tetkazima -> 2 imeni v šoli- po katerem kličejo? (11.1.2012 13:18:13)
|
Mi smo pa za našo taveliko, ko noben od naju z možem ni hotel popustiti oz. odstopiti od svojega predloga za ime, potem dali 2 imeni (Maruša Ana). Že v prvih tednih po rojstvu, ko jo je mož tako vztrajno klical Ana, smo se tudi vsi ostali bolj navadili na to ime, pa najbrž tudi zato, ker je krajše. Tako se na Marušo nikoli ni navadila oz. ga sprejela za svoje ime. Tudi v vrtcu smo se zmenili, da se jo kliče po drugem imenu, Ana. Z novim letom smo dobili novo vzgojiteljico, ki nadomešča prejšnjo v času porodniške. Ta vzgojiteljica pa našo striktno kliče Maruša, včasih pa tudi Maruša Ana, nikoli pa samo Ana. Ko sem ji povedala, da naj jo kliče Ana, mi je odgovorila, da jo ima vso pravico klicati Maruša, saj je to dekličino ime, pa še na prvem mestu je. Opozorilia me je, da jo bodo tudi v šoli učiteljice klicale po 1. imenu in nikakor ne samo po drugem. Da če nočemo, da je Maruša, naj damo pa to ime izbrisati. Saj če tako pogledam, ima prav, ampak hčerka je pa zmedena. Letos gre v šolo in bi morali do vpisa v šolo glede imena urediti. A je v šoli res tako, da tiste, ki imajo 2 imeni, vsi kličejo le po prvem? Kaj storiti?
|
|
|
|