Hope2 -> RE: Glodos poganjalec za enoletnika? (7.1.2012 11:27:14)
|
IZVIRNO SPOROČILO: lulu2008 Hope2, jaz imam drugačno mnenje. Poleg tega, da nam je zelo všeč design, čudoviti so uporabljeni materiali, poganjalček je tudi izredno lahek, smo ga izbrali predvsem zato, ker je nekaj novega. Tamala ga je takoj vzljubila in sploh ni razmišljala kako bi ga uporabljala. Punčke so na poganjalčkih na začetku bolj previdne, mogoče zaradi strahu pred padcem ali pred hitrostjo. Balanca pa je narejena tako, da je se otrok lahko dobro oprime z rokami. Res pa je da je namenjen otrokom Do 3 let, ker po treh letih so otroci že preveliki zanj. [sm=smiley1.gif] Lej vsi ti mali poganjalčki so lahki, plastika je še vedno lažja od lesa. In ja sem rekla, da ga izberejo v bistvu starši samo zaradi lepote in čisto nič drugega- to si zdaj še sama priznala. Otroci pač vzljubijo, kar jim daš, sam če jim daš na izbiro tole pručko s kolesom ali avto z volanom, hupo, lučkami... dvomim, da se bo kter vsedel najprej na pručko. Drugače si me pa narobe razumela. Jaz že vem, da se lepo lahk prime za tole balanco, problem je, ker ne more ovinka zvozit, razen da dvigne poganjalca in zato pravim, da je volan še kako praktičen zaradi varnosti in stabilnosti. Potem ap ko otrok pride na pravega poganjalčka z volanom, pa je kriza, ker ima v sebi to fiksno balanco. Pri teh z volanom ima vsaj malo občutek, da nekaj dogaja, saj lahko zavije minimalno, ampak že ta minimalni ovinek, je več kot dovolj. Medtem ko pri fiksni balanca ga pri malo hitrejšem dirjanju vrže iz ovinka, čista fizika. In glede na stabilnost 2 koles v primerjavi z štirikolesnim se to prej zgodi. Ok, da ga počasi drajsa po mini stanovanju gor in dol ni panike, ampak povečini kar jaz poznam otroke- takih otrok ni. Ko enkrat vzljubijo gredo ven na igrišče, na sprehod... pogum raste, hitrost raste in pri tako mini otročkih se hitro zgodi padec Itak so vsi na zečetku previdni, tu sploh ni vprašanje fantek punčka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] , s časoma pa vsi ratajo "divji" in ne, še vedno ne vidim nobene večje pozitivne stvari v tej dragi pručki, kot npr v enem navadnem plastičnem poganjalčku. Razen lep design za starše[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|