kakšno/katero omako/prilogo? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


*miska.mcc* -> kakšno/katero omako/prilogo? (23.12.2011 18:16:38)

jutri imam namen skuhat...... piščančje roladice s prešano slanino. (pa še neki bi ugurala zraven v te zvitke, samo ne vem kaj-ideje prosim)

skutine žličnike

pol pa rabim še nekaj za te žličnike zalit. kaj priporočate? pa še recept lepo prosim.

za solato imam namen motovilec z jajcem.

aja, ja pa juha bi bila tudi dobrodosla. pa ne goveja in ne karkoli v zvezi z ribami, morskimi sadezi.

najlepšešejša hvala!!!! [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/img]




enea -> RE: kakšno/katero omako/prilogo? (23.12.2011 18:20:22)


IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

jutri imam namen skuhat...... piščančje roladice s prešano slanino. (pa še neki bi ugurala zraven v te zvitke, samo ne vem kaj-ideje prosim)
gobe- šampinione

skutine žličnike

pol pa rabim še nekaj za te žličnike zalit. kaj priporočate? pa še recept lepo prosim.
smetanovo ali gobovo omako
za solato imam namen motovilec z jajcem.

aja, ja pa juha bi bila tudi dobrodosla. pa ne goveja in ne karkoli v zvezi z ribami, morskimi sadezi.
gobova juha

najlepšešejša hvala!!!! [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/img]




pač, jaz sem ti dala ideje, nisem mislila vse na gobe,.. pač nekaj od tega lahko izbereš gobe[sm=smiley1.gif]




Alfabeta -> RE: kakšno/katero omako/prilogo? (23.12.2011 19:15:17)


IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

jutri imam namen skuhat...... piščančje roladice s prešano slanino. (pa še neki bi ugurala zraven v te zvitke, samo ne vem kaj-ideje prosim)

skutine žličnike

pol pa rabim še nekaj za te žličnike zalit. kaj priporočate? pa še recept lepo prosim.

za solato imam namen motovilec z jajcem.

aja, ja pa juha bi bila tudi dobrodosla. pa ne goveja in ne karkoli v zvezi z ribami, morskimi sadezi.

najlepšešejša hvala!!!! [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/img]



Meni k piščancu paše edino smetanova omaka, sama ali z dodatki, lahko gobe, lahko sčaraš sirovo omako,...

Juha pa če ne želiš goveje...pri nas obožujejo porovo kremno ( s krompirjem) ali pa bučno (iz hokaide), pa oboje je simpl za naredit.




mateyka -> RE: kakšno/katero omako/prilogo? (23.12.2011 20:11:54)


IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

jutri imam namen skuhat...... piščančje roladice s prešano slanino. (pa še neki bi ugurala zraven v te zvitke, samo ne vem kaj-ideje prosim)


sir? ljubljanski zrezki majo sir v podobni kombinaciji.

pol pa rabim še nekaj za te žličnike zalit. kaj priporočate? pa še recept lepo prosim.


OMAKA:
40 g masla
10 g moke
1 dl mleka
50 g belega sira
50 g špinače
1 žlica sesekljanega peteršilja
sol, poper, juha za zalivanje
na maslu popražene drobtinice za posipanje

Na maslu popražimo moko, zalijemo z juho in pokuhamo.
Dodamo sir, špinačo, peteršilj, začimbe in mleko ter prevremo.
Na krožnik položimo omako, nanjo žličnike in vse skupaj potresemo z drobtinicami.

aja, ja pa juha bi bila tudi dobrodosla. pa ne goveja in ne karkoli v zvezi z ribami, morskimi sadezi.


hokaido kremna juha - zakon!!

1 Hokkaido Pumpkin
2 onions
2-4 garlic cloves
curry
a half celery
6 peeled tomatoes
3 carrots
1 L vegetable stock (chicken or any other will also do)
100 ml of creme fraiche

Cut the pumpkin in two pieces. Take out the seeds, cut the rest. Cut all other vegetables into cubes.

Start to heat the onions in some olive oil until they turn clear. Then add the curry for a few minutes and then add the rest. Fry quickly and add the vegetable stock. Let it cook very light for half an hour. Blend the soup with the mixer, season it and take some green leaves like parsley, basil or whatever you like and decorate it. Serve with croutons.




Lara28 -> RE: kakšno/katero omako/prilogo? (24.12.2011 10:59:35)

Preprosta sirova omaka: sladka smetana ali smetana za kuhanje, dodaš zdenka sir in gorgonzolo. Samo pogreješ, da se vse lepo stopi. simpl in ful dobro.




josephine27 -> RE: kakšno/katero omako/prilogo? (24.12.2011 11:57:46)

IZVIRNO SPOROČILO: Lara28

Preprosta sirova omaka: sladka smetana ali smetana za kuhanje, dodaš zdenka sir in gorgonzolo. Samo pogreješ, da se vse lepo stopi. simpl in ful dobro.


jaz naredim enako samo brez zdenka sira in pride res dobro in zelo enostavno.

v piščančje roladice jaz dajem slanino in sir. verjetno tud gobice gredo lepo zdraven ( hvala za idejo)

kar se juhe tiče pa meni je gobova res dobra samo jaz je ne znam dobre nardit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].




Alfabeta -> RE: kakšno/katero omako/prilogo? (24.12.2011 15:41:55)

IZVIRNO SPOROČILO: josephine27
kar se juhe tiče pa meni je gobova res dobra samo jaz je ne znam dobre nardit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].


Jaz jo delam takole in pravijo da je ful dobra:

Na maščobi popražiš čebulo, dodaš gobice in dušiš da se malo zmehčajo in izpari večina vode. Dodaš na kockice narezan krompir, še malo dušiš, dodaš nasekljan peteršilj, česen, majaron, baziliko, kocke, sol.
Vse skupaj premešaš, doliješ vročo vodo in kuhaš dokler ni krompir kuhan. Okus izboljšaš s kislo smetano, lahko je tudi tista za kuho, sladka.. Samo jaz imam raje kislo smetano.

Če pa delaš tole kot glavno jed, potem pa lahko na čebuli prepražiš na kockice narezano slanino in potem vse enako dalje....




*miska.mcc* -> RE: kakšno/katero omako/prilogo? (24.12.2011 16:21:28)

punce, hvala za ideje....
gobova omaka mi je zakon. ampak, jo kar naprej jemo, pa sem mislila kaj bolj extra naredit.... no, sem se odlocila za gobovo oMAKO s sirom in smetano. filejčke sem pa tako:  polozila 2 rezine presane slanine, gor file, pol sem jih namzala s tem:  ( zmixana kuhana koleraba, petersilj, česen, malo skute in kisla smetana)-----> pojma nimam kako bo izgledalo.
zdaj romajo v pecico.
skutini zličniki to be tudi čakajo v hladilniku.

panna cotta MI JE USPELA!!!![img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/img]   vesela ko novoletni radio!!!! samo še čokoladni preliv naredim....

drzite pesti....

OMG, sem mislila, da sem pregorela.....




*miska.mcc* -> RE: kakšno/katero omako/prilogo? (24.12.2011 16:22:40)

aja!

juhe ne bo.....zmanjkalo časa....[img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/img]

pa vinčka mam še za skuhat! [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/img]




josephine27 -> RE: kakšno/katero omako/prilogo? (24.12.2011 19:18:22)

IZVIRNO SPOROČILO: Alfabeta

IZVIRNO SPOROČILO: josephine27
kar se juhe tiče pa meni je gobova res dobra samo jaz je ne znam dobre nardit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] .


Jaz jo delam takole in pravijo da je ful dobra:

Na maščobi popražiš čebulo, dodaš gobice in dušiš da se malo zmehčajo in izpari večina vode. Dodaš na kockice narezan krompir, še malo dušiš, dodaš nasekljan peteršilj, česen, majaron, baziliko, kocke, sol.
Vse skupaj premešaš, doliješ vročo vodo in kuhaš dokler ni krompir kuhan. Okus izboljšaš s kislo smetano, lahko je tudi tista za kuho, sladka.. Samo jaz imam raje kislo smetano.

Če pa delaš tole kot glavno jed, potem pa lahko na čebuli prepražiš na kockice narezano slanino in potem vse enako dalje....


hvala za recept. bom poskusila kdaj naredit. kakšne gobice priporočaš?




Alfabeta -> RE: kakšno/katero omako/prilogo? (24.12.2011 21:20:07)


IZVIRNO SPOROČILO: josephine27


hvala za recept. bom poskusila kdaj naredit. kakšne gobice priporočaš?




jaz imam vedno v skrinji jurčke




Colt -> RE: kakšno/katero omako/prilogo? (24.12.2011 22:12:31)

Najbolš priloga? Še enkrat glavna jed! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: [1]