limonin liker (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


mini86 -> limonin liker (8.12.2011 18:46:33)

ok vem da je na netu glih ene 500 različic ampak mene mika ena sama..žal je pomankljivo bila napisana..

skratka v rumov lonec naj bi dal kilo limon, par pomaranč, sladkor, klinčke in pa šnopc..in to vsak dan mešal..

ok do kle vse jasno..

ni pa napisano koliko časa naj tole čmažim in mešam..

kaj morm bit pr tem še pozorna..ok vem da morm olupit in čim bolj odstrant uno belo da nau grenko..še kaj???




*pepelka* -> RE: limonin liker (8.12.2011 20:02:35)

jaz delam tole in je super, no vsaj pivci so ga vsi pohvalili

Limonce   15 limon
2 litra domačega žganja
0,7 l vode
60 dag sladkorja  
Dobro operi limone in jih na tanko olupi z ostrim nožem ali lupilcem za zelenjavo, in sicer samo zunanji rumeni del lupine. Nikakor ne sme biti belega dela lupine, ker pogreni. V velik kozarec daj olupke, jih zalij z litrom žganja in dobro zapri. Postavi v temen prostor, ki ima sobno temperaturo. Po 40 dneh zmešaj sladkor in vodo ter zavri. Močno naj vre 5 minut. Ohladi do sobne temperature. Sirup zmešaj v alkoholno limonino mešanico in dodaj ostalo žganje. Dobro premešaj, zapri in ponovno postavi v temen prostor za 40 dni. Po skupnih 80 dneh precedi in shrani v steklenice. Pred serviranjem postavi steklenico v zamrzovalnik za nekaj ur, kajti limončelo mora biti zelo hladen in gosto tekoč. Steklenica v zamrzovalniku ne bo počila.




mini86 -> RE: limonin liker (9.12.2011 15:35:51)

IZVIRNO SPOROČILO: *pepelka*

jaz delam tole in je super, no vsaj pivci so ga vsi pohvalili

Limonce   15 limon
2 litra domačega žganja
0,7 l vode
60 dag sladkorja  
Dobro operi limone in jih na tanko olupi z ostrim nožem ali lupilcem za zelenjavo, in sicer samo zunanji rumeni del lupine. Nikakor ne sme biti belega dela lupine, ker pogreni. V velik kozarec daj olupke, jih zalij z litrom žganja in dobro zapri. Postavi v temen prostor, ki ima sobno temperaturo. Po 40 dneh zmešaj sladkor in vodo ter zavri. Močno naj vre 5 minut. Ohladi do sobne temperature. Sirup zmešaj v alkoholno limonino mešanico in dodaj ostalo žganje. Dobro premešaj, zapri in ponovno postavi v temen prostor za 40 dni. Po skupnih 80 dneh precedi in shrani v steklenice. Pred serviranjem postavi steklenico v zamrzovalnik za nekaj ur, kajti limončelo mora biti zelo hladen in gosto tekoč. Steklenica v zamrzovalniku ne bo počila.


sliš se fajn ampak js nimam tok časa ker mislm dat to za novo leto za darilo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1]