Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: chilli con carne-kaj zraven 12.12.2011 18:27:25
|
|
|
|
Andromeda
|
Riž ali tortilje.
|
|
|
|
RE: chilli con carne-kaj zraven 12.12.2011 18:28:29
|
|
|
|
mateyka
|
tortilje, riž? pa zelena ali paradižnikova solata.
|
|
|
|
RE: chilli con carne-kaj zraven 12.12.2011 18:53:34
|
|
|
|
Katy78
|
Jaz naredim bolj gostega in nam zraven najbolj paše svež bel kruh, še najbolje so nam francoske štruce, radi imamo tudi, če so malo pogrete v pečici. Pa solata seveda.
|
|
|
|
RE: chilli con carne-kaj zraven 13.12.2011 15:41:22
|
|
|
|
pelin
|
Mi tudi ponavadi jemo zadevico s tortiljami...ker ga imamo radi in ga vedno naredim še za v skrinjo, pa takrat, kadar se nam ne da cmariti tortilj ali ko se nam bolj kot ne mudi, tudi jemo zraven kar kruh...najraje čebulne ciabatte...
|
|
|
|
RE: chilli con carne-kaj zraven 13.12.2011 18:41:06
|
|
|
|
mateyka
|
Katy78 in pelin, kak recept mata vidve za chilli con carne?
|
|
|
|
RE: chilli con carne-kaj zraven 14.12.2011 12:01:46
|
|
|
|
tajtaja
|
Jaz bi tudi recept, prosim .
_____________________________
Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.
|
|
|
|
RE: chilli con carne-kaj zraven 16.12.2011 13:11:57
|
|
|
|
Hope2
|
Jaz delam tako (količin ne bom pisala, ker delam od oka) Prepražim čebulo (po želji zeleno- zelena je v originalu not, sam mi je ne dajemo), dodam na male kockice (1cm) narezano govedino (smo probali z mletim mesom, pa nam so nam kockice bolj všeč), pražim, da dobi lepo barvico, nato pa na to meso vsujem začimbo za ciliconcarne. Tu pa se te začimbe razlikujejo, najbolj zanič so od maggi, podravke in vso to sranje. Najboljša pa je v eni taki rdeči vrečkici- mehiška zadevca, mislim da gor piše casa... nimam pojma kaj, ker nimam vrečke pri roki. Dobiš na oddelku za mehiške jedi. To zabčimbo sipam na meso (pa ne celo vrečko, niti pol ne, ker je spajsi za znoret - pozor če otroci jejo ), pomešam in zalijem z malo vode in malo belega vinčka. Dodam na kockice narezan paradižnik. Kuham, dokler ni govedina kuhana na pol, dodam na kocke narezan korenček in na koncu dodam na kocke narezano pisano papriko (rumena, rdeča), koruzo in rdeči fižol. Po potrebi solim. Naredim pa precej gostega. Zraven jemo beli kruh, tortilje, arabski ali indijski kruhek ali langaš- še najbolj nam paše langaš in tole bo v naslednjih dneh na našem jedilniku (čili in langaš) evo sem našla vrečko- to je ta firma, vrečka je lahko tudi drugačna, ker jo spreminjajo http://www.casafiesta.eu/1249.aspx
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 16.12.2011 13:17:55 >
|
|
|
|
RE: chilli con carne-kaj zraven 17.12.2011 5:30:28
|
|
|
|
Hope2
|
Sem pozabila, da dodam še 1-2 žlički koruzne moke in sicer skupaj z začimbo, da se še malo moka prepraži- za zgostitev. Če pozabim in je bolj redek, pa ga kasnej zgostim z zelenjavo in fižolom (mal odvzamem in zmiksam s paličnim in dam nazaj not).
|
|
|
|
RE: chilli con carne-kaj zraven 17.12.2011 10:12:15
|
|
|
|
pelin
|
http://www.kulinarika.net/recepti/8194/eksotika/chilli-con-carne/ Pri nas ga kuhamo podobno kot je v tem receptu....v bistvu sestavine dodajam tako po okusu in ne strogo po receptu, smo sprobali takega z mesom v koščkih in z mletim mesom, pa nam je vsem bolj všeč ta, kjer je meso mleto....Všeč nam je , če je chilli čim bolj pisan, zato vanj zmečemo čim več pisanih vrst fižola in paprike, tako da je že na oči tak zanimiv... ne uporabljam pripravljenih mešanic začimb za chilli, ker so nam preprosto povedano preostre...vsaj tiste, katere sem poskusila, so prepikantne za naše otroke....Najboljši chilli zame je tisti, ki se ga skuha iz suhega fižola, vendar ga jaz pripravljam redkeje, ker me ponavadi baše za čas...pomagam si s fižolom iz konzerve ali pa z odmrznjenim fižolom, ki sem ga prejšnjič več skuhala....po moje ta varianta ni tako dobra je pa veliko hitrejša...
|
|
|
|
RE: chilli con carne-kaj zraven 18.12.2011 7:52:24
|
|
|
|
Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: pelin http://www.kulinarika.net/recepti/8194/eksotika/chilli-con-carne/ Pri nas ga kuhamo podobno kot je v tem receptu....v bistvu sestavine dodajam tako po okusu in ne strogo po receptu, smo sprobali takega z mesom v koščkih in z mletim mesom, pa nam je vsem bolj všeč ta, kjer je meso mleto....Všeč nam je , če je chilli čim bolj pisan, zato vanj zmečemo čim več pisanih vrst fižola in paprike, tako da je že na oči tak zanimiv... ne uporabljam pripravljenih mešanic začimb za chilli, ker so nam preprosto povedano preostre...vsaj tiste, katere sem poskusila, so prepikantne za naše otroke....Najboljši chilli zame je tisti, ki se ga skuha iz suhega fižola, vendar ga jaz pripravljam redkeje, ker me ponavadi baše za čas...pomagam si s fižolom iz konzerve ali pa z odmrznjenim fižolom, ki sem ga prejšnjič več skuhala....po moje ta varianta ni tako dobra je pa veliko hitrejša... Res so mešanice pikantne, ampak ravno v tem je čar dobrega čilija, vonj mehiških začimb in pikantnost in mi se temu ne moremo odpovedat, niti zavoljo otroka. Tak recept brez oštrine in tipičnih vonjav je za nas navaden mesno-zelenjavni golaž, ki ga tudi kuhamo. In ostanek takega golaža potem dam v male posodice in zamrznem za otroka, ko se mi bašemo s pikantnimi indijskimi ali mehiškimi dobrotami . Je pa res, da je naš otrok šele 3 leta in mu niti pičice čilija ali pikantnosti še ne privoščim- zato on ostane na golažu, mi pa si lahko privoščimo oštro zadevo- ker smo ljubitelji takih jedi. Je pa res, da v nobeni drugi hrani ne uporabljam mešanic začimb, ne vegete, ne juhe iz vrečk....., ampak v indijski in mehiški hrani pa si privoščimo, ker enostvano ne zadanem okusa- tu sem bosa
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?