zakonodaja in spremembe (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

skrita -> zakonodaja in spremembe (3.1.2012 20:47:33)

Pred par meseci sma se z parnerjem razšla. Bila je vložena preživnina na sodišču s katero sva se oba strinjala. Jaz sem bila prijavljena kot samohranilka. Ker nisem bila zaposlena sem bila oproščena plačila vrtca. Sedaj sem dobila službo in z partnerjem sma se pobotala dokončno in znova zaživela skup, pa bi rada vse skupaj preklicala, pa nevem kaj je potrebno?!
Spremembo glede zaposlitve predvidevam da ni treba javiti, saj bom najverjetneje odjavljena z zavoda, torej mi tudi dsp iz socialne ne bo pripadala ali moram vsem ustanovam javit za zaposlitev, ter psremembo iz samskega  razmerja v "zakonskega"?
Tudi na občino? Naj me kater/a razsetli prosim!

Star_a -> RE: zakonodaja in spremembe (3.1.2012 20:53:35)

Moraš na csd VSE javit,od službe,do tega da sta s svojim skupaj

skrita -> RE: zakonodaja in spremembe (3.1.2012 20:58:15)

Torej javim vse na center in to bo dovolj? Ali je treba znova na sodišče in še po ostalih ustanovah?

**Tinkara78** -> RE: zakonodaja in spremembe (4.1.2012 7:51:21)

Kolikor vem je rok za javljanje sprememb na CSD 8 dni. Torej tja javiš, da si dobila službo in da ni več preživnine. Tu se ti potem spremenijo otroški in plačilo vrtca.

Na sodišče pa moraš dati vlogo za razveljavitev preživnine in plačati sodno takso in dobiš sklep. Zdaj, če je potrebno ta sklep priložiti na CSD ne vem. Najboljše, da ga preventivno odneseš potem tudi tja. Aja pa pred vlogo na sodišče moraš dvigniti na upravni enoti novo potrdilo o skupnem prebivališču vas treh. Brez tega ne gre.

ninini -> RE: zakonodaja in spremembe (4.1.2012 9:07:05)

na csd moraš vsako spremembo javit v 8 dneh,sploh pa to da nimaš več preživnine in pa da nisi več brezposelna.

Stran: [1]