Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Tudi v drugo carski rez? 25.8.2005 10:09:02
|
|
|
|
Anonimen
|
A pa kar sama se lahko odloči? Jaz bi se za CR. Čeprav je bilo okrevanje po CR pri meni zelo težko, si ne bi upala se tako napenjati, kot je to potrebno pri porodu. Mene še sedaj bolijo šivi znotraj, vsaj tak občutek imam, da naj bi bili tam nekje nekdaj šivi, tako da bi me skrbelo, da se ne bi kaj strgalo ali kaj takega.
|
|
|
|
Tudi v drugo carski rez? 25.8.2005 13:49:09
|
|
|
|
beba76
|
Če ma možnost, kar CR. Meni žal niso dali na izbiro...
|
|
|
|
Tudi v drugo carski rez? 25.8.2005 14:59:58
|
|
|
|
Mina1
|
Jaz se sama nisem nič. Pri je bil CR, ker mi je voda odtekla, po 16-tih urah pa se nisem nič odprla in bila 6 dni čez tretji rok in tako. Mali se ni nič spustil in bil je velik v sorazmerju z mojo medenico. V drugo so me dali na preizskave oz. predpripravo za CR in tudi v drugo je bil torej CR. Dobila sem točen datum (dva dni pred napovedanim rokom). Predpripravo je delal v Porodnišnici dr. Pušenjak. Zaradi prve zgodbe in spet zaradi velikega ploda v sorazmerju z mojo medenico, ter rezultati predpriprav, so se odločili za R: Če bi se lahko sama, bi se za CR, vsekakor. Seveda boli in tako, ampak glede na navedeno si ne predstavljam, da bi rodila po "naravni" poti in tako. Mene je že priprava na CR zelo bolela (kateter, predretje plodovnice in še kaj). Je pa res, da imaš lahko le 3 CR-je, več niti ne delajo, ker je zelo slabo za mamico. pa-pa Mina1 :)
|
|
|
|
Tudi v drugo carski rez? 25.8.2005 15:01:03
|
|
|
|
Mina1
|
:ups: joj koliko "tipkarskih napakic". pa-pa Mina1
|
|
|
|
Tudi v drugo carski rez? 25.8.2005 15:08:19
|
|
|
|
nejcko
|
Prvič sem rodila s CR, drugič me niso nič vprašali, so pa najprej nekaj mečkali in upali na naravni porod. No, potem pa je zlati Pušenjak odločil, da bo CR in pika. Po CR ni nujno, da ti kar takoj v drugo naredijo CR. Vse je odvisno od tega, zakaj je do njega sploh prvič prišlo. Če ni nekih indikacij, ki bi nakazovale komplikacije, poskušajo, da v drugo rodiš po naravni poti. Poznam eno uporabnico tukaj gor, ki so jo drugič matrali okoli 11 ur, čeprav je prvič rodila s carskim - ko so videli, da ne bo šlo, so se šele odločili ponovno za CR.
|
|
|
|
Tudi v drugo carski rez? 25.8.2005 20:42:46
|
|
|
|
Mirna*
|
Prvic sem rodila s cr, ker sem se v 12 h odprla celo 1,5 cm :bravo::bravo: Tokrat sem mislila, da bom tudi imela cr, ker mali dolgo ni bil obnjen na glavo. Zato sem dobila ze datum (29.8.), da pridem na pripravo za cr. Zdaj se je obrnil, jaz pa se vedno grem na pregled, ker pravi gineko., da dvomi, da bom lahko rodila vaginalno, da je ful velik otrocek...bomo videli, kaj povedo v lj, vem pa, da bom tokrat sprasevala in tudi malo sitnarila, ce je potrebno... Dr. Pusenjak je rekel , da si lahko izberem cr, jaz pa bi vseen rajs rodila vaginalno, ce bi mi en garantiral, da bom resena v npr. 6 urah. Poj sprejmem. Da pa bi me matrali vec ur, pa se potem odlocili za cr, rajs vidim, da mi ga takoj naredijo.
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?