petarda -> RE: porodniška - dopust in regres (4.1.2012 11:11:37)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen S 1.5.2012 nastopim porodniško pa me zanima naslednje: - ali mi za leto 2012 pripada celoten dopust? - ali mi za leto 2012 pripada celoten regres? - kako pa je potem z dopustom in regresom v letu 2013, ko se vrnem s porodniške - mi pripadata v celoti ali ne? - dopust je vezan na zaposlitev. Pripadal ti bo cel dopust, vendar ga ne boš mogla celega izkoristiti. S porodniške se boš vrnila na delo predvidoma aprila 2013. to pomeni, da imaš do 30. junija 2013 možnost izkoristiti del dopusta iz 2012. REčemo mu pogovorno stari dopust. Npr. če ti pripada 20 dni dopusta, jih boš po porodniški lahko izkoristila le 10 dni, saj po zakonu ti delodajalec lahko briše 2 tedna dopusta, če ga nisi izkoristila v tekočem letu.Ti boš na porodniški in ga torej ne boš mogla izkoristiti. (seveda, je pa odvisno od delodajalca in se z nekaterimi da zmeniti, da ti dopusta ne brišejo). Po 30. juniju 2013 ne boš mogla izkoristiti noben dan dopusta iz 2012 več. Npr. če ti podaljšajo porodniško za 3 mesece, ker boš potem prekoračila ta datum-. - regres je vezan na dopust. Torej ti pripada cel regres in ga moraš dobiti tako kot vsi ostali zaposleni in za leto 2012 in za leto 2013 - S 30.6.2013 boš dobila pravico do celega dopusta in celega regresa. Do tega datuma pa sorazmerni del. Paštetka, če te razumem prav, mi za 2012 in 2013 pripada cel regres, ne? Ravnokar sem dobila odločbo o dopustu za 2012 in imam celega - 23 dni. Se pravi, bi bilo fajn, da ga kakšna 2 tedna izkoristim še preden nastopim porodniško, ostalo pa potem do konca junija 2013? Potem za 2013 pa spet dobim nov dopust... Jaz bi si v tvojem primeru pustila 10 dni dopusta za čas predno boš prišla nazaj s porodniške, ostalo bi koristila pred nastopom porodniške, če se seveda delodajalec s tem strinja. Pripadata ti pa cel dopust in cel regres za obe leti. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|