Anonimen -> Spet o popadkih... (8.12.2011 14:09:46)
|
Pozdravljene, sem drugorodka v 38t 2/7, v prvo so mi porod sprožili v točno 42. tednu, bila sem čist brez svojih popadkov, malo odprta, zato so mi predrli ovoje in me nafilali z umetnimi popadki. V prvo me je sicer malo špikalo nekaj tednov pred rokom in sem mislila, da so popadki, vendar zdaj mislim, da to ni bilo to. V tej nosečnosti pa sem prvi pravi močan popadek doživela v 35. tednu. Že 3 dni me matra. Eno noč je bilo precej intenzivno vendar je po nekaj urah ponehalo ali sem pa bila tako utrujena da sem kar zaspala... Bolečina ali krč se začne v predelu, kjer se čutijo tudi menstrualni krči, ob enem boli tudi križ (v glavnem cel spodnji del pa tud "tišči me dol"), otrdi mi tud trebuh, kar je kar boleče, otroček se v tistem času ne premika. Jasno mi je da drugo, kot popadki to ne more bit, vendar niso vedno redni, zaradi česar sem precej zmedena. Tud danes jih imam, (sem si utegnila celo pisat ure na list papirja) 7 jih je bilo "rednih" na 6 minut vendar so bili precej blagi. Zanima me ali je dovolj za odhod v P, da so popadki redni na npr. 6 minut (kot so bili pri meni) in pač blagi ali morajo bit res na polno boleči in redni (ravno boleče in redne čakam za odhod v P)? Ne vem pa če sem že kaj odprta, ker vaginalnega pregleda v zadnjem času nisem imela. Aja, pa še eno "čudno" vprašanje... Pogosto me tišči na veliko potrebo in ko grem na WC in tiščim ni haska, kot da je črevo prazno. Ali ima to "prazno" tiščanje kak vpliv na spuščanje otročka?
|
|
|
|