MC09 -> RE: boleče uho (1.1.2012 22:22:24)
|
Jaz uporabim eterično olje čajevca čisto malo po tem članku: Učinkovit anestetik Zanimivo je, da v projektu do sedaj nismo našli niti ene znanstvene potrditve o anestetičnem delovanju čajevca. Vendar sem tega že tolikokrat preverila, da je čajevec že dolga leta obvezen v moji domači lekarni. Ob piku, če si potegnem živec ob nohtu ali noht nerodno zacepim, če se pičim na kakšen trn ali čutim boleč mozolj, ki gre proti površju … na boleče mesto nanesem eterično olje čajevca in bolečina bo takoj manjša. Čajevec je zelo dobrodošla pomoč tudi pri bolečini v ušesih in začetnih oblikah vnetja ušes. A pozor – olja nikoli ne kapljamo direktno v uho!!! Nanesemo ga na zunanjo stran okrog ušes, lahko pa damo na vatno palčko 2 kapljici in palčko blago potisnemo v sluhovod, ne da bi mazali po notranji strani ušesa. Že hlapi eteričnega olja bodo omilili zbadanje v ušesu in prispevali k blaženju vnetja. Za takšen namen je najbolje poiskati dvakrat destilirano olje, ker zares deluje najbolj blažilno. POZOR! Kar močno učinkuje, lahko tudi škoduje. Ker eterično olje čajevca deluje tako, da direktno raztaplja celične membrane, predstavlja tudi iritirajočo snov za naše telo. Na testih alergenosti so ugotovili da so 4 % ljudi alergični na čajevec. Seveda, uporaba nerazredčenega olja na koži v daljšem časovnem obdobju lahko sproži rdečico in kožo preveč draži, četudi ne sodite med alergične. Zato je za daljše jemanje vedno bolje uporabljati osnovne kreme, v katere umešamo eterično olje, ali posežemo po pripravkih, ki že imajo določeno koncentracijo eteričnega olja. Če nanašamo nerazredčeno olje, to počnemo le točkovno – npr. z vatno palčko namažemo le akno, vneti noht, zunanji kanal vnetega ušesa. Pod nobenim pogojem in v nobeni koncentraciji eteričnega olja čajevca ne uživamo. V telesu lahko močno zmoti delovanje imunskega sistema, sproži driske in celo poškoduje centralni živčni sistem.
|
|
|
|