škorpijončica -> RE: Septembrke 2012 (24.2.2012 12:41:22)
|
Živjo, jst pa nisem šla še v materinsko šolo in potem me je blo špot v porodni ko mi je skoz babca govorila naj diham tako, kot so nas tam učili, jst pa pojma nisem imela kako. In zdelo se mi je kot da ni kisika in sem tako sopihala, da sem hiperventilirala-mišice so dobile preveč kisika in sem se potem še 5 ur tako tresla, drgetala,...sem pa prvič vzela EA in vstavljanje ni bilo čisto nič boleče. Rodila sem v po postojna, kjer je ves čas na voljo, zato sem tudi šla tja, ker je bilo ponoči. Moja izkušnja: porod ful lažji, popadke sem čutila kot otrdevanje trebuha, potiskala sem lahko, sem si predstavljala da sem na stranišču. Če ne bi imela EA bi bila po 7ih urah tako izčrpana, da ne bi mogla nič, tako pa sem, ko je babaca rekla, da je čas, bla polna energije in zares potiskala, tako da je bila zunaj v parih min, pa ni bilo tako filmsko, kot ene ženske, ki se ful derejo, čeprav moj ni bil na kaj takega pripravljen, tako da je mogla babca prerezat popkovino, ker je on odpovedal...ko je bilo poroda konec, sem mislila, da je najtežji del mimo pa se je takrat šele začelo. takoj ko so mi odstranili ea glavobol, bruhanje, krvavenje, vrtelo se mi je...tako je bilo hudo, da tudi 3. dan nisem mogla it sama na stranišče, ker bi padla dol, si nisem predstavljala, da bo tako grozno.. tudi tokrat bom vzela ea, razen če bi mi babca zagotovila, da sem čist pri koncu, da bo zunaj v pol ure, kot se pri drugem porodu rado zgodi. sem pa prvič imela kar močno poporodno depresijo, tako da resnično upam, da mi bo ta hormonski pekel tokrat prihranjen!
|
|
|
|