manna -> RE: Dr. Vesna Godina - prijazna vzgoja, resen problem (5.1.2012 12:56:41)
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojamura IZVIRNO SPOROČILO: manna Meni je zoprna...in zoprno predava. In ne strinjam se z nekaterimi stvarmi, ki jih je povedala. lahko poveš s katerimi stvarmi iz predavanja se ne strinjaš. samo zanima me. ni nujno, da se vsi z vsem strinjamo. dovoljeno je imeti drugačne poglede na določeno stvar. Ne strinjam se da otroci, ki ne odrastejo, postanejo odvisniki. Odvisniki postanejo prej tisti, ki niso nikoli prejeli od staršev občutka vrednosti, brezpogojne ljubezni, samozavesti. Odvisniki postanejo, ker vedno iščejo tisto zadovoljitev, ki jo niso nikoli dobili. Res pa je, da nekateri ljudje nikoli ne odrastejo in ostanejo za vedno neodgovorni, nefunkcionalni, nedorasli, ampak ti niso tisti, ki so jih starši preveč ujčkali in jih niso nikoli kaznovali, temveč tisti, ki so imeli pač nepravo vzgojo - ki so jih starši vodili kot kužke in jim niso dovolili nobene samostojnosti, so jih imeli za popolnoma nekompetentne. Ali so do sedmega leta spali pri mami ali že od prvega tedna v svoji sobi, pa pri tem nima nobene vloge (prej bi lahko rekli, da so tisti ta prvi celo bolj samostojni). Skratka, ni mi všeč tole posploševanje, pa ni mi všeč ko oponaša mamice in govori o "nas Slovencih" ...nevem nekako žaljivo je.
|
|
|
|