umirjanje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


manna -> umirjanje (3.1.2012 11:03:20)

Našega 4,5 mesečnika je nemogoče umiriti kadar je zaspan! Zadnja 2 tedna je še posebej neznosen. V bistvu kadar je zaspan, samo kriči in vrešči, in to tako naglas, da para ušesa. Kriči in se zvija in brca če ga nosim, kriči če ga odložim, kriči če ga obračam na trebušček, če ga poskušam dojiti...skratka NIČ ne zaleže, on kar kriči. Edino kar ga umiri, je vožnja z avtom ali vozičkom. Poskušala sem tudi tako, da sem si prinesla voziček gor v stanovanje in ga vozila po stanovanju, ampak je očitno premalo rukalo, ker je isto kričal... Ampak to pri vsakem spanju je isto - tudi čez dan. Najhuje pa pri večernem spanju. Bolan ni, ker je bil na pregledu in je z njim vse v redu. Drugače je polno dojen in se tudi ponoči zbuja na 2 uri, ampak takrat ne kriči, samo popije in zaspi nazaj.

Seveda sem pomislila, da ga dajem spat preveč utrujenega, ampak tudi če ga dam bolj zgodaj ne pomaga nič. Če ga dam namreč bolj zgodaj, bo on pač veselo brcal v svoji posteljici, se igral z dudo ali rjuho, dokler ne bo toliko zmatran da bo spet vreščanje na sporedu...  Poskusili smo že vse živo; vsak večer ga skopamo in izvajamo isto rutino ob isti uri, kupila sem mu termoforček ki mu ga dam v posteljico da je topla, naštimali smo mu neko igračo na posteljico ki projicira slikice na strop in poje uspavanko, poskusila sem tudi na taveliki postelji tako da ležim zraven in ga božam, dojim..ampak on noče...samo kriči, dokler ne omaga in zaspi. Ampak to traja vsaj ene pol ure.
Njegova starejša sestrica je bila precej podobna in je tudi težko zaspala, le da je pri njej vedno palilo nošenje, ker ni nikoli toliko brcala, tko da smo jo pač malo nosili in je blo OK.
Res nevem več kaj naj še poskusim?




uškinamama -> RE: umirjanje (3.1.2012 11:07:55)

http://www.ringaraja.net/forum/m_3292143/mpage_1/key_/tm.htm#3294632

tukaj so se punce pogovarjale o ležalnikih , ki vibrirajo in s tem oponašajo vožnjo z avtomobilom. Imam kolegico , ki pravi , da bi dala nobelovo tistemu, ki se je to izmislil [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Mi ga nismo imeli, tako, da lastnih izkušenj nimam.




m_o_i -> RE: umirjanje (3.1.2012 12:12:01)

pri nas je bilo tole zakon za umirjanje: dlan(razprti prsti) nezno polozis na prsni kos in delas ŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠ

mogoce bo pomagalo tudi vam[sm=smiley1.gif]




Paštetka -> RE: umirjanje (3.1.2012 12:26:21)

otrok najlažje zaspi tako kot je navajen oz. kot ste ga navadili. To je z vozičkom, v avtu.

Torej, če ga hočeš tako uspavati potem nadaljuj.
Če pa želiš, da ti zaspi tako kot vsak normalen človek v postelji, pa ga moraš tako navaditi.
Naj ti povem, da je proces navajanja na nekaj drugačnega zelo dolg in rabiš železne živce, čas in predvsem tvojo umirjenost, sproščenost, ki je ob kričanju otroka zelo, zelo, zelo težko.

Predlagam, ti da začneš otroka navajati na spanje v postelji, da zaspi sam. Položi ga v posteljo, po krajšem crkljanju v naročju,, uspavanki, ... glaven je ritual, ki ga boš naredila. po kakšnem 20 sekundnem drenju ga dvigni, ob sebi potolaži in položi nazaj v posteljo. V naročju ti naj ne zaspi, če ga navajaš na posteljo. To ponavljaš, dokler ne "popusti". Ponavadi popustijo mame, ker živci in nervoza naredijo svoje. Če bo otrok začutil, da si nervozna, se bo še bolj drl.

Samo vtrajaj in čez kakšen mesec se ti bo splačalo. Pa mirne živce ti želim in kakšno pivo si rukni prej [sm=smiley36.gif]

Tudi, če bo trajalo eno uro, verjami, bo uspavanje vedno krajše. Lahko mu tudi kaj zapoješ, pobožaj ga, da bo vedel, da če zajoka, da prideš, vendar ne na prvi poskok.




manna -> RE: umirjanje (3.1.2012 12:48:10)

Paštetka, nisi dobro razumela, saj problem je v tem, da se v naročju tudi ne potolaži!? Čisto vseeno je ali ga imam v rokah ali ga odložim! S to razliko da v rokah se zvija, brca in maha. Dere se pa čist isto ne glede na to, kje je. Enostavno kriči dokler se ne zmatra in zaspi...kot da bi moral dati ven iz sebe neko fizično energijo...in še to; nismo ga navadili zaspati v avtu in vozičku, saj ga nikoli nismo namenoma vozakali naokoli. Prva dva meseca je zaspal lepo kamorkoli smo ga odložili - tudi sredi hrupne dnevne sobe. Samo zdaj pa zgleda da v njegovih možgančkih preveč brni da bi se umiril..tako si jaz razlagam.




lily32 -> RE: umirjanje (3.1.2012 13:50:50)

Mogoče ga bo umirila kakšna glasba. Najprej daš bolj na glas, nato postopno znižuješ. Ko so našo dajali krči jo je pomirilo vibriranje v ležalniku.

Držim pesti, da je samo faza in da ga bo kmalu minilo




Paštetka -> RE: umirjanje (3.1.2012 13:57:47)

Napisala si, da ga umiri vožnja z vozičkom ali avtom. Tako je potem navajen zaspati oz. mu to najbolj ugaja. Jaz si to tako razlagam.

Moj prvi otrok je bil približno tak kot opisuješ. Probali smo vse možne variante, vendar nikoli nismo dolgo vztrajali, da ga bi prenavadili na posteljo. No pri drugem otroku je potem šlo že lažje, vsaj kar se tiče poslušanja dretja in navajanja takoj na posteljo.

Sem se pa zdaj spomnila, da mi je takrat ena mamica rekla, da naj probam vklopiti fen pod posteljo, ker jih baje brnenje uspava. Mi smo tako fen posneli na CD in mu ga predvajali. Je bilo dooooosti boljše, vendar kot sem napisala to je bilo potem spet navajanje na nekaj drugega, vendar vseeno boljše, ker je bilo uspavanje v postelji.




manna -> RE: umirjanje (4.1.2012 8:43:17)

Vaši odgovori so me vseeno malo razsvetlili...jasno mi je, da ga je treba najprej umiriti in nato dati spat. No, včerajšnji večer je bil čisti uspeh! Po kopanju je bil še kakšne pol ure v dnevni sobi z nami, malo sem ga guncala v lupinici, malo nosila v pestunji...Ko je bil že ves "mehak" pa sem ga šele nesla v spalnico, odložila v posteljico in prižgala uspavanko. 10 minut se še malo premikal, vzdihoval, mahal...pa sem šla do njega in mu dala dudo v usta, nato pa je SAM zaspal ! ! ! Zgleda, da ga je treba prav "prisiliti" da se neha premikati - npr. v pestunji ali lupinici, ker sicer samo brca in bolj kot je utrujen, bolj brca.. ko pa se enkrat umiri, rata čist mehak in potem tudi zaspi.





lily32 -> RE: umirjanje (4.1.2012 13:12:33)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Super kar tako naprej!




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (4.1.2012 17:54:37)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




manna -> RE: umirjanje (5.1.2012 8:32:46)

no...poročam. Včeraj ni šlo tako gladko. Sem ga mogla trikrat vzet ven iz posteljice ker je jokal in brcal. Pa vsakič sem ga pomirila, pa spet odložila. Zgleda da me je pogruntal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] On bi seveda najraje spal zraven mene, priklopljen in bi cucljal v nedogled. No, potem je končno zaspal ob pol devetih. Ob polnoči se je začel zbujat in se zbujal vsako uro do štirih. Od štirih do šestih pa na pol ure. Niti slučajno ga nisem skoz odlagala nazaj ampak sem ga imela kar pri sebi ker bi se mi sicer zmešalo. Pa sej zbuja se itak že od rojstva, sam zdaj je ratalo pa prav nemogoče. Jaz praktično živim brez spanca !

No, ampak kakorkoli že, vsaj toliko sem si zdaj na jasnem, da ga je treba ob prvih znakih utrujenosti začet umirjat, nosit v pestunji ali lupinici..skratka karkoli, samo da ne preide utrujenost tako daleč, da samo še vrešči.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (5.1.2012 9:10:04)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




manna -> RE: umirjanje (5.1.2012 11:13:09)

Hm..čez dan je enak..zbudi se na pol urce. Danes sem se recimo že 3x ulegla da bi zadremala, pa se je vsakič oglasil. Seveda če ga peljem na sprehod, zaspi v vozičku, ampak ko se pripeljem nazaj domov, se zbudi. Pa sem ga probala tud pretentat da ga zapeljem samo malo po ulici in čim zaspi, zapeljem noter in ga pustim ležat v vozičku. Ampak ne deluje, takoj se zbudi vragec. Res je en "motion freak" -samo da se premika, pa je srečen.

No, vseeno paše potarnat tukaj. Ker od ostalih dobivam samo pripombe da ga jaz ne znam dat spat... (najbolj svetovna pa je tista od možeka, da kako to da sem zmatrana, saj nisem v službi..ampak to so druge teme[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image])




smrketa24 -> RE: umirjanje (5.1.2012 11:17:20)

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

http://www.ringaraja.net/forum/m_3292143/mpage_1/key_/tm.htm#3294632

tukaj so se punce pogovarjale o ležalnikih , ki vibrirajo in s tem oponašajo vožnjo z avtomobilom. Imam kolegico , ki pravi , da bi dala nobelovo tistemu, ki se je to izmislil [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] . Mi ga nismo imeli, tako, da lastnih izkušenj nimam.


manna - nič ne pomaga tale stolček. jaz sem ga imela pri mateju in sploh ni hotel biti notri, Maša mi pa zdrži celih 15min [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




smrketa24 -> RE: umirjanje (5.1.2012 11:22:06)

IZVIRNO SPOROČILO: manna

No, vseeno paše potarnat tukaj. Ker od ostalih dobivam samo pripombe da ga jaz ne znam dat spat... (najbolj svetovna pa je tista od možeka, da kako to da sem zmatrana, saj nisem v službi..ampak to so druge teme[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] )



to so pa deci [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] moj je enak [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




roladica -> RE: umirjanje (5.1.2012 17:57:16)

Šele zdaj sem videla to temo. Joj, pa to je kot bi brala lastno zgodbo. Do pike je bilo enako, le da je pri nas kričala tudi v vozičku. V glavnem je bilo tako kake štiri mesece, potem je pa minilo. Še danes ne vem kaj smo delali narobe. Pomagalo ni čisto nič.

Ti želim da čim prej mine.
[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




polona5 -> RE: umirjanje (5.1.2012 22:10:25)

Kaj pa če kriči, ker je še lačen in iz zize ne teče več? Praviš, da se tudi ponoči dojita na 2 uri - očitno se ne dovolj naje. Jst bi mu po dojenju še malo po flaši dodala, mogoče pa bi potem od sitosti takoj zaspal? Samo predlagam, nevem? Lp




manna -> RE: umirjanje (6.1.2012 8:27:09)

IZVIRNO SPOROČILO: polona5

Kaj pa če kriči, ker je še lačen in iz zize ne teče več? Praviš, da se tudi ponoči dojita na 2 uri - očitno se ne dovolj naje. Jst bi mu po dojenju še malo po flaši dodala, mogoče pa bi potem od sitosti takoj zaspal? Samo predlagam, nevem? Lp


Sem mu probala dodat, že večkrat, pa niti slučajno noče niti požirka. Potegne že, potem pa ko priteče AM, se kislo nakremži in pljuva ven. Pa glede na to da ima že skoraj 5 mesecev, sem poskušala tudi z GH že malo, ampak frajer sploh ne kaže interesa. Tko da prou neka grozna lakota ziher ni.
Ponoči je pa tko--- zbudi se vsako uro, ampak ni vsako uro strašno lačen. Lačen je recimo ene dvakrat. Vsa ostala bujenja so kar neki - godrnja, maha, brca, protestira, podira kupčke, se jezi....in se ne umiri dokler ga ne vzamem v naročje, malo dvignem, dam zizo v usta (probam najprej z dudo seveda) in nato spi dalje. In to kar naprej. Očitno je nemiren- pa se ne zna umirit. Ali pa je kaj drugega, nevem.





zirafica -> RE: umirjanje (6.1.2012 9:05:39)

Imam toliko staro dojenčico kot ti in imava zadnje čase kar podobne probleme kot ti. Ravno mi tule sitnari, ker je zgleda spet zaspana.
Tudi mi jo moramo že kak mesec in pol vsebolj uspavat na rokah, pa še tak kriči po 15 min skupaj, potem pa kot bi odrezal naenkrat zaspi. Pa je od začetka pa tja do enega 3 meseca sama zaspala v posteljici in sem si mislila, kaka sreča [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
Sedaj pa kakor nanese. Zgleda, da če zadaneš pravi čas, bo zaspala sama, drugače pa ne. To pa je težko ugotoviti, ker je kar v eno zaspana. Spi lahko 1, 5 ure, pa je že po pol ure spet zaspana.

Ti nisem dala nasvet, ker bi ga sama potrebovala. Ja, pa tudi zbuja se ponoči prej kot se je od začetka in pogosteje, nemirno spi ... Ravno ta teden sem ji začela dodajat zvečer riževo kašico, da bi bolje spala, pa razlik še ni opazit.

Veliko sreče, zdaj jo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] grem malo prenašat po stanovanju.




roladica -> RE: umirjanje (6.1.2012 12:08:05)

Pri nas se je to nehalo, ko smo začeli z gosto hrano. Za posledico pa imamo to, da zdaj pri devetih mesecih ne zna sama zaspat. Ob takem joku je nisem mogla kar v posteljico dat in čakat da bo zaspala, meni se je zdelo to mučenje, ker je bila vedno bolj razdražena.

Ja, z GH se nam je kar več enih stvari uredilo.




Stran: [1]