pregrada maternice in nosečnosti (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> pregrada maternice in nosečnosti (1.1.2012 23:50:21)

Tiste, ki imate pregrado maternice ali sum na pregrado maternice in ste/ste bile noseče - ali ste imele zaradi tega kaj pogostejše preglede v nosečnosti oz. pogostejše ultrazvoke?

Pri meni gre za sum na pregrado maternice - v prvem tromesečju sem imela krče s krvavitvami in G, ki me je sprejel in mi delal UZ je rekel, da zgleda, da bi lahko bila pregrada. Sum zato, ker v nosečnosti ni možno zagotovo potditi ali gre zares za pregrado ali ne, ker se maternica zaradi nosečnosti spremeni.

Na netu sem zasledila, da je lahko pregrada vzrok za zastoje rasti v tretjem tromesečju. Moja G pa nič ne kaže, da bi zaradi tega suma na pregrado imela namene, kaj pogosteje kontrolirati velikost otroka.

Prosim za vaše izkušnje...

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (2.1.2012 11:00:03)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Anonimen -> RE: pregrada maternice in nosečnosti (2.1.2012 16:03:11)

IZVIRNO SPOROČILO: Vespazijan

Jaz imam pregrado veliko 2 cm. V prvi nosečnosti sem rodila dan pred PDP (50 cm, 3250 g), v drugi nosečnosti osem dni po PDP (51 cm, 3620 g). Jaz sem imela na čisto vsakem pregledu vaginalni in UZ pregled. Vendar pa to ni bilo zaradi pregrade (moja g. niti ne ve zanjo), moja g. pač ima tak način, da na vsakem pregledu še vse premeri, če je o.k.

Oh imaš super g., redki preverjajo z Uz na vsakem pregledu...

Sicer si imela kakšne težave zaradi pregrade v 1. ali v 2. nosečnosti (krči, bolečine, zgodnji popadki ipd.)?

Super, da sta se oba [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] rodila ob roku in da je bilo vse ok...upam, da bo pri meni podobno...

Hvala ti za odgovor...

Momtobe -> RE: pregrada maternice in nosečnosti (22.3.2012 15:07:21)

Meni so novembra odstranili 3 cm veliko pregrado. Kljub njej sem prvič zanosila brez težav, donosila brez težav in rodila na PDP. Zaradi pregrade v nosečnosti ni bilo drugačne obravnave ...

aninne -> RE: pregrada maternice in nosečnosti (24.3.2012 7:28:39)

Jaz sem zaradi pregrade 3x zapored spontano splavila, okoli 6. tedna. Predvidevam, da zaradi pregrade, ker sem po odstranitvi rodila (po IVF), zdravo deklico (4kg+52cm). Oktobra spet pričakujemo, do zdaj nobenih težav.

Stran: [1]