majcika09 -> Kdaj zanositi po prvem otroku? (13.12.2011 6:46:25)
|
Pozdrav. Septembra sem rodila zdravo deklico, ki pa se je rodila v 36 tednu (torej en mesec prezgodaj). Z deklico je vse o.k., napreduje v razvoju in lepo raste. Ker sem stara že 36 let in mi je ginekologinja po rojstvu nekako ugotovila (ne vem kako lahko po rojstvu to ugotovi?), da je vnetje sprožilo prezgodnji porod. O tem vnetju mi ni povedala nič-pač vnetje, zakaj je privedlo do vnetja pa ne vem. Povedala sem ji, da si s partnerjem močno želiva čimprej še enega otročka, ker bi rada imela majhno starostno razliko med otroci, pa še zaradi moje starosti bi rada čimprej zaključila "proizvodnjo". Ne bi rada rodila prizadetega otroka, pa zaradi svojih izkušenj in izkušenj drugih, si res želim čim manj razlike v letih med otrokoma. Ginekologinja mi je absolutno odsvetovala drugega otroka-ne prej kot čez leto in pol do 2 leti! Rekla mi je, da imam 90% možnosti, da v drugi nosečnosti spet rodim mesec ali celo 2 prezgodaj! Kako je to možno in zakaj? Nekaj je rekla, da če sem zdaj rodila prezgodaj, da bom (če bom hitela z nosečnostjo) spet rodila na isti način. Ali se strinjate s to izjavo? Rada bi slišala še drugo strokovno mnenje, če je vse to res. Zelo sem se užalostila, kajti to pomeni čakanje 2 leti na drugega otroka, pa še to da bom že 38 let stara (prej nisem imela otroka, ker sva s partnerjem šele 4 leta skupaj), torej še večja verjetnost za Downow sindrom in podobno. Ginekologinja me je uglavnom čisto šokirala s to izjavo, pa še zelo se bojim druge nosečnosti in prezgodnjega poroda in bog ne daj-prizadetega otročka!
|
|
|
|