RE: D.o.o. in plača (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Kerensa* -> RE: D.o.o. in plača (3.1.2012 18:43:07)

IZVIRNO SPOROČILO: liliana
Ne verjamem temu, da na nobeni drugi banki ne more odpreti računa.....ker lahko, samo on noče.....

Da ne more oz. da ne bo mogel, so mu rekli na njegovi dosedajšnji banki. Človek nima (ni imel?) nobenega razloga, da jim ne bi verjel. Drži pa, da dosedaj ni šel na druge banke spraševat. Ker je pač verjel bančniku v svoji dosedajšnji banki.

Razlog, zakaj on najraje ne bi imel TRR, je pa popolnoma oseben (nima nobene zveze z dolgom do DURSa, ki ga plačuje), vendar - če bo TRR moral imeti, ga bo pač imel, saj ne bo imel druge izbire.

V glavnem - sva danes govorila in se bo šel ta teden pozanimat na nekatere banke (na vse mu časovno ne bo zneslo, ker je pač v službi). Petea - ti bom sporočila rezultat, ker te zanima.




petea -> RE: D.o.o. in plača (3.1.2012 19:28:36)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: liliana
Ne verjamem temu, da na nobeni drugi banki ne more odpreti računa.....ker lahko, samo on noče.....

Da ne more oz. da ne bo mogel, so mu rekli na njegovi dosedajšnji banki. Človek nima (ni imel?) nobenega razloga, da jim ne bi verjel. Drži pa, da dosedaj ni šel na druge banke spraševat. Ker je pač verjel bančniku v svoji dosedajšnji banki. Hm, mi je zelo zanimiva zaupljivost ljudi. Ne razumem, da še vedno tako verjame ljudem v organizaciji, ki mu je obrnila hrbet in ne gre njihovih izjav preveriti drugam. 

Razlog, zakaj on najraje ne bi imel TRR, je pa popolnoma oseben (nima nobene zveze z dolgom do DURSa, ki ga plačuje), vendar - če bo TRR moral imeti, ga bo pač imel, saj ne bo imel druge izbire. Po mojih izkušnjah se da z manjšimi in morda manj znanimi bankami in hranilnicami lažje in boljše pogajati, so bolj prilagodljive, bolj željne komitentov in praviloma tudi cenejše. Sem med tistimi, ki sem menjala banko večkrat kot moškega.  ;)

V glavnem - sva danes govorila in se bo šel ta teden pozanimat na nekatere banke (na vse mu časovno ne bo zneslo, ker je pač v službi). Petea - ti bom sporočila rezultat, ker te zanima. Prosim.




RoZala -> RE: D.o.o. in plača (5.1.2012 22:05:05)

Naj se pozanima, če lahko odpre varčevalni račun. Res ne bo mogel poslovati s karticami, ampak v minus pa tudi ne bo mogel. 




Kerensa* -> RE: D.o.o. in plača (23.1.2012 12:02:10)

IZVIRNO SPOROČILO: petea
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
Petea - ti bom sporočila rezultat, ker te zanima.

Prosim.

Malo je trajalo, ampak kakor obljubljeno, ti sporočam, da so gospodu na NLB dovolili (ne vem, ali je to politika banke ali pa so naredili izjemo), da odpre "NLB Osnovni račun".
Pojasnjeno mu je bilo, da ta TRR ni namenjen zaposlenim komitentom, a da kljub temu ni ovir, da številko tega TRR v službi predloži kot številko TRR, na katerega naj se po novem nakazuje plača. Prav tako za delodajalca ni ovir, da plačo nakaže na TRR. Za zaposlene komitente je sicer prvotno namenjen "NLB Klasični račun", a po drugi strani ni zakonske ovire (ali ovire zaradi politike banke), da se polnoletna oseba odloči, da želi poslovati s TRR, kjer nima limita in ostalih ugodnosti - ne glede na to, ali je zaposlen ali ne.
Istočasno so mu pojasnili, da mu bodo v roku enega meseca tudi "NLB Osebni račun" blokirali (dvigi do višine minimalne plače in samo osebno v matični banki - onemogočeno mu bo tudi kakršnokoli poslovanje z navadno BA kartico), vendar to ni bila nikoli težava in gospod to gladko sprejema.
Še vedno pa obstaja politika banke, da mu lahko tudi "NLB Osebni račun" ukinejo z odpovednim rokom dveh mesecev, v kolikor so na tem TRR izvršbe. Torej je popolnoma možno, da mu bodo ta TRR čez 3 mesece zaprli - in gospod bo moral ponovno čez isti postopek. Na isti banki ali pa ne drugi - čeprav imajo nekatere druge poslovno politiko, da lahko odprtje kateregakoli TRR zavrnejo brez obrazložitve. Če bo šlo vse to ponavljanje skozi na vsake 3 mesece, potem mu bo v kratkem zmanjkalo bank v Sloveniji - sploh, če odštejemo vse tiste, ki ga bodo zavrnile že v štartu.
Skratka - začasno je zadevo rešil, dolgoročno pa jo bo samo, v kolikor bo svoje dolgove, do katerih ni prišlo po njegovi krivdi, uspel v tem času poplačati od svoje plače. Kar je pa težko verjetno, glede na to, da je minimalna.




petea -> RE: D.o.o. in plača (23.1.2012 12:31:41)

super
lepo, da se je zadeva vsaj začasno rešila in da smo se vsi zraven še kaj naučili

hvala za info




Kerensa* -> RE: D.o.o. in plača (23.1.2012 12:36:59)

Članek točno o tej problematiki je bil pred kratkim objavljen tudi na "Cekin.si".

Upam, da ga niso povzeli s te teme. [sm=zmeden.gif]




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]