Zrezki z gobicami in smetano!! (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Taša -> Zrezki z gobicami in smetano!! (25.8.2005 12:36:27)

(Smajlikiseoblizuje)Imam Sv zrezke. in bi jih rada naredila z gobicami in smetano... Imate kakšen dober recept oz. kako jih naredite!




Vera* -> Zrezki z gobicami in smetano!! (25.8.2005 12:43:21)

Pojdi na www.kulinarika.net




Anonimen -> Zrezki z gobicami in smetano!! (25.8.2005 12:46:10)

Jaz bi popekla meso, ga vzela iz posode, zalila s sladko smetano in dodala gobe (če so v slanici).
Če so pa sveže, bi pa najprej popražila gobe in jih nato zalila s sladko smetano, potem pa omako vlila na popečene zrezke. Začimbe dodajaš po želji.




lacoste7 -> Zrezki z gobicami in smetano!! (25.8.2005 12:48:05)

Jaz najprej prepražim čebulo, dodam gobice in veliko peteršilja, potem pa zalijem z vodo v kateri sta 2 žlici gobove omake ali pa gobove juhe (koncentrata magi ali ali kaj podobnega), potem še sol, poper in malo začimb. Zrezke ponavadi malo posujem z vegeto. Malo pred koncem dodam še narezan sir (položim ga na zrezke) in kislo smetano.

Pa dober tek!




kofetek2010 -> Zrezki z gobicami in smetano!! (25.8.2005 12:51:51)

najprej bi popekla zrezke, jih mal solila in poprala, dala vn iz ponve in nato na drobno nasekljani čebuli prepražila gobice, jih začinila s soljo, poprom, kumino in mal česna, dodala kislo in sladko smetano, nato bi dala notr zrezke in pustila, da se še nekaj minut vse vskupaj mal prekuha, nato bi dodala še čist mal na drobno sesekljanega peteršilja in če bi bil v hladilniku še parmezan, bi ga mal naribala čez :)

njama 8)




srki -> Zrezki z gobicami in smetano!! (25.8.2005 13:03:01)

Jana, mjamsi, mjamsi :)-. Če ne bi malo prej pomalicala, bi se mi zeloooo sline cedile. Bom enkrat sprobala!




atek -> Zrezki z gobicami in smetano!! (25.8.2005 13:49:32)

Takole je moj recept:
Prepražiš cca 1 čebulo,, tačas ko se praži, zreske opereš, nasoliš, malo vegete čez in česna (ali pravega ali pa v prahu). Ko je čebula lepo rumenkasto-rjava, popečeš zrezke z obeh strani, da zakrknejo (par minutk na vsaki strani). Ker ne vem kakšne gobice imaš pišem za očiščene in prevrete (če imaš surove jih prej prevri v neslani vodi)- ko so zrezki popečeni na obeh straneh, dodaš gobice in lepo dušiš (ne daviš!:)).Odvisno od zrezkov pač počakaš toliko časa da se omehčajo, poskusiš če je omaka dovolj slana itd, nato dodaš kislo smetano in malo premešaš oz. počakaš da se povsem razpusti. Potem pa samo še NAVALI NAROD - sem že lačen.

P.S. sicer je meni bolj všeč govedina na ta način, čeprav traja malo dlje, ampak vseeno dober tek.




Anonimen -> Zrezki z gobicami in smetano!! (3.9.2005 10:55:47)

Evo vam en "šugo" omakco iz gob,ki ga uporabite za k zrezkom,testeninam,polenti,rižu,krompirju ali pa pomžete z kruhom.
Za pet oseb:
5 žlic oljčnega olja
5 drobnih rdečih čebul
pol kilograma svežih gob
5 majhnih žličk polnozrnate moke
pibližno pol litra vrele vode ali juhe
morsko sol
po želji malo petršilja
žličko kisle smetane
Posodo segrejemo dodamo olje
in na grobo narezano čebulo
Ko čebula oveni dodamo gobe in nekja minut dušimo
Potresemo z presejano moko
pomešamo in zalijemo z vročo vodo ali juho(dodamo petršilj samo po želji)
Kuhamo 20 minut
Na koncu solimo in šele ko omaka ne vre več dodamo kislo smetano.
Dober tek




kalbo -> Zrezki z gobicami in smetano!! (12.9.2005 9:31:21)

Zrezke obdelaš, potolčeš in stanjšaš, ker jih mesar naredi predebele za moj okus. Potem jih posoliš, popopraš, dodaš malo česna in bazilike. Če imaš čas, jih naložene enega vrh drugega spraviš za kako urico v hladilnik, da se malo nažmohtajo.
Zrezke rahlo pomokaš (ali pa tudi ne), jih popečeš z obeh strani, zaliješ z vodo in dušiš. Gobice v slanici odcediš in opereš, ker so drugače preslane, jih malo popražiš na čebuli in dodaš zrezkom.
Za naprej imaš pa dve opciji, eno s kislo in eno s sladko smetano. Če uporabiš kislo smetano jih odstaviš in nato dodaš smetano in postrežeš. Če pa sladko, pa vliješ smetano malo prej in še nekaj časa dušiš.

Podobno začinjene zrezke lahko premažeš z gorčico, jih popečeš, potem pa dodaš olupljene paradižnike, po potrebi zaliješ, proti koncu pa dodaš grah. Super omakca.

Podobno začinjenim puranjim zrezkom dodaš v omako sir namesto gobic in je tudi odlično.




Stran: [1]