Tutan -> RE: kdaj je konec pleničke za spanje? (28.12.2011 20:26:14)
|
IZVIRNO SPOROČILO: soncica01 Pozdravljene, vprašala bi kako in kdaj ste svoje otroke povsem odvadile od pleničk? Naša je stara skoraj 3 leta, pleničko ima še za popoldansko spanje in seveda zvečer ko gre spati. Ne vem, ali je že čas da jo začnem počasi odvajati od tega in če je, kako se je najboljše lotiti? Ali pa to pride pač samo od sebe ... z razvojem ... Hvala in lp vsem. Mi smo tole opravili pri dveh letih, ko se je sam odločil, da pleničke ne bo imel, ker ga žuli.... okoli 11h zvečer sem ga nazadnje nesla lulat, vsega skupaj se mu je mogoče zgodilo 2x, da se je ponoči polulal. Glede na to, da nima več dnevne pleničke, bi jo poizkusila ukinit tudi za spanje. Če pa nekje po parih dneh ne bo suha postelja, pa pleničko nazaj, pa se nič ne sekirat, ker ima čas. Mi smo imeli sistem, da je nazadnje pil cca 1 uro pred spanjem, potem je seveda standardni režim kopanje/tuširanje, risanka/pravljica, cartlanje, lulalanje - spanje. Okoli 11h, 12h, predenj sem sama šla spat, pa sem ga sprva nosila lulat. Če pa še dnevno ni povsem suha, pa nočne pleničke še ne bi jemala.
|
|
|
|