|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Želim si ...
10.12.2011 10:40:26   
Anonimen
Moje pisanje bo pa najbrž malo drugačno, kot ste vajene.

Tudi jaz si želim user posted image . Res neizmerno. Že od rane mladosti sanjam o veliki družini. Danes pa sem stara 31 in še brez otrok.

Bilo je vsega v mojih študentskih časih in žal nisem našla "ta pravega" za skupno življenje. vedno, ko sem že začela sanjat o user posted image in o družini, so se mi sanje sesule v prah.

Prav tako se mi dogaja sedaj. S sedanjim partnerjem sva skupaj malo več kot eno leto. Ja, ni veliko, vem. Zadnje 4 mesece živiva skupaj (v hiši njegovih staršev). Še pred par meseci sva sanjala o lastnem stanovanju (v najemu), o otroku, o vseh radostih družinskega življenja.

Danes pa se mi zdi, da ni nobene prihodnjosti za naju. Kadarkoli se želim pogovarjati o najini prihodnosti, dobim nazaj: "Saj je še čas! Zakaj pritiskaš name? Zakaj me postavljaš pred zid?"

Ok, razumem, v njegovi firmi imajo probleme. Ampak še vedno ima on vsak mesec nakazano plačo (1500€ neto). Jaz imam službo za določen čas (januarja se mi pogodba izteče). Ampak imam možnost zalužiti kaj na črno. Ajd, ne bo bogastvo, nekaj pa bo. Umrli ravno ne bomo. Tudi nekaj malega imam našparanega.

Zdaj pa že 4 mesece životarim pri njegovih, o prihodnjosti se z njim ne da pogovarjati, ker sem itak vedno sitna, in ker kao izsiljujem, ker je najina prihodnjost odvisna od prihodnjosti njegove firme...

Ne vem ... a sem res čudna, če si želim pogovora o prihodnosti? Če si želim iti v svoje stanovanje, če si želim z njim otroka?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Želim si ...
10.12.2011 11:00:15   
josephine27
Ne vem ... a sem res čudna, če si želim pogovora o prihodnosti? Če si želim iti v svoje stanovanje, če si želim z njim otroka?
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

po moje nisi čudna da razmišlajš o prihodnosti. res pa je da s pritiskanjem na partnerja ne boš nič dosegla. mogoče je otrok v tem trenutku res še za vaju prevelik korak. jaz bi začela s stanovanjem oz. da se odselita nekam skupaj pa potem počasi videla kako bodo šle stvari.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.12.2011 11:07:17   
lorella224
Ugotoviti moras kaj se tvojemu partnerju plete po glavi..Ce ne gre z iskrenim in direktnim pogovorom in vprasanjem, potem bos morala biti malo izvirna in se domisliti neke situacije, ko bos lahko nacela ta pogovor in se bo le ta lahko razpletel ter bos prisla do nekih informacij..Moski imajo velikokrat snek strah v ozadju, katerega ne povejo na glas. Vsekakor se izogibaj ˝vsak dan mu trobiti da si zelis zelis˝ , ker se lahko ob tem se bolj ustrasi in umakne. Mislim, da imas 2 moznosti: ali direkten pogovor ali pa najdes neko milo situacijo ki vaju bo pripeljala do tega pogovora. Sprotno omenjanje in namigovanje mu bo slo samo se bolj na zivce.
Upam, da cimprej najdeta trenutek, ko ti bo pripravljen povedati kaj si zeli in kdaj!

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.12.2011 12:04:13   
GregUr
upam da poštimata stvari, da najdeta skupen jezik, je pa res, da je otrok velika odgovornost in če pri tem ne dobivaš podpore partnerja, zna biti zelo hudo. Najprej res poskušajta na enostavnih stvareh ustvarjati skupno pot, kasneje pa ustvarjanje družine.
Več kot očitno je tvoj partner pod stresom kako bo s firmo ki mu prinaša zaslužek, saj kot vemo, moškemu delu populacije to neizmerno veliko pomeni - priskrbljenost. To jim vzdržuje ego na mestu, ne počutijo se odvisnih od drugih ipd, in verjetno se tvoj boji za to, bog ne daj pa da bi zaradi njegove izgube prihodka moral "trpeti" tudi otrok. v narekovajih zato, ker si sama napisala da umrli že nebi, s čimer se popolnoma strinjam user posted image
ampak njemu to veliko pomeni, želi si pa to, da bi ga trenutno poskušala razumeti.

Nevsiljiv, spontan pogovor o tem je prava začetna pot, vsaj toliko, da zveš tiste stvari za katere te skrbi. pa veliko sreče! user posted image

(odgovor članu lorella224)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.12.2011 15:03:39   
Anonimen
Nikar ne mislit, da partnerju vsak dan težim glede tega. Ampak iskreno povedano - ne zdi se mi pa normalno, da se izogiba vsakršnega pogovora o najini prihodnosti.

Pa dobro - razumem, da v tej stresni situaciji noče razmišljat o otroku (zdaj sem itak rekla sama pri sebi, da mu otroka vsaj pol leta ne bom niti omenjala). Ampak to, da se noče pogovarjat tud o samo najinem stanovanju (najem), me pa straši.
Mislim... pa saj potem sploh nimava skupne prihodnosti.

Že na začetku zveze sem mu jasno povedala, da v skupnem gospodinsjtvu ne nameravam živeti. In se je s tem strinjal. Popolnoma. 
zdaj je naneslo tako, da sem iz danes na jutri dobila službo in posledično, pač živim z njim pri njegovih.

Saj so vredu pa vse, ampak jaz tako živeti več ne morem. Ker mi gre na živce, da me vsakič ko premaknem prst, nekdo zaslišuje zakaj, kako, kam, s kom, kdaj... ker mi gre na živce, da nisem samostojna.

Res ne vem več kako naj začnem pogovor o tem, da se ne bova spet spičila. Tako pa naprej živeti res nočem.

(odgovor članu GregUr)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
10.12.2011 15:17:57   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Nikar ne mislit, da partnerju vsak dan težim glede tega. Ampak iskreno povedano - ne zdi se mi pa normalno, da se izogiba vsakršnega pogovora o najini prihodnosti.

Predvidevam, da zato, ker te ne vidi v svoji prohodnosti, žal. Predpostavljam, da je tudi mamin sinček - glede na njegova leta in višino plače še kar pri starših živi in celo partnerko je tam pripeljal. Vem, da so moje besede bolj ostre, ampak po moje je navaden strahopetec in s takim obnašanjem in izmikanjem pogovorom o resnih življenjskih temah samo čaka, da ti bo prekipelo in boš spokala kufre in odšla.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.12.2011 10:52:40   
*Aura
joj.....iz lastnih izkušenj ti tudi jaz lahko potrdim, da je moškemu ful pomembno, da lahko nudi neko finančno stabilnost sebi in posledično celotni družini. Strah ga je, sigurno, ker ti nimaš službe in pri njemu na delu je na tapeti.....Začelo ga je davit, pritiska na obeh straneh....je jasno. Pa lastnega stanovanja nimate, tudi to tipom predstvalja težave....mogoče še bolj kot nam....ne vem no....
Glej, itak, kot si napisala še pol leta ga ne boš spraševala o otroku. V pol letu pa se bo uredilo tudi v njegovi službi, ali na boljše ali na slabše.... Res je, skupaj sta šele 1 leto...tebe pa najverjetneje že malo mori, da nimaš več 20 let. Poznam to situacijo...
Če je fanj moški počakaj še malo, potrpi...so hudi časi. Če pa tega ni vreden pa počasi odidi. Sama pretehtaj, če je vreden še malo počakat, ket bo fanj mož in super oče za tvoje otroke...pa četudi čez cca. 2 leti.....
Če pa imaš fanj tasta in taščo pa malo stisni zobe. Če on dobiva na mesec 1500, ti si/boš brez rednega dohodka pa naredi takoj izračune koliko gre za najemnino(cca. 400), za stroške (cca.300), pa za avto, benz, hrana....., da ne govorimo obutev/oblačila...pa še za morebitnega novega člana....pol pa ga panika grabi, da bo delal samo za plačevat.... Po mojem bi si morala dobiti redno službo, da imaš tudi ti zagarantiran mesečni prihodek, pol pa napokajte otroka. V tebi mora videt življenskega sopotnika ne pa "breme"- oprosti.....jaz bi na njegovem mestu razmišljala tako....

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.12.2011 10:57:59   
Anonimen
Jest ti pa iz lastnih izkušenj povem - ko boš dobila službo z boljšo plačo kot ma on, za nedoločen čas -- bo on najdu nov izgovor. Če noče - noče. Noče pa pomoje zato, ker še ni 100% a si ti ta prava al ne. Ko bo pa vedu, pol se bo pa tut pogovarjov s tabo o vajini skupni prihodnosti, al pa te bo vsaj poslušov kakšne so tvoje želje glede družine.

To, ali si ti prava ali ne, pa jaz mislim, da eni ugotovijo zelo hitro, eni pa rabijo malo več časa. Ampak po 2, 3 letih bi pa moral to že vedet.

Jaz sem bila v vezi 7 let, pa so bli vedno eni izgovori. Pa nimaš šole - sm nardila fax, pa nimaš službe, sm najdla službo - super plača, za nedoločen, ja pa ni to, pa ni ono.... skos eni izgovori. Pa sm kupila stanovanje, pa ni hotu z mano žvet. Potem je spoznal drugo. Po enem letu sta se poročila, ona noseča. Dela preko študenta, za minimalno plačo. Nima nič, niti avta. Živita pri njegovih starših. Tako da, to da moški želijo finančno stabilnost, ne vem no, meni se zdi da ni ravno tako. Veliko punc poznam, ki so doma, brez službe, in imajo otroke, in ne sam enga, ker so njihovi moški tko hotl.

(odgovor članu *Aura)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?