Življenje skupaj (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

sk2011 -> Življenje skupaj (16.12.2011 17:40:29)

Zdravo!Že nekaj časa študiram kako punco pripravit da se preseli nekega dne k meni...Skupaj sva že skoraj dve leti in imam izredno željo da se preseli k meni da se nebi več tako malo videla...razdalja od mojega kraja pa do njenega je čez dvajset kilometrov...Sedaj pa je še en problem in me malo mori ta da je sedaj še dobila službo prek študentskega servisa v njenem kraju in se bojim da se bova še manj videla kot se sedaj...vidiva se sedaj kak dan med tednom mogoč in pa med vikendom...kaj bi lahko storil glede tega da me to več ne mori tak zato ker sem mal slabe volje zarad tega k se tak malo vidiva...Ve pa se to da ona ne bo doma ostala ker ima še brata in bo on doma tak da verjetno bo šla od doma sam mam občutek da bo z zelo težkim srcem šla drugam...kaj lahko sam naredim glede tega??

lilip -> RE: Življenje skupaj (16.12.2011 20:04:16)

Ti živiš na svojem ali želiš, da se preseli v hišo tvojih staršev? To je bistveno vprašanje:-)

Vijoličarka -> RE: Življenje skupaj (16.12.2011 20:19:09)

Tudi meni se zdi bistveno vprašanje, kam naj bi se ona preselila. Ali v vajino lastno gospodinjstvo ali samo v tvojo sobo, kuhinjo in kopalnico pa bi si delila s tvojimi starši.

Če gre za drugo, mene z divjimi konji ne bi privlekel. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] 

Če gre za prvo, pa morda deklici prija domača oskrba.

Če bosta skupaj, se ne bosta samo večkrat videla, ampak bodo zraven prišle še marsikatere obveznosti in drobni problemi, ki jih zdaj še ni. Par šokantnih dejstev, malo za šalo in veliko zares:

- tista posoda, v katero se odmetava umazano perilo, ni čudežna posoda, ki čira-čara poskrbi, da se perilo potem čisto in zlikano znajde v omari,
- stanovanje ni samočistilno,
- hrana ne pride kar sama v hladilnik, se ne pripravi in se ne vrže v lonec,
- če bo k vsemu temu za dodatek še tašča, ki je prepričana, da se živi samo tako, kot ona meni, zna biti hudičevo težko...

Kaj pa punca pravi, kakšni so njeni razlogi? Koliko sta sploh stara? Ti imaš službo?

sk2011 -> Življenje skupaj (16.12.2011 21:09:40)

ja gospodinjstvo je posebej posebej stanovanje imamo, svoj vhod...star sm 24 25 bom kmal ona pa 24.Ne vem kaj bi naredil da bi ona zagrabla pa mal začela razmišljat o tem res ne vem..sj ni rekla da ne bo živela pr men ampak mam občutek da dvomi o tej odločitvi...

ajsek -> RE: Življenje skupaj (17.12.2011 9:32:14)

Če se vidva sploh še nista pogovarjala o tem, je brezveze, da mi tu ugibamo, ker ne vemo, ali

a) ona zaenkrat še noče od doma, ker je stara 23 let, študira in dela preko študentskega servisa,

b) ona noče prit živet k tebi v zg. štuk vaše hiše,

c) ona preprosto noče živet s teboj,

d) problema v bistvu ni, ona bi živela s teboj, samo pogovarjat se morata začet o tem.

nusi -> RE: Življenje skupaj (17.12.2011 20:07:45)

za začetek bo treba njo vprašat, ne pa nas [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. jaz bi ti predlagala, da jo enkrat ob priliki, ko bosta spočita in sproščena pač vprašaš, če je kdaj razmišljala o tem,da bi zaživela skupaj, pa kako si to predstavlja, ali si želi kje in kdaj, ali je ovira, da bi bila v hiši tvojih strašev... pač malo poizveduj pa boš hitro videl kam pes taco moli

ronja -> RE: Življenje skupaj (18.12.2011 6:58:50)

Hm, jaz jo čisto razumem: živi v istem kraju kot dela in tudi mene bi zelo zelo težko prepričal, da bi se vozila vsak dan 40 km (20 tja in 20 nazaj) na delo, zato da bom živela s taščo v hiši, pa čeprav je svoj vhod - to se ne konča vedno super fajn... Sploh če sem lahko svobodna kot ptiček na veji in sploh pri 23ih.

A da bi se vidva skup preselila nekam čisto na svoje, po možnosti v njen kraj, če ima ona tam službo (ne vem, kje jo imaš ti) ali pa na pol poti med vajinima krajema, to pa ni mogoče? Ali to zate ne pride v poštev?

Sicer je pa rešitev preprosta: če se premalo vidita, pa pojdi ti večkrat k njej, pa je[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Saj ni treba, da vedno ona k tebi pride - ali pač?

tehnofil -> RE: Življenje skupaj (19.12.2011 11:41:06)

IZVIRNO SPOROČILO: sk2011
.... sam mam občutek da bo z zelo težkim srcem šla drugam...kaj lahko sam naredim glede tega??

Ti nimaš kaj narediti glede tega, razen da si znjo, da jo razumeš v tem (čutiš jo že, kot vidim).

Ko pa bo nastopil čas, in če je res prav, da si skupaj ustvarita družino, pa ne skrbi. Ko bo prišel čas, ko si bo (s tabo) ustvarila družino ne bo več tako navezana na svoj dom. S prihodom otroka se ženska tako močno poveže z njim in možem v novo družino, da močna navezanost na primarno družino popusti.

sk2011 -> Življenje skupaj (19.12.2011 13:18:23)

Ja itak da jo čutim in jo čist razumem da mora tudi ona delati samo rad bi jo večkrat videl ne samo ko pride vikend.Nisva se neki še pogovarjala da bi nekega dne začela skup živet ampak mam občutek da noče ona živet v hiši skupaj z mojimi čeprav se super razumemo...ona sanja o svoji hiši sami pa vemo da moraš imeti hude denarce za svojo hišo da si jo narediš tak da...

tehnofil -> RE: Življenje skupaj (19.12.2011 13:40:51)

... mam občutek da noče ona živet v hiši skupaj z mojimi ....

Pametna punca. Ampak, ko bo šlo za res, ko si bo treba urediti dom, bosta skupaj poiskala tisto skupno rešitev, ki bo za vajino družino najboljša - tako da takrat postane potreba realna in takrat se sprejemajo odločitve glede na realne možnosti.

ronja -> RE: Življenje skupaj (19.12.2011 13:56:04)

ampak mam občutek da noče ona živet v hiši skupaj z mojimi čeprav se super razumemo...

Potem spoštuj njeno željo. Če bo proti svoji želji prišla tja, se gotovo ne boste več tako zelo lepo razumeli. Saj ni treba, da imata takoj celo bajto, pojdita skup v eno stanovanje, pa počasi naprej, če bi res rad živel z njo, pa ti ni važno, da živiš z njo zraven svojih staršev. Do takrat pa je do nje ravno toliko km kot do tebe in lahko greš tudi ti kdaj do nje, zakaj bi morala ves čas ona hodit k tebi? Moram priznat, da mene ne bi prav nič vleklo k fantu, kamor bi morala vedno jaz lazit, naj se še on kdaj potrudi prit do mene. Jasno, da greš večkrat tja, kjer je bolj mir (če imaš ti svoje stanovanje, ona pa samo sobo), ampak vseeno - ne jamraj, da se premalo vidita, pa lepo pojdi do nje, pa bo.

Vijoličarka -> RE: Življenje skupaj (19.12.2011 16:04:22)

Ta forum je poln snah, ki so se super razumele s taščami in tasti, dokler niso dejansko dejansko prišle živeti v njihovo hišo. Mnoge celo še tudi potem, ampak ko so prišli otroci, se je pa vse postavilo na glavo.

Super se s starši razumeš predvsem TI. Tebe ne čakajo nobene spremembe, s starši sploh ne boste imeli prekinitve (odhod odraslega otroka od doma), ampak boš v bistvu še naprej otrok. Zate se ne bo nič spremenilo, samo pozitiven dodatek dobiš: punca bo vedno pri tebi.

Ali ti živš samostojno: torej si kuhaš, pereš in pospravljaš sam? Ko je punca čez vikend pri tebi, kaj dela? Ali si kuhata skupaj ali jesta pri tvojih starših?

Si kdaj že pomislil na kompromis? Za začetek pač živita pri tebi, ker bosta na tak način lažje prihranila za hiško. Tudi do hiške se da priti, če je volja in če se marsičemu odpoveš in če znaš tudi sam kaj narediti.

sk2011 -> Življenje skupaj (19.12.2011 19:49:35)

Saj ni to da skoz ona hodi k meni.en vikend sm jst pri njej en vikend pa ona pr men...ampak jst bi rad da jo nekak z nečim prepričam da ugotovi kakšno željo imam da sva enkrat za sebe v svojem stanovanju in da sva skupaj...nč drugega jst nočem...sedaj je vse v redu super se razume z mojimi in vem da se tud potem bi ko bi bila midva v svojem nadstropju moji starši pa v svojem...jst hočem samo prave besede ji reči enkrat da bo vedela da resno mislim...

Vijoličarka -> RE: Življenje skupaj (19.12.2011 20:43:19)

Ja, tole sodobno kampiranje ljubimcev enkrat pri enih starših drugič pri drugih, včasih ne  pride najbolj prav. Manjka hrepenenje in prizadevanje, da bi lahko bila golobčka skupaj. V mojih prazgodovinskih časih si takega kampiranja niti zamisliti nismo mogli, zato smo na neskončnih sprehodih (sploh pozimi, ko je bilo bolj mraz), sanjarili o skupnem kotičku, vedoč da si ga bo treba ustvariti. Eh.

Prave besede? Hm. Prvi bi jih ti moral poznati, saj gre vendar za tvojo punco. Kaj je narobe s preprostim: 'Rad bi živel s tabo, rad bi, da bi skupaj hodila v trgovino, skupaj kuhala, urejala najino gnezdece, načrtovala prihodnost...'

Če imata možnost, se mi zdi čisto prav, da poskusita živeti skupaj, da vidita, kako to sploh gre.

Včasih pa več kot besede povedo dejanja. Pojma nimam, v kakšnem stanju je tisto nadstropje, ki naj bi bilo vajino. Začni ga urejati, upam da si kaj priročen. Npr. najprej kopalnico, če je še ni. Če pa že je, pa kuhinjo. Postani najprej samostojen ti in morda bo prav to premamilo tudi njo. Mogoče ima o tem skupnem življenju meglene predstave - potrudi se in ji ga pokaži.

Felicita -> RE: Življenje skupaj (19.12.2011 20:45:50)

Saj ni to da skoz ona hodi k meni.en vikend sm jst pri njej en vikend pa ona pr men...ampak jst bi rad da jo nekak z nečim prepričam da ugotovi kakšno željo imam da sva enkrat za sebe v svojem stanovanju in da sva skupaj...nč drugega jst nočem...sedaj je vse v redu super se razume z mojimi in vem da se tud potem bi ko bi bila midva v svojem nadstropju moji starši pa v svojem...jst hočem samo prave besede ji reči enkrat da bo vedela da resno mislim...

poskusi ji to rečt - v svojem stanovanju, ne pri tvojih starših. sem prepričana, da bi ji blo lažje it.

sk2011 -> Življenje skupaj (19.12.2011 21:20:24)

Je pa sedaj še en problem k me muči ta da je ona sedaj dobila preko študentskega servisa delo v svojem kraju in me sedaj mori še to da se bova še manj videla k sva se prej torej samo ob vikendih in mi je to ful težko in se bojim da če jo bojo slučajno zaposlili prek pogodbe da bo še bolj težko prišla nekega dne k meni ker ji je pač delo bližje iz svojega kraja...kaj ji lahko še rečem da bo videla kako mi je mar do tega?Rekel sm ji že vse to da mi ni prav da se bova manj videla in da hočem da se več in da vem da potrebuje denar ker je študentka samo jst pa hočem da se več vidiva kakšno rešitev naj še iščem??res ne vem...

Anonimen -> RE: Življenje skupaj (19.12.2011 22:02:12)

kakšno rešitev naj še iščem??res ne vem...

Ne vem, če še kakšno.
S puncami danes je težko, ker veliki večini primanjkuje privzgojenih vrednot. Če si ne želiš skupnega življenja, si nezrel, če si ga želiš, si premlad in one bi od življenja kaj več kot običajnega normalnega fanta, ki ima punco "samo" enostavno rad in bi si želel biti z njo.
Kaj lahko narediš? Poiščeš bolj normalno in ljubečo punco od zgoraj opisanih.

Felicita -> RE: Življenje skupaj (20.12.2011 5:41:15)

Je pa sedaj še en problem k me muči ta da je ona sedaj dobila preko študentskega servisa delo v svojem kraju in me sedaj mori še to da se bova še manj videla k sva se prej torej samo ob vikendih in mi je to ful težko in se bojim da če jo bojo slučajno zaposlili prek pogodbe da bo še bolj težko prišla nekega dne k meni ker ji je pač delo bližje iz svojega kraja...kaj ji lahko še rečem da bo videla kako mi je mar do tega?Rekel sm ji že vse to da mi ni prav da se bova manj videla in da hočem da se več in da vem da potrebuje denar ker je študentka samo jst pa hočem da se več vidiva kakšno rešitev naj še iščem??res ne vem...

prvo, opusti fiksacijo na hišo svojih staršev. predlagaj stanovanje, kjer bi bila sama (v najemu magar), pa potem povej reakcijo. poleg tega meni ta post zveni ful egoistično - upam da ne dobi službe, ker potem bova manj časa skupi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] jest ti tko povem - midva z mojim bova drugo leto obrnila 7 let in pred 3 mesci sva se preselila skupi. ker pa oba delava, se dejansko zgodi, da se včasih manj vidiva, kot sva se prej, ko sva živela vsak pri svojih starših - študentsko življenje je res super, ampak če pričakuješ, da bo celo življenje tako...

ronja -> RE: Življenje skupaj (20.12.2011 11:08:46)

poskusi ji to rečt - v svojem stanovanju, ne pri tvojih starših. sem prepričana, da bi ji blo lažje it.

Jap, to je nekaj čisto drugega kot v hiši njegovih staršev. Pa jih imam jaz tudi zelo rada in se lepo razumemo. samo živela pa ne bi z njima. Niti s svojimi.

kaj ji lahko še rečem da bo videla kako mi je mar do tega

Reci ji, da bi se preselil z njo, na svoje, v njen kraj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Misliš, da ne bo za? Ali je tebi edina možnost to, da pride ona k tebi? A to, da se preselita RES na svoje pa ne pride v poštev? Se mi zdi, da te že 3. sprašujem to isto stvar, pa še vedno nisi dal odgovora. Želiš si, da bi ibla na svojem - pri tebi. Ja, to pa z eno pametno punco zelo verjetno ne bo šlo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] - ker se prenekatera zaveda, kaj to prinese in pomeni - kot bi tehnofil rekel: "si že prej vedela, v kaj greš"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] - in zato nočejo it. mene tudi s 4imi konji ne bi zvlekel. Pa sem bila takoj za, da se preseliva na svoje, res svoje.
Se pa strinjam s felicito, meni ne deluje egoistična tvoja punca, ampak ti - ti nisi pripravljen na kakršnokoli spremembo, samo na to, da se ona prilagodi in pride k tebi. Ja, vsaka punca pač ne požre vsega. Ta očitno ni taka, da bi z njo pometal in bi pustila vse, kar jo zanima (delo prek šs, kjer ima celo možnost pogodbe, kar je v teh časih sploh super), zato, ker ji fant nabija slabo vest, da se ne vidita dovolj. Meni je tvoja punca zelo simpatična;).

tehnofil -> RE: Življenje skupaj (20.12.2011 12:52:45)

...jst hočem samo prave besede ji reči enkrat da bo vedela da resno mislim...

Resno misliš, da je to tisto kar hočeš, ali resno misliš da bi vidva nekoč skupaj živela? Ker ni nujno da je enako to kar ti hočeš in vajino skupno življenje.

...me sedaj mori še to da se bova še manj videla k sva se prej torej samo ob vikendih in mi je to ful težko in se bojim da če jo bojo slučajno zaposlili prek pogodbe da bo še bolj težko prišla nekega dne k meni ker ji je pač delo bližje iz svojega kraja...

Ona ne hodi k tebi, ker takrat nima kaj delati, ampak verjetno zato ker te ima rada. Torej kako bo z njeno službo niti ni toliko povezano s tem, kako bosta vidva nekoč skupaj živela.

Kaj naredit. Predvsem počakaj, da bo ona prišla na potrebo po iskanju rešitve, kje živeti. Ti rešitev že imaš, ona sama pa jo mora videti in izreči. Saj ni neumna, da ne bi vedela da imata tam prostor.

Če pa se slučajno ne bosta preselila skupaj (ne glede kam), pa ni nujno da zaradi oddaljenosti 20km, ampak bo to kvečemu zaradi razdalje v srcu. Mimogrede, Ljubljana je iz enega konca do drugega 20km.

sk2011 -> Življenje skupaj (20.12.2011 14:39:14)

Ja jst vidim edino rešitev da sma pr meni ja v bloku sploh ne glede hiše pa je zelo težko v teh časih...

Felicita -> RE: Življenje skupaj (20.12.2011 17:03:49)

uh, torej si trd ko telegraf štanga. hočeš jo pri sebi. pika konec. ne zanima te njena služba, študij, zakaj se (trenutno) noče preselit... samo hočeš jo met.
jest jo čist razumem. tvoje razmišljanje je popolnoma egoistično.

Anonimen -> RE: Življenje skupaj (20.12.2011 17:32:03)

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

tvoje razmišljanje je popolnoma egoistično.

Imam občutek, da sta se našla dva zelo podobna.

mateyka -> RE: Življenje skupaj (20.12.2011 17:34:04)

Ja jst vidim edino rešitev da sma pr meni

potem pa verjamem da imaš problem.

ja v bloku sploh ne glede hiše pa je zelo težko v teh časih...

pa "fin" si tudi..

da te direkt iskreno vprašam - a jo maš tok rad da bi bil z njo "no matter" kje, samo da bosta skupaj in gradila, četudi to pomeni vse iz nule, ker ona tako želi (imet svoj mir)? bi bil pripravljen "pustit" hišo svojih staršev dokler je ne boš dedoval in it gradit vse iz nule samo da boš živel in gradil z njo?

Katjuska986 -> RE: Življenje skupaj (20.12.2011 18:31:34)

Ja jst vidim edino rešitev da sma pr meni ja v bloku sploh ne glede hiše pa je zelo težko v teh časih...

to napako sva midva naredila. imela bi hišo, v blok nebi šla in sva pristala pri njih. Pa smo se dobro razumel... zdj pa smo skregani do konca, ni sproščenega "doma", hčerkica trpi ker jo stalno vozim domov ker tam sama ne zdržim... pa imamo svoj vhod in svoje gospodinjstvo. Tako da, če punca noče k vam jo razumi in išči druge rešitve da ti ne bo potem žal.

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>