|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Izbira otroškega vozička
21.5.2012 22:19:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Loti82

To je tudi res. V BC jih imajo čez 500€ http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=242578, plus dokupiti je treba še lupinico.  Kako pa je s športnim delom se da v čisto ležeč položaj?  Bo treba še malo na bolhi pogledati, če je kakšen ugoden. Mi je pa drugače vizualno všeč.

Samo v tem kompletu je tudi že všteta košara ... lahko kupiš samo novo ogrodje in športni del, košare so pa ful lepo ohranjene na bolhi tudi po 80€, kar je skoraj polovico ceneje kot je nova košara. Nanj paše MC lupinica z adapterji. Meni definitivno te kompleti no-name znamke, kjer je lupinica že v kompletu ne odgovarjajo, ker so lupinice večinoma slabe na testih pa majhne, da je treba otroka dat v večji sedež še preden je nanj pripravljen.
Potem za mutsyja rabiš košaro, ker športni del ne gre povsem v ležeč položaj.
Poglej si pa še tale voziček ... men je prav kul: http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=237229 in tudi ima košaro na povsem spodobni višini.

< Sporočilo je popravil Otika -- 21.5.2012 22:20:25 >

(odgovor članu Loti82)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
21.5.2012 22:31:31   
Loti82
Res je na spodobni višini ampak mi nekako ne potegne. user posted image  Glede cene vozičkov je pa moje mnenje tako, da so cene itak preveč navite, ker je po večini vse delano na Kitajskem. Tako npr. stane zloglasni Stokke na Kitajskem od 300-500$, najdražja je poštnina(skoraj toliko kot voziček) in pa seveda, enega se ti ne splača kupit, ker plačaš dvojno ceno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
21.5.2012 23:04:36   
cilla
Mah, o cenah na Kitajskem je BV razglabljat, ni to za vogalom, predvsem pa moraš na lepe oči verjet, da boš res dobil, kar vidiš na slikici na monitorju.

Morda bi ti bil zanimiv tut voziček Jette (prodajajo v Rutarju) http://www.jette-kinderwagen.de/en/models/joel.html Mislim, da je okoli 500€ komplet.

Še vedno ti ostane ebay user posted image

(odgovor članu Loti82)
Neposredna povezava do sporočila: 28
22.5.2012 21:10:09   
Loti82
Ja, res je fino,če vidš kaj kupuješ, samo sem se tudi sama zanimala, da bi jih uvažala samo je poštnina takoooo draga, da joj. Zato pa dajo vozičke Stokke za 1.000€. Po večini so tako vsi vozički delani na Kitajskem.
OK. Tale Jette voziček mi tudi ni ne vem kako všeč. Sem pa danes spet videla mamico z vozičkom od Lux4Kids in ima kar visoko košaro, no zame je dovolj visoko, ker sem bolj pri ta majhnih. user posted image Ima mogoče katera doma tega in kako je v resnici z njimi,so dovolj visoko košare tudi za bolj visoke?
Voziček katerega sem videla je podoben temu http://www.mali-vragci.si/otroski-vozicek-knorr-baby-alu-fly-s-klik-off-offwhite-2012# (ogrodje kamor gre košara je bilo podobno, se pravi tisto za nogice v zraku kot tukaj, s tem da je bila še košara malo dvignjena od ogrodja, ni bila direktno na ogrodju-v isti višino kot to za nogice). Veste kaj mislim? user posted image

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 29
22.5.2012 21:27:50   
Anonimen

Po večini so tako vsi vozički delani na Kitajskem.

No na našem piše 'Made in Netherlands' ... pa tudi teli 'Stokkeji' ki si jih gledala na Kitajskem močno dvomim, da so originali ... tam so znani po kopijah vseh mogočih zadev.

Pa tele? http://www.mali-vragci.si/otroski-vozicki/firstwheels/city-elite

(odgovor članu Loti82)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
22.5.2012 21:31:52   
Loti82
No,tale mi je kar všeč. Podoben Bugaboo. user posted image Kaj pa je boljše,trda ali mehka košara za dojenčka. Prijateljica si je izbrala voziček i`coo z mehko košaro in je rekla,da je njej bila super.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
22.5.2012 21:35:49   
Anonimen
Meni bi bilo vseeno ali je mehka ali je trda ... važno da ima dovolj trdno dno, da se pod težo otroka ne upogiba pa da dam lahko vanjo otroka spat tudi če ni montirana na ogrodje, tj. da se ne sesede.

(odgovor članu Loti82)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
22.5.2012 21:41:05   
Loti82
No, saj to sem tudi sama pomislila,da je vseeno ali je trda ali mehka važno,da je dno trdo.user posted image Športni del je pa fino, če gre v čisto ležeči položaj?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
22.5.2012 21:55:01   
Anonimen
Če nočeš imet košare posebej in misliš dat novorojenčka koj v športni del, potem je nujno, da gre v čisto ležeč položaj ... če imaš pa košaro najprej, pa 10° naklona ne dela problema ... je pa tu še odločitev ali želiš kalupast sedež ali takega, ki se raztegne ...

(odgovor članu Loti82)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
22.5.2012 22:00:56   
Loti82
Kakšna pa je razlika v kalupastem sedežu in takem, ki se raztegne. Najbrž butasto vprašanje,pa vseeno. user posted image Ja, jazbi imela rudi košaro, razmišljam med trdo in mehko. Mehka je sicer fina,ker jo lahko potem zložiš lepo, ne zavzame veliko prostora. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
22.5.2012 22:16:16   
Anonimen
Kalupast sedež se samo prekucne nazaj ... tak sedež imajo naprimer Quinne Buzz, Bugaboo, FirstWheels, ...
Ponavadi ti vozički zgledajo bolj stajliš, pa otrok je v njem bolj komot dokler ne sedijo povsem samostojno. Imajo pa minus, da spečemu otroku nogice v luft gledajo, da lahko spi v njem samo na hrbtu, v njem otroka ne moreš previt oz. to lahko zelo težko narediš, pa ponavadi se pri teh vozičkih ogrodje ne zlaga skupaj z športnim delom (seveda so redke izjeme). Za te vozičke obvezno potrebuješ košaro.

Navaden sedež se lahko povsem ali skoraj poleže ... tak sedež imajo Quinny Freestyle, Mutsy 3 rider, Römer B-smart ...
V teh vozičkih je ponavadi treba otroka, ki še ne sedi povsem samostojno malo podložit, da ne leze sem in tja. Pri spanju je otrok v teh vozičkih bolj na komot, saj lahko spi z iztegnjenimi nogicami in tudi na boku, če se hrbtišče povsem poleže do vodoravnega položaja, potem se ne potrebuje košare. Ti vozički se večinoma zlagajo skupaj s športnim delom. V njih otroka komot previješ, kar je zelo praktično, če si veliko na terenu.

Upam, da sem ti kaj pomagala.

< Sporočilo je popravil Otika -- 22.5.2012 22:17:29 >

(odgovor članu Loti82)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
22.5.2012 22:18:48   
Loti82
U, full dobr. user posted image user posted image Hvala za razlago. Bom pozorna tudi na to.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
22.5.2012 23:03:02   
cilla
Ma če nisi pretirano visoke postave, zakaj potem sploh kompliciraš glede višine košare? Sploh pa je keč, da košare so že na neki višini, ampak potem športni sedež... ta je ponavadi nižje. Jaz se moram pri mojem vozu kar precej sklanjat (visoka sem 175), pa štos je še, da imata zdaj, ko sta v športnem delu, kar nekaj kg več kot sta jih imela, ko sta bila še v košari. In samo še težja bosta.
No, po mojem da res ne rabiš doktorirat iz višine košare. Bolj glej na kakovost izdelave, na to, da ima košara trdo dno (tudi trde se dajo pospravit skupaj oz. vsaj od našega voza se dajo), da bo sedež od športnega dela dobro narejen za otrokovo hrbtenico.
Jaz sem lux4kids šla pogledat v živo in ga ne bi kupila za nič na svetu. Se mi je zdel cenen in v malenkostih slabo narejen, materiali me niso prepričali, malenkosti v izdelavi in delovanju tudi ne. Ampak ljudje smo si različni in odvisno je, kaka so tvoja pričakovanja.

(odgovor članu Loti82)
Neposredna povezava do sporočila: 38
23.5.2012 9:29:10   
Loti82
Verjetno res malo kompliciram ja. user posted image Katere znamke voziček pa imaš ti Cilla? Kateri vozički pa so kaj dobri, in da imajo vse v kompletu za seveda neko normalno ceno?

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 39
23.5.2012 10:13:02   
cilla
Jaz imam voziček za dvojčke user posted image in tu je zgodba spet drugačna, ker je izbira veliko bolj švoh (vsaj pri nas, naročanje iz tujine brez zadevo videt v živo in prešlatat/sprobat, mi pa ni dišala). Kar sem imela ogledano, ko smo še samo ogledovali in še nisem bila noseča (Jane, Bebe Confort, ABC Design,...), je vse odpadlo, ker nimajo vzporednih dvojnih. Izbrala sem znamko TFK, ker je bil najboljši možni kompromis cena:kakovost in na voljo tudi v Sloveniji.

Jaz sem gledala, v kolikih potezah se voz zloži, kako se spušča naslon od športnih sedežev in kašni so (tudi velikost oz. višina naslona - eni imajo ful majhne sedeže), iz kakega materiala je ogrodje in blago, da mi gre v avto in da ga not lahko pospravim brez tuje pomoči, želela sem ročno zavoro (ki je za moje pojme res pametna reč, če ne živiš glih v centru velemesta in tvoje normalno gibalno območje niso samo nakupovalni centri in mestne uličice). Pogrešam, da bi se športni sedeži obrnili proti meni (ne samo zaradi stika z očmi z otrokoma, tudi zaradi sonca in vetra). Lupinici sem kupila posebej, tako, da sta se mi zdeli primerni za zelo majhnega otroka (nedonošenčka) in da sta tudi zdaj, ko sta že večja, še vedno primerni zanju, da sta imeli dobre ocene na mednarodnih testih varnosti in da cena ni bila glih roparska user posted image . Na voz lupinic nikoli nisem obešala, čeprav adapterji za moje lupinice obstajajo, jih nisem nabavila. Gledala sem še na velikost koles, ker se mi zdijo večja bolj okretna, manj trese otroka na slabi podlagi in lažje pelješ po slabem terenu.

Mislim, da je bilo to več ali manj to.

< Sporočilo je popravil cilla -- 23.5.2012 10:16:50 >

(odgovor članu Loti82)
Neposredna povezava do sporočila: 40
23.5.2012 10:15:14   
kokosh
Dobri - kaj je dobro? Kakovost izdelave ogrodja, okretnost, gibljiva spredna kolesa, napuhljive gume, vzmetenje, kakovost tekstila, natančnost šivanja, hitro zlaganje, dimenzije zloženega vozička ... ? 3 ali 4 kolesa?

Normalna cena - kaj to pomeni? Razlike reda velikosti 50 eur ali 200? Koliko si pripravljena dati za vozek?

Komplet - je previjalna torba v barvi vozka res pomembna? Pa lupinica (glede tega se strinjam, da je pomembna varnost in mi gre na živce, da vsiljujejo lupinice v komplete)?

Kolegica ima PP GT3 (komplet-vključno s previjalno torbo, prevleko za dež, zimsko vrečo, lupinico, ~800 eur), po pol leta so gume ornk obrabljene, tudi ogrodje bolj škriplje bolj kot pri mojemu, blago je tanko ... Se pa povsem ravno poleže in otrok se notri res fajn prevaža. Ha! Vozi ga nezloženega v VW sharanu in ga ima doma v garaži.

Jaz imam mutsyja (ogrodje+košara+športni del+MC adapterji, 600 eur). Doma ga imam zloženega na min, spravim ga s košaro vred v prtljažnik Fieste, sestavljen je v enakem času kot GT3 prestavljen iz prtljažnika na tla, blago je fajn, je sila okreten, košara je še kar kompaktna ... Ha, zašit je šlampasto, pri šivih dela mehurje (made in netherlands - sem prepričana, da kitajci bolj natančno šivajo), strehica na športnem delu je skromna, na košari pa vsa pomečkana, ne da se spremeniti naklona, notranja obloga od košare se mi je zmuckala in jo moram kar naprej popravljati, ker ne premore ene k* elastike, da bi se jo dalo fiksirati čez rob, pokrov je bolj okrasnega pomena (cargo košare) in ne daje nobene senčke, košara spodaj je plitva in neuporabna, ker te skušajo nafintirati za dokup dodatne nakupovalne košare, športni del se ne poleže (prehod imam obložen s konkretno dekico, da si upam dati 4mesečnika v gugalnik), BC pa nateguje z nenormalnimi dobavnimi roki.

Pa je bil kao eden boljših in sem prej naredila celo znanost. Zdaj bi iskala boljšega. Ampak tistim, kjer za 300-400 eur dobiš vse in se več, pa ne bi zaupala.

(odgovor članu Loti82)
Neposredna povezava do sporočila: 41
23.5.2012 10:30:10   
Loti82
Hmmm, zanimivo. Tale Mutsy je res lep tako na pogled in tudi ni ne vem kako poceni, in da je potem še tako kot praviš. user posted image Teli ABC Design so mi tudi všeč, pa Bexa, Joolz (samo draaaagi) pa še kakšen bi se našel, ki pa se ga trenutno ne spomnim. user posted image Res se naredi cela znanost iz teh vozičkov. Ko smo bili mi majhni tega ni bilo pa nam ni nič manjkalo in smo vsi živi in zdravi.

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 42
23.5.2012 14:37:52   
cilla
V bistvu naštevaš kot "lepe" zelo različne vozičke (in različne cenovne/kakovostne range). Kot ti je napisala kokosh zgoraj, sestavi si seznam, kaj hočeš imet. Potem poglej, kateri imajo vsaj večino tega, in jih pojdi vse pogledat, sprobat. Ne gledat, kako lepi so in v katerih barvah jih dobiš, ampak izdelavo, težo, okretnost,....

(odgovor članu Loti82)
Neposredna povezava do sporočila: 43
23.5.2012 14:42:19   
Anonimen

Hmmm, zanimivo. Tale Mutsy je res lep tako na pogled in tudi ni ne vem kako poceni, in da je potem še tako kot praviš. user posted image

No jaz imam s tem vozičkom povsem druge izkušnje kot Kokosh ...

(odgovor članu Loti82)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
23.5.2012 16:23:32   
kokosh
Saj ne pravim, da je slab vozek. Daleč od tega. Je pa vseeno kup stvari, ki bi lahko bile bolj doterane.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 45
23.5.2012 16:34:40   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: kokosh

Saj ne pravim, da je slab vozek. Daleč od tega. Je pa vseeno kup stvari, ki bi lahko bile bolj doterane.

No saj to ti pravim, da jaz z nobeno od teh zadev, ki jo ti omenjaš nisem imela problemov ... blago po šivih in povsod drugod je še vedno tako kot prvi dan, strehica na košari mi je bila ok, oblazinjenje košare se mi ni zmuckalo ali odvihovalo, dodatna nakupovalna košara mi je bila top, ker se jo da lepo snet in jo z vso kramo neseš v stanovanje, v spodnji sem imela non-stop samo mini zložljiv dežniček in dežno prevleko, če bi naju na pohodu dež ujel ... potem spreminjanja naklona v košari nisem pogrešala, ker tamala itak dlje kot do 4ih mesecev ni hotela bit notri, pa sem ji za foro podložila ležišče v košari, da je bila rahlo dvignjena, pa ji ni bilo ok ... v športnem delu je bila pa vsa srečna, čeprav je bil do konca poležan ... strehica na športnem delu bi res bila lahko večja, ampak smo rešili s pepenijem ... tak da meni je bil top, pa po vseh terenih sem prišla ... res pa imam jaz voziček letnik 2008 ... mogoče so se do danes kaj pokvarili v kvaliteti ... ne vem ... športni del je za otroka ki še ne sedi res (pre)velik in je treba kaka 2 meseca malo podložit otroka s pleničko, ampak meni je bil to manjši problem kot pa da bi jo imela v kalupastem sedežu, kjer nebi mogla do konca uporabe komot spat v vozičku ... pač moje mnenje.

(odgovor članu kokosh)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
23.5.2012 16:37:28   
Loti82
Očitno je odvisno na kakšen vozek naletiš. Lahko si zadovoljen in imaš srečo ali pač ne. Moja prijateljica, ki je kupila vozek i`coo ga je šla pogledati v BC in tam je bil kar drag, je pa želela ravno ta vozek. Tako je najdla neko nemško spletno stran, ki prodaja vozke in ga tam kupila-istega za 200€+20€ poštnina, ker so imeli ravno akcijo in ``njen`` vozek je bil med njimi. Pri nas stane tak voziček 600€.

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 47
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?