kancilja
|
Pozdravljene! Imam vprašanje povezano z endometriozo, zanimajo me vaše izkušnje. Namreč bila sem lastnica E, levi jajčnik je "zasušen", desni še funkcionira, odstranjeno sem imela tanko črevo(del) in slepič. Sedaj pa sem zmedena in me zanima ali je imela katera te izkušnje z bolečinami, torej ali govorijo v prid ponovitvi E. Kmalu bo leto dni odkar sem bila pri ginekologinji, ni ugotovila nekih posebnosti, UZ pa mi ni naredila. Torej včeraj sem imela ostro in močno bolečino levo spodaj v trebuhu proti kolku in popku,odločala sem se ali bi šla na sprehod ali ne. Nisem šla, saj se je bolečina stopnjevala, tako da sem težko hodila, ko sem sedela pa sem čutila en tak pritisk tam spodaj, kot da bom rodila(čeprav še nisem). Bilo mi je zelo mučno, bila sem oddaljena od doma, na obisku pri nekomu(so napočitnicah), doma sem pa imela edino spasmex, vendar nisem bila sposobna se vsesti v avto in se odpeljati domov. Ko sem se vlegla, se je bolečina spodaj zmanjšala, ne pa v trbuhu. Pri odvajanju vode sem imela prisoten boleč občutek, da mi bo vse zlezlo ven. Potem sem se vseeno, kljub bolečini odpravila domov, da sem spila spasmex, edino kar imam. Bolečina v trebuhu je popustila, olajšanje sem občutila po odvajanju blata, ampak po odvajanju vode ne, sedenju tudi ne. Opravičujem se saj je zelo na hitro napisano, vendar težko sedim in čutim nek pritisk kot da bom rodila po drugi strani pa se ta pritisk širi v sp.del trebuha. Že tri leta imam nizko železo, vzrok ni ugotovljen, oz. je to s strani zdravnikov zanemarljivo. Zadnjo menstr. sem imela pred 15 dnevi. včasih sem imela na 24-29 dni, zadnje 3 mesece pa dobim menstruacijo na 30, 35, 40 dni... Ali vse to skupaj govori v prid endometriozi? Pred obiskom zdravnika, ginekologa, bi prosila še za vaše izkušnje, mnenje.
< Sporočilo je popravil kancilja -- 29.8.2012 10:25:26 >
|