Titov vesoljski program! (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

ZARA -> Titov vesoljski program! (10.1.2012 13:58:08)

Ste videli tole? Da te na rit rukne... še malo pa bomo uradno slovenci prvi v vesolju...

http://www.youtube.com/watch?v=EfJiNPZ38kY

mojamura -> RE: Titov vesoljski program! (10.1.2012 14:19:19)

videla...hehe

Anonimen -> RE: Titov vesoljski program! (10.1.2012 15:44:56)

O Potocniku se marsikaj ve, tudi to cesa vse je bil zmozen in kaksnih naprednih idej je bil. Me pa zanima kaksen bo cel dokumentarec ..

Slovenci smo zelo sposoben narod, samo sami se premalo cenimo. Tudi danes je polno ljudi, ki so marsicesa sposobni; precej drugace bi bilo, ko bi se drugi njihovih uspehov in sposobnosti veselili, ne pa da jim jih zavidajo. Nas macehovski odnos do uspesnih in naprednih ljudi je nasa poguba. Bil nekoc, in bo tudi v prihodnosti, ce se sami ne odlocimo spremeniti -- sebe.

hillmagic -> RE: Titov vesoljski program! (12.1.2012 1:31:35)

vidla tudi jaz...a je to mogoče res...

mateyka -> RE: Titov vesoljski program! (12.1.2012 8:26:23)

ZARA, freakin` awsome! [sm=smiley4.gif]
moj mož komi čaka, da to vidi [sm=smiley36.gif]

ZARA -> RE: Titov vesoljski program! (12.1.2012 9:42:26)

IZVIRNO SPOROČILO: hillmagic
vidla tudi jaz...a je to mogoče res...

Jah, vse je možno. Itak je Tito bil ena skrivnostna oseba. Ampak slovenec Herman Potočnik, on je car. Boscarol je pa njegova reinkarnacija, hehe.

mateyka -> RE: Titov vesoljski program! (12.1.2012 12:11:24)

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA
Ampak slovenec Herman Potočnik, on je car. Boscarol je pa njegova reinkarnacija, hehe.

kje je "lajk" gumb ko ga rabim..

Colt -> RE: Titov vesoljski program! (12.1.2012 15:34:16)

. Ampak slovenec Herman Potočnik, on je car. Boscarol je pa njegova reinkarnacija, hehe.

Noordung je bil zgodovinsko primerljiv (moje mnenje) z Von Braunom. Za časa ko so po LJ še srali in pobirali konjske figice, je on že razmišljal o gravitaciji posameznih nebesnih teles, o gravitacijskih pospeških človeškega telesa (G sila po domače) in o trdnih raketnih gorivih. Vsekakor eden izmed največjih slovencev in bistveno premalo cenjen in znan, vsaj pri nas.

ZARA -> RE: Titov vesoljski program! (13.1.2012 14:45:48)

Za Von Brauna pa še nisem slišala, Colt. Kdo je on? Pionir česa?

mateyka -> RE: Titov vesoljski program! (13.1.2012 15:33:03)

ZARA tale: http://en.wikipedia.org/wiki/Wernher_von_Braun

Colt -> RE: Titov vesoljski program! (13.1.2012 15:50:05)

Za Von Brauna pa še nisem slišala, Colt. Kdo je on? Pionir česa?

Aaaaam, Von Braun je verjetno največji izplen Jenkijev iz II WW. Nemški genij ki je ustvaril V1 in V2 takozvano orožje maščevanja (ki je v bistvu pobilo več nemcev kakor zaveznikov, tekom testiranj) Gre za znanstvenika ki so si ga prilastili Jenkiji in ga odpeljali v deželo hrabrih in drznih. Tam je on in kup njegovih sodelavcev, zelo kmalu dobil državljanstvo ter bil ''oproščen'' nacistične zgodovine. Če zanemarimo njegovo preteklost, je bil vsekakor genij ki je zaslužen za znane besede ''this is one small step for man.......''. The Eagle has landed.

Stran: [1]