sandra28 -> RE: Brezposelnost in nosečnost (28.1.2012 21:09:17)
|
IZVIRNO SPOROČILO: petea Aleda, nosečnice so zaščitena skupina delavcev in jih delodajalci ne smejo odpustiti, razen v izjemnih primerih. Zima11, glede na to, da so te forumašice v tvoji temi že pred dnevi opozorile, da te delodajalec ne sme odpustiti, če je obveščen, da si noseča, ne razumem, zakaj si šla podpisat odpovedno pogodbo, namesto da bi ga najprej obvestila, da si noseča. Saj dokazilo (npr. od ginekologa) bi mu lahko dostavila kasneje oz. bi mu še vedno lahko kasneje sporočila, da so se razmere spremenile, če bi se na pregledu izkazalo, da npr. nosečnosti ni. Če se še sedaj da kaj urediti v tvojem primeru, nisem ravno prepričana, verjetno ti bodo to najbolje znali povedati na delovni inšpekciji. To drži da delodajalec nesme nosečnici dat odpoved ma če je pogodba za določen čas in tudi če si na bolniški ti lahko dajo odpoved kot tehnološki višek , če v začetni pogodbi je bilo pisano, da so te sprejeli v službo zaradi povečanega obsega dela, kar ponavadi je tako meni so to naredili decembra meseca ...pozanimala pa sem se na inšpektoratu za delo, tako da naši delodajalci so malo preveč zaščiteni oz. je preveč lukenj v zakonu...će pa si tik, da te sprejmejo za nedoločen čas to pomeni vsaj 2 leti pri istem delodajalcu se obrni na inšpektorat si zaščitena ker si noseča meni je zmanjkalo 3m. A seveda so vedeli, da sem noseča grrrrrrrrrrrrr
|
|
|
|