Kdaj in kako gostiti adaptirano mleko z rižolinom? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Maja_V. -> Kdaj in kako gostiti adaptirano mleko z rižolinom? (12.12.2011 9:21:53)

Pozdravljene...

zanima me, kdaj se lahko zaradi polivanja začne hrana (adaptirano mleko) gostiti z rižolinom in kako se to sploh pripravi (količinsko), da je prav gosto in da se še lahko hrani s tem po steklenički?
Naš sonček je star 2 meseca (korigirano 1 mesec zaradi nedonošenosti).

Ali priporočate, da se gosti samo zvečer, ko ni tako pod nadzorom, ali se lahko gosti tudi čez dan?

Hvala.

kajajaka -> RE: Kdaj in kako gostiti adaptirano mleko z rižolinom? (12.12.2011 10:01:48)

Ker je še tako majhen in nedonošenček jaz na tvojem mestu ne bi sama začela z rižolinotom... ker njegova prebavila najbrž še niso enako razvita kot pri donošenem dvomesečniku. POSVETUJ SE S PEDIATROM.

Jaz sem naši začela dodajati rižolino (po nasvetu patronažne) pri 3,5 mesecih - 1 žličko zvečer v 100ml AM - to jo je nasitilo in je spala dve uri dlje. Ampak naša je donošena in je imela takrat tudi že 5 kg...

Polivanje pa smo reševali s podloženim vzglavjem (knjiga pod jogijem) in debelejša plenica pod gavico v vozičku. In je bilo bolje.

Maja_V. -> RE: Kdaj in kako gostiti adaptirano mleko z rižolinom? (12.12.2011 11:01:02)

Se bomo posvetovali ja,ta teden. A je kaj narobe,ce se da recimo cez dan babylove mleko (po njem dobto kaka,a poliva), cez noc pa AR formulo?

Kristi_30 -> RE: Kdaj in kako gostiti adaptirano mleko z rižolinom? (12.12.2011 11:33:13)

Vsekakor vprašaj pediatra.

Mi gostimo mleko z rižolinom, ker ima punčka GERB. Zato so nas tega naučili na pediatrični. Sicer pa naredim večjo količino mleka, ki mu dodam rižolino.

Ne vem zakaj bi imeli dva mleka, če po ar ne poliva. Saj v bistvu ni problema, če polivanje ne povzroča otrpku bolečin in se kljub temu dobro redi in raste. Če pa ne, pa ni ok.

Maja_V. -> RE: Kdaj in kako gostiti adaptirano mleko z rižolinom? (12.12.2011 11:38:43)

Imas prav,ja,bom se posvetovala vsekakor z njim. Hvala!

Stran: [1]