martika -> kratek maternicni vrat, napoved prezgodnjega poroda (25.8.2005 17:39:51)
|
Tudi moj maternični vrat je bil "prekratek" - v 26. tednu 24 mm, v 32-em 23, torej se je še krajšal... Že od 20-ega tedna naprej imam lažne popadke. Vmes sem bila še v bolnici zaradi vnetja ledvic in uroinfekta, na CTG-ju so se že kazali popadki in vsi ginekologi so bili prepričani, da bom rodila prehitro. Ampak trenutno sem v 40-em tednu, še 5 dni do PDP. Vmes sem res precej počivala, ampak sem vse cotke za našega :duda: sama nabavila (z nabavo sem začela v 33-em tednu, prej mi ni zneslo), oprala in zlikala, precej prebrala - tudi za študij, ki ga delam. Jaz sem itak navajena v postelji brat. Pa tudi kuham še vedno, še ozimnico sem delala, edino manj kompliciram - kuham preproste stvari, ne pečem sladic, če me prime, da moram počivat, grem takoj počivat. Če imamo obiske, postrežem kupljene piškote, pa kavo in sok. Jaz se tolažim s tem, da tudi potem ne bo veliko časa za pedenat 100 ljudi okrog sebe. Drgač pa tkole - na forumu od Pušenjaka sem prebrala, da šele maternični vrat krajši od 20 mm pomeni nekoliko večjo verjetnost za prezgodnji porod. Torej pri tebi še ni krize.:bravo: Če ti pa res ne bo zneslo, se tolaži s tem, da bo tvoj :duda: bolj zadovoljen z mamo, ki se mu bo posvetila in bo v sebi mirna, kot pa s tem, da diplomiraš in delaš 100 na uro. Pa ne se bat prosit za pomoč! Upam, da bodo tvoje izkušnje podobne in da boš rodila, ko bo čas za to! Srečno!
|
|
|
|