Odškodnina? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

mamamajča -> Odškodnina? (7.1.2012 12:05:37)

Moj partner je imel ali bolje rečeno povzročil prometno nesrečo na avstrijski avtocesti, s službenim vozilom, na poti na delovno mesto v Parizu.
Gre za lažje telesne poškodbe udeleženih.

Zdaj me zanima, ali mu sploh pripada odškodnina oz. kaj lahko uveljavlja, glede na naslednja dejstva:
- je povzročitelj nesreče
-službeno vozilo
- na 16urni vožnji do delovnega mesta (a se to sploh smatra kot nesreča na delovnem mestu?)
- urejeno AU+
-odprt stalež za obdobje 2-3 tedne (na podlagi izvidov, mnenje travmatologa), svetovano mirovanje, izogibanje prepihu (upoštevamo, da izvaja delo na prostem-gradbišče), zmerno razgibavanje in odsvetovano fizično naprezanje. Iz tega sledi, da je nezmožen opravljati delo.

Kaj menite? V bistvu ne računa na neko odškodnino, ampak ker je prvič v taki situaciji, sploh ne ve, ali mu dejansko kaj pripada oz. ali lahko kaj uveljavlja. Hvala za vsak nasvet!

K_a_t_i -> RE: Odškodnina? (7.1.2012 12:49:08)

Glede odškodnine ti ne znam pomagati, mu pa pripada 100% nadomestilo glede na to, da gre za poškodbo na poti na delo (oz. to že je službena pot). Glede ostalega je verjetno odvisno kako je zavarovan avto - pa če je služben, sigurno so osebe zavarovane.Voznik pa tako ali tako po defaultu je zavarovan. Tako da - če mene vprašaš, so vse pravice enake kot če bi šlo za njegovo lastno zavarovanje (avtomobilsko, seveda).

Stran: [1]