3x mami -> RE: abeceda in številke-kdaj? (14.1.2012 22:18:28)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Matejusska Hvala za odgovore, me je zanimalo samo informativno, ker pač nimamo v družini in okolici tako majhnih otrok, zdaj pa sem dobila malo občutka. Sicer pa sem v bistvu kar pričakovala, kakšni bodo nekateri odgovori. Kako je to zanimivo, pa ne samo tukaj na RR ampak na splošno pri veliko starših, če njihov otrok že nekaj zna, potem je vse oh in sploh, če pa še ne zna in ne zmore, potem pa dajmo hitro udrihat po tistih ta drugih, kako svoje otroke forsirajo, delajo iz njih ajnštajne, jim kradejo otroštvo in da naj jih raje npr. naučijo držat žlico in brisat rit. Kaj pa če bo znal v 1. razredu in abecedo in številke in lepo držat žlico in si tudi lepo obrisat rit? Skrajno primitivno. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] se strinjam: tekmovanje "moj otrok pa ze zna, vas pa ne" je res primitivno in otrokom vse prej kot v korist. ampak tako vprasanje si postavila, moznih odgovorov je pa ogromno... vazno je, da svojega otroka poznas, opazis njegova zanimanja in ne silis nekam, kamor bi ti rad, on pa niti pod razno. in vazno je tudi, da otroka ne ucis samo enih stvari, da mu ne pokazes samo koscek vsega, ampak da ga poskusas ucit in spodbujat pri cim vec stvareh. motorika, govor, higiena, samostojno oblacenje, ... ogromno je tega.
|
|
|
|