škorpijončica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Marhzeljka IZVIRNO SPOROČILO: Ninchyy Marhzeljka jst imam prijateljico, ki dela na CSDju pa ti lahko posredujem odgovor na tvoje vprašanje. Samo mi bo šele v ponedeljek odgovorila, ker je za vikend odstotna dsplea, tudi jst imam podobne težave prsi še vedno bolijo, lulat tudi non stop hodim, tudi ponoči vsaj 1× na noč vstanem Najbrž res zaradi tega, ker veliko pijemo in ker smo pač srečke Za vozičke pa midve še nisva nič gledala, se mi zdi še malo prezgodaj. Tudi kar se imen tiče se nisva še nič pogovarjala. Se mi pa zdi, da bova imela kr "težave" katerega izbrati. Jst sem bolj za "moderna kratka" moj pa bolj za klasična Bomo videli. hvala, bi lepo prosila ja. ker sedaj delam preko študent. servisa, ampak to se ti itak ne priznava kot delovna doba, po zagovoru diplome, bi pa rada še nekje delala, ker v 5-6 mesecu nosečnosti, ne bi rada ostala že doma, bi še rada kaki mesec, dva kje migala...kakšno nadomeščanje, ali 1mesec poskusno delo.... ali kaj takega...in sem nekje prebrala, da če delaš, pa čeprav je to manj kot 12mesecev, v zadnjih 3 letih, se nadomestilo oz dodatek poviša. In se mi je zdelo fajn, ker pol se bi še toliko bolj ptrudila da bi dlje časa delala, zakaj pa ne bi imela večje nadomestilo zato ker bom zaposlena, v službi, če ga imam lahko. Sam nevem točno, pač nesigurna sem, ker ni nič podrobneje pisalo. Zdaj pa nevem ali sem jaz to dobro zastopila ali ne. Živjo, jst ti lahko odgovorim, ker vem, sem na istem, diplomirala oktobra, 1. zaposlitev februarja letos. Takole je: se šteje in to vsak mesec ko si zaposlena, dlje ko si v službi in višji ko so tvoji dohodki, bolj se ti poveča starševsko nadomestilo. Gleda se namreč 12 mesecev in vsi meseci, ko nisi zaposlena se štejejo kot min, plača pa se obračuna. Poglej na naš seznamček, kje je tudi link za informativni izračun starševskega nadomestila. Vse mesece ko nisi zaposlena vpiši 0 eur, tiste, ko boš pa delala pa domnevno plačo, da dobiš občutek kaj to pomeni. Jst sem se zaposlila z februarjem in za samo 6 mesecev delovne dobe ki jih bom imela ko nastopi porodniška, se mi bo napr povečalo nadomestilo iz 250 na 550 eur. Je pa res da se ti bo samo 1 mesec slabo poznal, ampak bolje kot nič. Upam da sem ti odgovorila, če te pa še kaj zanima pa vprašaj... No, jst sem v redu, ampak izmučena...hčerka je bolna in joka cele noči. danes sva prebedele celo noč in ob pol šetih zjutraj je ravno zaspala, jst pa sem mogla ustat in v službo...grozno, upam da si kmalu spočijem in da ne zbolim še jaz, ker tale neprespanost slabo upliva na moj imunski sistem...mi je pa ful dobro sedel sprehod, ker se resnično razveselim, kadar zavoham pomlad... Morm it, že slišim iz sobe:"mamiiica, ušesek, bolii"
|