touch -> RE: Prva trda hrana (8.3.2012 11:34:35)
|
z uvajanjem goste hrane sem precej odlašala, ker sem menila, da čim kasneje, tem bolje. ampak mi je bilo potem žal. predvsem moraš opazovati svojega otroka in začeti na njegovo pobudo, četudi že pri 4ih mesecih. jaz sem začela pri 5,5 in to potem, ko je minilo kakšnih deset dni obilnega polivanja in nonstop kričanja. nisem vedela kaj mu je, skoz bi se dojil, potem je tudi polival, ponoči ni več spal. ker pač nisem imela izkušenj (prvi otrok), nisem prepoznala znakov, da je otrok lačen. potem sva začela s hrano in počasi v nekaj dneh se je uspel nasiti. sem pa morala kar takoj začeti z dvema obrokoma na dan. so pa znaki, da je otrok pripravljen na GH tudi, ko drži glavico samostojno pokonci in opazuje odrasle, kako jedo. če bi imela prej to izkušnjo, bi že prej začela s hrano, lepo postopoma. je pa zaradi tega začel takoj dobro jesti. :) kar se tiče zgornje meje, je meni patronažna rekla, da ko poje 150-200ml je hrane dovolj. kar je več, je prenajedanje in to ni dobro. če otrok kaže željo po sesanju, je verjetno žejen in mu je treba dati vodo. z vodo si potem napolni trebušček in dobi občutek sitosti.
|
|
|
|