ponovno uhajanje urina (čez dan) (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

ČebelicaMaja -> ponovno uhajanje urina (čez dan) (9.1.2012 14:22:49)

Ne vem, ali je to normalno in kaj narest- ali dat otroku nazaj planičko, ali ga peljat k pediatru.
Hčerka je stara 3 leta in 5 mes.- od poletja naprej smo bili suhi čez dan, noč je bila kakšna bolj, kakšna manj uspešna, ampak se nismo sekirali... smo nekako rekli, da bomo poskusili poleti reči adijo tudi nočni planici.

Težava pa je v tem, da zadnjih 14 dni spusti čez dan zelo pogosto le toliko lužice, da je flekec na hlačkah- ker je hladno in lulika konstantno mokra me skrbi, da se ne bi prehladila... pomislila sem seveda najprej na vnetje mehurja, ampak pravi, da je nič ne boli, nima vročine, urin normalno sicer odvaja, je bister in nič krvav. Sprememb, ki bi lahko povzorčile kakšen šok ali neprijetno počutje ni bilo... čez vikedn sem ji, ko smo šli ven, dala gor planičko in potem je ni hotela dat več dol... nič mi ni jasno, akj se dogaja in kako naj čim bolj pravilno ravnam...ko ji rečem, če se je polulala, sploh ne ve, šele ko greva na kahljico ali na stranišče in ji dam gatke za potipat vidi, da se je polulala...

Prosim, za kakšen konkreten nasvet...
... glede suhosti ni panike, saj ima še čas, bolj me bega, da je bila že pol leta suha, sedaj pa tole... doma me vedno vpraša, če ima planičko gor, če lahko lula, in ko ji rečem, pridi, greva na kahljico lulat pravi: ne, saj imam planico... očitno sem jo samo zmedla, ampak v tem mrazu imet zunaj mokro luliko je pa tudi nevarno, da se prehladi...torej kaj narest, da bo za otroka najbolje...

kajajaka -> RE: ponovno uhajanje urina (čez dan) (9.1.2012 15:10:36)

Saj si si sama odgovorila - deklico si zmedla s tem, da ji daš včasih plenico gor... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Jaz bi vztrajala brez plenice.

Uhajanje urina, če si je malo prehladila mehur, je pa lahko tudi neboleče. Ni nujno, da jo boli.

Jaz bi šla do P, da pregledajo urin in vidijo ali gre za kakšno milo obliko vnetja...

Vsekakor pa ji po pol leta suhosti ne bo dajala plenice nazaj in tudi pri 3,5 letih bi rekla, da je že čas, da je čez dan suha - tu se ne strinjam s tabo, da ima še čas. Zakaj le, če je pa že pol leta suha [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

ČebelicaMaja -> RE: ponovno uhajanje urina (čez dan) (9.1.2012 16:08:34)

Ja saj...najbolj me skrbi, da gre res za kakšno vnetje...

Glede planice je pa tako- res smo radi zunaj, na drsanju, na sprehodih (jah, tudi v tem mrazu)... enostavno mi je večji greh jo pustit brez planice na tem mrazu, pa da ji uide in ima 2 ali 3 urice mokre gatke na -4 C, kot pa se še enkrat ubadat s tem, da damo planico stran...

Se ne strinjam s tem, da nima časa, ker enostavno ne verjamem v novodobne razpredelnice, ampak verjamem, da ima vsak otrok svoj tempo... pa tudi sama te plenične spremembe bolj spodbujam ko je zunaj toplo, kot pa sedaj, ko se lahko tako hitro prehladi...

Lahko, da je bilo ravno to- da se je prehladila krivo- in imaš prav, očitno bo treba do pediatrinje...

bom pa vesela še kakšnega mnenja in izkušnje...

Hope2 -> RE: ponovno uhajanje urina (čez dan) (10.1.2012 4:50:11)

Naš je imel po točno 1 letu suhosti obdobje mokrenja, glih tolk da so gate ble mal mokre. Njemu se je zdelo zabavno, da sem pol jaz pridigala on pa kao za kazen moral it iskat gor v sobo suhe gate. Po dobrem tednu dni, mi klikne, da me mal nateguje, sme skrila vse suhe gate in je bila panika in jok, je pač bil v mokrih gatah, ampak od takrat tega več ne počne. Pri nas nobeno vnetje ni bilo.
Ob vnetju so še ponavadi drugi znaki, dvomim, da gre za vnetje. Glede na to, da pa je lahko kdaj brez znakov, pa se pač pojdi pokazat

Se pa polpolnoma strinjam s kajakajo. Kak čas, halo 3,5 leta in pol let asuha, ti pa plenico gor. Plenico ne planico[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]
Pol ji lahko celo življenje daješ plenico, ker bo skoz zima in bo skoz lulika mokra[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . Zakaj pa bi bila mokra, če je pol leta suha[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . Lej vsi smo bili pozimi zunaj, in verjemi, da lahko gre tudi zunaj lulat- ne ne bo se prehladila. Drugače pa spremeni lokacijo sprehoda ali pa se sprehodite do bližnjega lokala ali nazaj do doma in se naj tam polula. V 2-3 urah ko ste zunaj, dvomim, da n ebi WC našli in verjami, da če je otrok res suh pol leta, se tudi ne bo polulal, če ne pa pač ni suh. Če greste kam z avtom, pa v avto kahlo, naš j etudi v prtljažniku pozimi ali pa kar zunaj lulal v kahlo, ker se je bal školjke, ker ni hotel zunaj stoje. Vse se da če se hoče, ampak plenico dat gor, je najlažje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] . Smo šli na kosilo ven, pa ni hotel v školjko lulat, sv ašla 3x na wc pa nič, ga je že tak tiščalo, da bi lulal, pa se je bal školjke, je držal do doma- naslednjič smo kahlo s sabo nosili.

Tole sploh niso novodobne razpredelnice. Novodobne razpredelnice dajejo otroku celo možnost biti čim dlje v plenicah. Če naletim na kako starejšo osebo (naše babice in naše mamice) mi vs epravijo, da so bili otroci suhi čez dan okoli 1,5 leta in čez noč do 2 leta. Komu se je pa dalo tiste plenice prat in jih natikat- tele pamperske so aleluja in tolažba z avs enas. Tak da nebi o teh novodobnih razpredelnicah- gre za našo potuho. Govorim o večini in o zdravih otrocih, n eo tistih s tistih problemi in težavami

Plenico sem vrgla vstran glih pozimi, mi ni žal niti malo, ni bilo težav, ni bil bolan, ni bilo vnetij.... Pač ko je otrok pripravljen in takrat ko je pripravljen, ni lepo, da mu delamo dodatno zmedo. Jaz sem ga tako biksnila za nočno odvajanje. Je že prespal kako noč brez lulanja, pa sem še naprej vztrajala s plenico, kao saj ima čas, ne da se mi še dodatno vstajat (v 3 letih še vedno ne spimo), imel bo še 1 izgovor več, da me bo lahko klical. Čakala sem da se bo prej naučil spat, pa bom potem plenico dol dala, ker kao ima čas. Greška, ker je vsako noč nalulal polno plenico, noben eplenice več suhe, nekatere so še premočile vse skoz in skoz. Zdaj sem vrgla dol in vidim, da sem res naredila greško. Ne rabi plenice- sicer je šele začetek, ampak zaenkrat obetaven

Stran: [1]