boleče uho (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


misa4 -> boleče uho (1.1.2012 17:07:40)

Moja 8-letnica ima hodo vnetje ušesa, prejšni teden je jemala hiconcil, še teden prej je tudi jokala zaradi bolečin, pa je njena zdravno rekla, da je le pritisk v ušesu, po tednu ji napiše recept, učeraj so se bolečine spet vrnile, ne vem več kaj narediti. Zdravnico bomo menjali 100% samo kaj pa naj zdaj naredim, analgetiki ne pomagajo, greje jo tudi termofor...kaj je še pomaga




Katy78 -> RE: boleče uho (1.1.2012 17:31:10)

Pelji jo še enkrat na pregled. Če gre za bakterijsko vnetje (kar očitno naj bi bilo, ker ste dobili AB - je pa tudi res (žal) da nekateri P kar predpišejo AB brez da bi prej potrdili bakterijsko vnetje), potem gretje ušes in podobne domače vraže ne bodo pomagale. Ko je naš fantek 1. dobil bakterijsko vnetje ušes, je tudi dobil Hiconcil ker je menda to prva izbira pri vnetju ušes, sem pa že prej na netu prebrala, da dosti otrokom ne pomaga. No, pri nas je bilo isto, v manj kot 1 tednu po prenehanju jemanja Hiconcila se je vnetje ponovilo, dobil je Amoksiklav in ušesa so se končno pozdravila.




posh -> RE: boleče uho (1.1.2012 18:18:07)

Hiconcil je prva izbira, ker je najcenejši in dr. mora vedno probat najprej z najcenejšim. Tudi nam ni pomagal. Pelji jo dežurnemu.




nusi -> RE: boleče uho (1.1.2012 18:57:49)

naš je jemal hiconcil, ker ni prijel amoksiklav, pol po 1 tednu premora pa se je vse ponovilo, ker se sploh ni pozdravil in je dobil ceclor. je pomagal ampak ker je zadeva malo zastarana in se je dolgo vleklo so mi na orl rekli, da lahko traja še cel mesec da bo ok [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], ja s temi ušesi ga tudi dohtarji včasih mim vsekajo. jst sm mu pol namontirala gor naušnike, da je imel skos toplo, nos je imel itak čist, tko da ni blo kej pucat, zdej je že več kt 1 mesec mimo od začetka vnetja, mal se včasih še povrta po ušesu se pa eno uho noče pozdravit in bo mogoče moral na punkcijo. Vse lepo in prav ampak Pahor se zarad tega že 2 tedna po ukc vlači mojga tamalga so pa brez težav sred jemanja ab poslali v vrtec, tko da ti kr malo teži naokrog pa še do dežurnega pojdi.
pri nas je gretje najbolj pomagalo, pa paracetamol, drugega pa na žalost ne poznam niti si ne bi upala kapljati v uho, ker če ima kaj poškodovan bobenček samo škodo narediš.




misa4 -> RE: boleče uho (1.1.2012 19:21:59)

Evo sem pomislila na Pahorja[sm=hudicek1.gif]takoj v bolnico, otročkom pa najcenejše zdravilo, po enem mescu pa dobesedno kriči kok jo boli. Zdaj je bolj na srečo, jutri pa na nujno če bo samo pisknila, na žalost moj dela, tamali pa ima norice, tako da danes nisem šla, jutri pa ni šans da ji dam tablet proti bolečinam, ki jih mora reva že dolgo jesti




misa4 -> RE: boleče uho (1.1.2012 19:38:57)

tablet popustil, spet kriči,, dobesedno kriči[sm=smiley13.gif], čez eno uro pride moj in gremo na urgenco, pa če bo treba tudi v Lj. ali Koper




petarda -> RE: boleče uho (1.1.2012 20:37:39)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image], da bo kmalu bolje. Nam tudi Hiconcil pri vnetju ušes ni še nikoli pomagal. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




tikatonka -> RE: boleče uho (1.1.2012 20:37:56)

Pelji jo ponovno na pregled. Tudi mi smo imeli Hikoncil pa ni prijel, smo potem dobili Amoksiklav in je bilo takoj ok.




LuLu -> RE: boleče uho (1.1.2012 20:57:03)

Ojla, kaj pa, da probaš z natreskom - uhecom:
... "je učinkovito pri bolečinah v ušesih. Takrat se iz nekaj listov iztisne sok in pogreje ter še primerno topel vlije v uho, bolečina pa že kmalu preneha."
..."Sveži netreskov sok se uporablja za blaženje bolečin v ušesih..."
... "kjer ga pri nas še danes uporabljajo zlasti za zdravljenje vnetij v ušesih"

... mojima otrokoma je že pomagal.




MC09 -> RE: boleče uho (1.1.2012 22:22:24)

Jaz uporabim  eterično olje čajevca čisto malo po tem članku:

Učinkovit anestetik Zanimivo je, da v projektu do sedaj nismo našli niti ene znanstvene potrditve o anestetičnem delovanju čajevca. Vendar sem tega že tolikokrat preverila, da je čajevec že dolga leta obvezen v moji domači lekarni. Ob piku, če si potegnem živec ob nohtu ali noht nerodno zacepim, če se pičim na kakšen trn ali čutim boleč mozolj, ki gre proti površju … na boleče mesto nanesem eterično olje čajevca in bolečina bo takoj manjša. Čajevec je zelo dobrodošla pomoč tudi pri bolečini v ušesih in začetnih oblikah vnetja ušes. A pozor – olja nikoli ne kapljamo direktno v uho!!! Nanesemo ga na zunanjo stran okrog ušes, lahko pa damo na vatno palčko 2 kapljici in palčko blago potisnemo v sluhovod, ne da bi mazali po notranji strani ušesa. Že hlapi eteričnega olja bodo omilili zbadanje v ušesu in prispevali k blaženju vnetja. Za takšen namen je najbolje poiskati dvakrat destilirano olje, ker zares deluje najbolj blažilno.  POZOR! Kar močno učinkuje, lahko tudi škoduje. Ker eterično olje čajevca deluje tako, da direktno raztaplja celične membrane, predstavlja tudi iritirajočo snov za naše telo. 
Na testih alergenosti so ugotovili da so 4 % ljudi alergični na čajevec. Seveda, uporaba nerazredčenega olja na koži v daljšem časovnem obdobju lahko sproži rdečico in kožo preveč draži, četudi ne sodite med alergične. Zato je za daljše jemanje vedno bolje uporabljati osnovne kreme, v katere umešamo eterično olje, ali posežemo po pripravkih, ki že imajo določeno koncentracijo eteričnega olja. Če nanašamo nerazredčeno olje, to počnemo le točkovno – npr. z vatno palčko namažemo le akno, vneti noht, zunanji kanal vnetega ušesa.  Pod nobenim pogojem in v nobeni koncentraciji eteričnega olja čajevca ne uživamo. V telesu lahko močno zmoti delovanje imunskega sistema, sproži driske in celo poškoduje centralni živčni sistem. 




nusi -> RE: boleče uho (2.1.2012 12:25:13)

to z oljem čajevca je samo za okol mazat, netresk se pa laho kaplja ampak samo na začetku, pol k je prehudo rajš ne, ker ne veš v kakšnem stnju je uho. Tole kričanje verjetno pomeni, da ma že polno gnoja zadaj in napet bobenček in mora ven - zna bit, da ji bo počil , tko je men p razložil, ker če je prehudo se ne absorbira ampak samo še ven steče, na srečo se pri tamalih ponavadi lepo zaraste. Pa vso srečo in naj hitro mine [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image]




mala -> RE: boleče uho (3.1.2012 19:46:37)

Mi imamo tudi resne probleme z ušesi...Po Hiconcilu se je vnetje nadaljevalo, po 10-ih dneh Amoksiklava je bilo še vedno isto, s tem, da ima vneto še drugo uho. Našemu vedno priteče ven izcedek...Tokrat poslani na ORL, sedaj ima kombinacijo obeh Antibiotikov in še kapljic, tam mu je vse presesala in zdaj upamo, da se bo to pozdravilo.
Če gre za ušesa se ni za hecat tko, da ob bolečini kar nazaj k pediatrinji.




rozilu -> RE: boleče uho (3.1.2012 21:53:28)

Boga punčka, a je že kaj boljše? Je dobila drug AB?

Letos sem tudi sama imela vnetje ušesa, začelo se je zelo na hitro, od rahlega prehlada in blage bolečine zvečer, do neznosne bolečine ponoči - vzela 1 lekadol in dala termofor na uho... In očitno je takrat bobnič počil, ker je bolečina malo popustila, in sem lahko zdržala do obiska pri zdravnici. Verjetno je bilo bolj vseeno, da mi je dala Hikoncil 10 dni - ni pomagal skoraj nič, bolelo je še vedno, bobnič bil še vedno malo predrt. Me je poslala na ORL, specialist rekel: eh, hikoncil je brezveze in dal en "zaresen" AB + efedrin za nos. Potem pa je pomagalo.

Že za toliko primerov sem slišala, da Hikoncil za ušesa ni pomagal, tako da sploh ne vem zakaj ga predpisujejo. Aja, ker je poceni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]







misa4 -> RE: boleče uho (8.1.2012 7:35:24)

Je dobila amoksiklav, nekaj dni je bilo boljše, učeraj je pa spet jokala[sm=smiley13.gif]




Stran: [1]