nananaja -> RE: Otroški dodatek (10.1.2012 23:45:15)
|
Ma mene pa zanima, kakšne zneske imajo potemtakem vaši otroci na varčevalnih računih, da se tako hudo bojite!? Namreč sredstva na varčevalnih računih se bodo štela kot premoženje, to pomeni, da se bodo zneski zmnožili z letnimi obrestmi vezanih vlog (članek navaja 3,41%). Torej če ima otrok na varčevalnem računu 1000€, se bo letnemu dohodku cele družine prištelo 34,10€, v tričlanski družini to pomeni 11,37€ na družinskega člana na leto, mesečno pa 0,95€ na družinskega člana. Mene tega ni strah. Hčerki imata varčevalna računa, na katera jima na kažemo darila, rednih zneskov ne, ker pač trenutno vse vlagamo v obnovo hiše. Ko pa jima bom lahko vsak mesec mirno nakazala 50€ ali več, pa se za znesek, ki se bo prištel zardi teh prihrankov k dohodkom družine, ne bom prav nič jezila. Mene bolj moti to, da se po novi zakonodaji k DOHODKU družine šteje OTROŠKI DODATEK. Pa ne toliko zaradi nas, ki bomo letos zaradi tega prišli v višji razred za tam okoli 0,1%. Če naprimer primerjamo štiričlansko družino, ki se preživlja z dvema minimalnima plačama. Ta je v letu 2011 prejemala okoli 160€ ali celo 200€ otroškega dodatka mesečno. Po novem se ta znesek prišteje družinskemu dohodku, kar pomeni 40€ (ali 50€) na družinskega člana mesečno oziroma 4% neto povprečne plače, ki se bo letos štela za cenzus. To pa je občuten odstotek za moje pojme!
|
|
|
|