oddelek, kamlu zatem te odpeljejo na radiološki oddelek, vsaj mslim, da se tako reče, kjer opraviš HSG pregled. Na pregeldu so prisotni zdravnik ginekolog, sestara inštrumentarka in radiologinja. Vsi zelo prijazni in zelo velika podpora. Sam pregled pa podoben ginekološkemu. Morem povedati, da me je kar bolelo. Pri vakumu sem občutila bolečino podobno močni menstruaciji, ko pa mi je zdarvnik med slikanjem vbrizgal kontrast pa je bila bolečina neizmerna, da sem kar zakričala, ampak tudi hitro popusti. Opravijo slikanje in ti povedo razultar. Moji izvidi so bili BP, mi je pa zdravnik rekel, da sem imela neprehodne jajcevode in da me je zato tako zelo bolelo, ampak je sedaj vse v redu. Prestavijo te na posteljo, malo počakaš in te odpreljejo na oddelek, kjer dobiš zajterk in kosilo ter počivaš cel dan do popoldanske vizite, potem pa lahko greš domov. Ne glede na vse bolečine katere so tudi takoj minile vam povem, da mi ni žal niti malo, da sem se končno odpravila na pregled, ker sva sedaj z možem polna upanja in se veseliva mesecev kateri so pred nama. Upam, da sem z mojim postom, kateri pomagala in želim si da bi se lažje odločile za ta pregled kot sem se jaz, ker sem se predolgo obremenjelava z vsem, danes pa se počutim 100% lažja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Kar pogumno punce, ker me itak vse zmoremo in prenesemo =)
|
|
|
|