Hope2 -> RE: chilli con carne-kaj zraven (18.12.2011 7:52:24)
|
IZVIRNO SPOROČILO: pelin http://www.kulinarika.net/recepti/8194/eksotika/chilli-con-carne/ Pri nas ga kuhamo podobno kot je v tem receptu....v bistvu sestavine dodajam tako po okusu in ne strogo po receptu, smo sprobali takega z mesom v koščkih in z mletim mesom, pa nam je vsem bolj všeč ta, kjer je meso mleto....Všeč nam je , če je chilli čim bolj pisan, zato vanj zmečemo čim več pisanih vrst fižola in paprike, tako da je že na oči tak zanimiv... ne uporabljam pripravljenih mešanic začimb za chilli, ker so nam preprosto povedano preostre...vsaj tiste, katere sem poskusila, so prepikantne za naše otroke....Najboljši chilli zame je tisti, ki se ga skuha iz suhega fižola, vendar ga jaz pripravljam redkeje, ker me ponavadi baše za čas...pomagam si s fižolom iz konzerve ali pa z odmrznjenim fižolom, ki sem ga prejšnjič več skuhala....po moje ta varianta ni tako dobra je pa veliko hitrejša... Res so mešanice pikantne, ampak ravno v tem je čar dobrega čilija, vonj mehiških začimb in pikantnost in mi se temu ne moremo odpovedat, niti zavoljo otroka. Tak recept brez oštrine in tipičnih vonjav je za nas navaden mesno-zelenjavni golaž, ki ga tudi kuhamo. In ostanek takega golaža potem dam v male posodice in zamrznem za otroka, ko se mi bašemo s pikantnimi indijskimi ali mehiškimi dobrotami[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Je pa res, da je naš otrok šele 3 leta in mu niti pičice čilija ali pikantnosti še ne privoščim- zato on ostane na golažu, mi pa si lahko privoščimo oštro zadevo- ker smo ljubitelji takih jedi. Je pa res, da v nobeni drugi hrani ne uporabljam mešanic začimb, ne vegete, ne juhe iz vrečk....., ampak v indijski in mehiški hrani pa si privoščimo, ker enostvano ne zadanem okusa- tu sem bosa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley6.gif[/image]
|
|
|
|