pelin -> RE: Kje delam napako?? (11.1.2012 21:56:31)
|
IZVIRNO SPOROČILO: lumpi13 Pozdravljeni Imam 4 mesece starega psička mešančka,ki me v zadnjih dneh pošteno šola.V 2 dneh se je iz prijaznega psa prelevil v pravega agresorja,ki ne upošteva nobenih pravil.Najprej sem to opazila na sprehodu,ko sva se srečala z drugim psom...naj povem,da se vsakega psa zelo razveseli in zaenkrat še nima slabih izkušenj s te strani.Neumorno skače po psih in jih vabi k igri.(zanimivo,da ga vsi psi tolerirajo)Problem je nastal,ko se je drugi pes umaknil in šel svojo pot,moj pa ni mogel za njim,ker sem mu to preprečila s povodcem.Najprej se je zaganjal za psom,ko je videl,da ne bo šlo,je ves bes usmeril vame.Začel me je gristi po nogah,ko sem se sklonila,pa se je lotil tudi rok,poleg je glasno renčal in se nikakor ni hotel umiriti.Ko sem mu nekako dopovedala,da tega ne bom tolerirala,se je umaknil od mene in začel kopati luknjo,ves čas pa je zraven renčal.pri prvem izpadu sem pač mislila,da se je samo preveč vživel v pasjo igro,ko pa se je to ponovilo malo kasneje in potem še zvečer,mi je nekako potegnilo,da imava resen problem.Spremenil pa se je tudi doma...Ima izpade,ko se mu nikakor ne da nič dopovedati in če mu hočeš neželjeno vedenje odpraviti,svojo voljo utrdi z zobmi.Moj partner pravi,da sem kriva jaz,ker ima pes vsega polno rit in ga nikoli fizično ne kaznujem,niti tega ne dovolim partnerju.Tarča je tudi on,sicer v milejši obliki,ker ga pač veliko ni doma.Sama tega res ne odobravam in hočem njegovo pozornost preusmeriti na kaj druga..do včeraj je šlo...zdaj pa ne sodeluje več. Naj povem,da sem morala pred petimi dnevi v bolnišnico na operacijo in sem psa dala v varstvo(partner je veliko v službi),ko pa sem prišla domov sem psa takoj vzela nazaj...prva dva dni sem mislila,da je kaj zbolel,ker je cele dneve spal,potem pa so se začeli ti izpadi. Ubadam se s vprašanjem ali mi je pes zameril,ker sem ga poslala drugam?...ali mi je zameril,ko sem ga vzela nazaj?(v varstvu so ga imeli zelo lepo in je res užival)ali pa čuti,da nisem čisto na 100% in hoče izkoristit in si izboriti višji rang??Naj omenim,da imam psa veliko zunaj...vsak dan greva na sprehod,kjer je spuščen in lahko divja po mili volji...pes se nikoli ne oddalji od mene...ko pa greva na krajše sprehode in je pripet pa taki šovi... naj mi nekdo pove,kje delam napako?? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Oprosti Lumpi ampak tole je tako simpatično napisano, da sem se morala smejati...Vidi se da se resnično sekiraš in trudiš, vendar si po moje premila z malim pošastkom ...V vsem se podpišem pod Arwenko....mi imamo doma pet let staro dalmatinko, ki je zelo težkega karakterja...imamo jo radi za umret in ona vse to stokrat vrne..., vendar rabi resnično strogo in dosledno vzgojo...Nora je na mojega, pa je ni še nikoli fizično kaznoval, le oglasi se, pa je že vsa medena....mene pa sploh ne šlivi, če se skoraj ne razpočim...Nismo je vodili na šolanje, ker imamo pri hiši že od nekdaj pse in smo jih kar dobro "rajdali" in vzgajali...tale pa ni od muh in mi je osebno žal, da smo šolanje prešpricali...
|
|
|
|