kalbo -> Zrezki z gobicami in smetano!! (12.9.2005 9:31:21)
|
Zrezke obdelaš, potolčeš in stanjšaš, ker jih mesar naredi predebele za moj okus. Potem jih posoliš, popopraš, dodaš malo česna in bazilike. Če imaš čas, jih naložene enega vrh drugega spraviš za kako urico v hladilnik, da se malo nažmohtajo.
Zrezke rahlo pomokaš (ali pa tudi ne), jih popečeš z obeh strani, zaliješ z vodo in dušiš. Gobice v slanici odcediš in opereš, ker so drugače preslane, jih malo popražiš na čebuli in dodaš zrezkom.
Za naprej imaš pa dve opciji, eno s kislo in eno s sladko smetano. Če uporabiš kislo smetano jih odstaviš in nato dodaš smetano in postrežeš. Če pa sladko, pa vliješ smetano malo prej in še nekaj časa dušiš.
Podobno začinjene zrezke lahko premažeš z gorčico, jih popečeš, potem pa dodaš olupljene paradižnike, po potrebi zaliješ, proti koncu pa dodaš grah. Super omakca.
Podobno začinjenim puranjim zrezkom dodaš v omako sir namesto gobic in je tudi odlično.
|
|
|
|