učiteljice, pomoč (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Gina -> učiteljice, pomoč (1.9.2005 17:45:19)

POjasnilo! Povprašala sem konkretno te stvari in:
Otrok ni gluh, ima vstavljenega polža, torej sliši, čeprav slabo. Govori ne, ker je bil v zavodu in ni imel prav veliko spodbud za to področje. Mama ga želi dati na običajno OŠ, zavod meni, da mora k njim. Zaradi tega otrok ni kategoriziran in do naslednjega sklepa "strokovnjakov" tudi ne bo. Ne glede na ta, ali bo otrok super funkcioniral v razredu ali pa sploh ne, o tem ali ostane na oš ali gre v zavod, odloča ekipa strokovnjakov, ki ga bodo pregledovali tisti dan, in otroka sploh ne poznajo. Sklep bo dokončen (drugi sklep od dveh)in nanj ni mogoča pritožba. Učiteljici, ki bova otroka učili, nimava sploh nobenega vpliva na mnenje komisije, ker nas za mnenje nihče ne vpraša. Vsaj tako je bilo pri nas nazadnje, ko smo imeli na šoli otroka z izjemno slabim vidom, pa se je otrok super vključil in dobro izdeloval razred. Mene so ta spoznanja kar malo prizadela. Če se postavim na mesto njegove mame, se mi zdi stvar nekoliko krivična. Upam, da bo vse ok, in da se bo vse razvijalo v smeri, ki bo super za otroka. Vsekakor bom naredila vse, kar lahko, da bo.

Maček Muri -> učiteljice, pomoč (1.9.2005 17:53:01)

Ja, naša zakonodaja
Ta otrok ima srečo, da je naletel nate. Lahko bi pa dobil učiteljico, ki se ne bi imela volje ukvarjat z njim.Potem pa ...
Upam, da bo vse ok.

Anja** -> učiteljice, pomoč (1.9.2005 19:52:17)

Gina:
- ne bi komentirala
- se strinjam s tem, da imas dejansko roke zvezane
- drzim pesti zate in za vzgojiteljico
- strinjam se s t6isto, ki je rekla, da je sreca, da si ga dobila ti

Lep in uspesen zacetek leta

Gina -> učiteljice, pomoč (3.9.2005 14:37:24)

hvala, punce

Mihelca, ne se bat. Pri nas so še vsi otroci lepo sprejeli vse, ki so imeli kakršnekoli takšne težave.

živa -> učiteljice, pomoč (3.9.2005 18:04:42)

Gina, če otrok ostane pri tebi, lahko prosiš strokovnjake (mdr. tudi učitelje) na Zavodu za gluhe in naglušne za kak nasvet; upam, da ti bodo svetovali (oziroma hoteli svetovati) in ti bodo lahko pomagali. Zaz imam na primer zelo dobre izkušnje z Zavodom za slepo in slabovidno mladino, kjer so mi zelo pomagali z razlago učnih metod in s strokovno literaturo, je pa res, da tega znanja nisem potrebovala kot učiteljica.

Vso srečo!

živa

mihelca -> učiteljice, pomoč (3.9.2005 21:08:55)

Gina,hvala za spodbudne besede,kajti zelo me je strah dneva, ko bo morala v šolo.Je pa tudi vodena na Zavodu za slepo in slabovidno mladino,kjer so me tudi malo potolažili.
Danes sem malo razmišljala o mojem življenju z mojima sončkoma in vam morem povedati -vsem-ki mojo življensko zgodbo poznate,da se še ni začel postopek na sodišču(verjetno zaradi dopustov).Dobili pa smo že sodno izvedenko, katera bo našega sončka zastopala na sodišču.
L.P.

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]