pelin
|
zanimivo, kako hitro ljudje v drobnih pozornostih najdemo nekaj negativnega. časi so najbrž taki, da drugače niti ne znamo. IZVIRNO SPOROČILO: urška V temle decemberskem radodarnem duhu, ste nekateri vse zmetali v en koš...80 eurou za moje pojme niti pod razno ni drobna pozornost, temveč kar velik finančni zalogaj, sploh, če ga kriješ več mesecev...tako da tole nima nič skupnega z drobnimi pozornostmi in prav je , da se na to pogleda malo bolj kritično in skeptično. Kot sem že prej omenila, je na šolah veliko otrok s slabšim socialnim standardom, kot ga po avtoričinih besedah ona nudi svojemu otroku. Pri njej baje oba še hodita v službo, kar je v sedanjem času že kar precejšnja redkost in je verjetno pred njenim otrokom še dolga vrsta bolj potrebnih sofinanciranja....Takšni, ki jih opisuje Colt, kamor pa očitno avtoričin otrok ne sodi. Danes sem se imela možnost v zbornici malo pogovarjati na tole temo z dvema učiteljicama...Obe že vrsto let delata na veliki OŠ in v vsej svoji praksi, še nista doživeli, da bi nekdo plačal celoletno prehrano otroku, ki ni socialno ogrožen...V bistvu donatorjev v tej smeri še ni bilo, ker ponavadi raje donirajo za šolske potrebščine, letovanja, ekskurzije. Se je pa pri njih že zgodilo, da je bila socialna služba obveščena , da določen otrok doma nima primerne prehrane in so imeli ti otroci obroke subvencionirane. Seveda pa v tem primeru donator ni bil neznan temveč so bili starši o tem obveščeni in seznanjeni od kje prihaja denar za hrano njihovih otrok...Podobno je tudi v tej akciji o botrovanju, kjer nikakor ni nekdo boter otroku, ki je finančno in socialno priskrbljen, temveč tistim revčkom, ki živijo v pomanjkanju... Tudi sama sem vedno vesela, če vidim, da gre kakšen denar tja, kjer ga res zelo primanjkuje...vendar mi žal tule res vse skupaj nekaj ne štima in smrdi...Zagotovo se šola s temi svojimi "anonimnimi donatorji" ne vtikuje v avtoričino družino, le zaradi prazničnega decemberskega vzdušja ali pa kar tako , ker je bil njen otrok baj de vej izbran čisto po naklučju... Prepričan sem da obstaja na deset__tisoče družin v Sloveniji, ki vsakodnevno študirajo kaj naj dajo v lonec, kako naj obujejo otroke in kdaj jim bodo prišli odklopit elektriko ker podjetja ne nakazujejo plač. Prav tako sem prepričan, da če bi katera od teh družin dobila tako lepo donacijo, se ne bi spraševali o svoji pravicah (kar poslušamo že na vsakem koraku), temveč bi z odprtimi rokami in srcem sprejele dejstvo da bo otrok nahranjen. Samo takšni ljudje se v svoji bedi in siromaštvu bolj malokrat oglašajo po forumih. Sploh pa ne po elitnih, kjer je za veliko večino boj za preživetje zgolj mit, ki se dogaja tam nekje daaaleč in drugim. Zgolj moje mnenje. Pa podpis pod Urško. IZVIRNO SPOROČILO:Col Tudi jaz sem prepričana o tem Colt, samo tule sama avtorica pravi, da ni govora o tem in da njihova družina ne spada med teh več tisoč in prav zato se lahko vpraša in pozanima kako lahko prav za njenega otroka , namesto za ostalih več tisoč,pade vsak mesec okrog 80 evrov kar z neba...
< Sporočilo je popravil pelin -- 21.12.2011 15:30:46 >
|