Tutan
|
Mi pa še čakamo na paket od DZSja, plačane že imamo delovne zvezke, pričakali nas bodo nekje po morju. Vidim da se vsem vrti cifra okoli 200€, kar je tudi realno stanje in malo manj v bistvu kot sem pričakovala. In ja, to tudi nam znese eno položnico za vrtec. Pri nas se bo prehod vrtec - šolo kar krepko poznal na družinskem poračunu. Tamali bo pa hodil tudi na kosilo, označila pa sem še popoldansko malico - kar nekaj dejavnosti, kot recimo Zdrav življenjski slog, ki je menda ful fina zadeva se zna zavlečti tja do 15.30h in je fino, da okoli 14h še poje kakšno sadje (2x tedensko). Drugače bo pa v sklopu šole hodil še na angleščino, popoldne pa nadaljuje s treningi smučanja. To bo verjetno to, ker ga niti ne želimo preobremeniti (itak je decembrček). Kako bo pa dejansko, bomo pa seveda videli. Punce, dajte mi povedat, kaj boste jemale od kompletov za telovadbo - kratke hlače+kratko majico ali pajkice+kratko majico? Naš je letos na treninge (sploh tam spomladi) nosil dolge pajkice (ala lauf hlače), za šolo pa ne vem? Kaj boste nabavile? Pa zanima me, ali telovadijo v šolskih copatih ali se kupi dvoranske teniske? Drugače pa odgovor na Montesori in podobno - jaz našemu šolskemu sistemu kar dobro zaupam. Tudi znanje naši otrok (pa tudi sama se lahko brez problema primerjam z ljudmi s katerimi sodelujem iz tujine, ki imajo enako ali podobno izobrazbo kot jaz - se mi zdi, da smo kar primerljivi, itak pa se vsak vse življenje uči) - edinole kar me res moti je to, da ni številčnega ocenjevanja v prvi triadi. Ker če nisi ravno starš iz foha, potem ne veš točno kako in kaj. Zato tudi, če bi imela možnost izbirat šolo in bi naš okraj ponujal v izbir tudi te šole, bi se še vseeno odločila za našo sedajšno. 2 razreda na generacijo, super učiteljice, odlična ravnateljica, ogromno obšolskih in šolskih dejavnosti, mah, zlati ljudje delajo pri nas in jih izredno cenim (pa nisem šolnik ). V bistvu se ti novodobni programi kar v dosti točkah srečujejo z Montesori, pa nekako - meni osebno ni ravno pri srcu. Nekako se mi zdi, da morajo tudi otroci v korak s časom. Pač vsakemu po svoje... to je samo moje mnenje. Tako da kakšnih izkušenj s tem nimam in tudi če bi imela možnost prepisa na to šolo, ga ne bi prepisala (sploh bi se spraševala, kako bi se kasneje vklopil v srednjo šolo )
|