kratek maternicni vrat, napoved prezgodnjega poroda (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

klavdija&peska -> kratek maternicni vrat, napoved prezgodnjega poroda (25.8.2005 13:52:51)

ze nekaj dni me je spikalo ko vrag v noznici. :zmeden: obcasno, enkrat ja drugic spet vse uredu. pa malo otrdevanje trebuha :( in tiscanje navzdol.:( vse to v 32 tednu.

pa mi ni dalo miru:hudicek: in sem sla do ginekologinje, ki mi je namerila dolzino maternicnega vratu 23 mm. :zmeden:

terapija: pocivanje, lahko samo kratki sprehodi.

zdaj pa je problem. se toliko stvari sem imela v planu, za zlikat, pripravit vse za mojega piskotka, plus zagovor diplome, pa vse kar moram se narest tudi zase da se res pripravim na porod, da bom potem lahko vesela mama in ne en depresivc.

sem namrec obcasno kar prevec aktivna, mislim, da moram vse narest sama in da zmorem narest vse na tem svetu.

obenem pa vem, da je res pomembno verjetno samo to da pocivam. ampak kaj pomeni pocivat? ne se mi smejat punce, ampak enostavno nisem navajena pocivat. :(
lahko skuham kosilo? pocasi tudi kaj naredim ali pomeni to izkljucno iz levega na desni bok?

kaksne so vase izkusnje?

hvala

:nosecka:

darjatimci -> kratek maternicni vrat, napoved prezgodnjega poroda (25.8.2005 13:59:08)

Moje so naslednje v 24t.so tudi meni izmerili dolžino 23mm iz podobnih razlogov kot pri tebi jaz sem imela ful občutek,da bom rodila prej,no in rodila sem spet z enotedenskim zamikom čez rok.

martika -> kratek maternicni vrat, napoved prezgodnjega poroda (25.8.2005 17:39:51)

Tudi moj maternični vrat je bil "prekratek" - v 26. tednu 24 mm, v 32-em 23, torej se je še krajšal... Že od 20-ega tedna naprej imam lažne popadke. Vmes sem bila še v bolnici zaradi vnetja ledvic in uroinfekta, na CTG-ju so se že kazali popadki in vsi ginekologi so bili prepričani, da bom rodila prehitro. Ampak trenutno sem v 40-em tednu, še 5 dni do PDP.

Vmes sem res precej počivala, ampak sem vse cotke za našega :duda: sama nabavila (z nabavo sem začela v 33-em tednu, prej mi ni zneslo), oprala in zlikala, precej prebrala - tudi za študij, ki ga delam. Jaz sem itak navajena v postelji brat. Pa tudi kuham še vedno, še ozimnico sem delala, edino manj kompliciram - kuham preproste stvari, ne pečem sladic, če me prime, da moram počivat, grem takoj počivat. Če imamo obiske, postrežem kupljene piškote, pa kavo in sok. Jaz se tolažim s tem, da tudi potem ne bo veliko časa za pedenat 100 ljudi okrog sebe.

Drgač pa tkole - na forumu od Pušenjaka sem prebrala, da šele maternični vrat krajši od 20 mm pomeni nekoliko večjo verjetnost za prezgodnji porod. Torej pri tebi še ni krize.:bravo:

Če ti pa res ne bo zneslo, se tolaži s tem, da bo tvoj :duda: bolj zadovoljen z mamo, ki se mu bo posvetila in bo v sebi mirna, kot pa s tem, da diplomiraš in delaš 100 na uro. Pa ne se bat prosit za pomoč!

Upam, da bodo tvoje izkušnje podobne in da boš rodila, ko bo čas za to!
Srečno!

Marogica -> kratek maternicni vrat, napoved prezgodnjega poroda (25.8.2005 21:34:59)

Tudi jaz sem imela skrajšan maternični vrat (1,5 cm), to so mi ugotovili v 32. tednu. Strogo počivanje mi je bilo odrejeno. Sem se ga tudi držala. Res. Vse je delal moj mož, pa mama je vskočila, če je bilo treba (ker imamo še večjega sinkota). V 36. tednu sem začela krvaveti in sem tudi rodila. Vendar je bil vzrok 3 kratna ovitost popokovine okoli vratu mojega sinka. Tako,da ni nujno, da greš zaradi tega prej rodit. Vendar se res pazi. tudi jaz sem po naravi zelo aktiven človek in ne morem biti pri miru. Vendar pa sem se navodil strogo držala. Nisem kuhala, nisem prala, nisem čistila, samo s tamalim sem se igrala, pa še to na postleji. Nisem bila na nogah več kot 10-15 min skupaj, ostalo pa je bilo tečno ležanje in občutek nekoristnosti.
Polagam ti na srce:počivaj, počivaj, počivaj in misli na dobrobit tvojega dojenčka.

brianna -> kratek maternicni vrat, napoved prezgodnjega poroda (2.9.2005 20:07:49)

Ko vas berem sploh nimate kratkih materničnih vratov. Moj že od junija, ko sem bila noseča 15 t meri 1,7mm. Pa je še vedno enake dolžine, hvala bogu.
Sedaj sem v 28 tednu, pa ravno danes ugtaljam, da mi trebuh stalno otrdeva, neke tope bolečine so prisotne v nožnici, upam samo, da ne bo kaj prizgodaj prišlo.

Mi je tudi odrejeno počivanje, kolikor pač lahko

lp
mi2

24julij -> RE: kratek maternicni vrat, napoved prezgodnjega poroda (4.4.2008 8:33:23)

a je katera zaradi tega lezala v bolnici?pa kolk ste bile nosece?jaz sem 25tednov,pa sem mogla ostati v bolnici prekratek mv pa malo odprta.me zanima ce je katera imela isto lahko mi posljete zs

romy27 -> RE: kratek maternicni vrat, napoved prezgodnjega poroda (4.4.2008 13:27:58)

nosecke, naj vam vsem povem, da je tocno doloceno kaj pomeni kratek maternicni vrat:
izjava ginekologov: za kratek lahko vrednotimo MV, ki je najkasneje pri 24 tednih krajši od 15 mm.

torej, imate vse dolg m.vrat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Stran: [1]