Češnca
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Me pa zanima, tiste, ki ste napisale, da vaši otroci hodijo spat ob 21.30, kako drugi dan funkcionirajo. Super! Med 6 in 6:30 prilomastita k nama v posteljo in če sva zelo srečna, se nekaj časa še cartata, sicer pa začneta: "mami, oči, dan je!... vstanimo, lačna sem, jedla bi... a se gremo igrat? Poglej, kaj mam! Preberi mi tole..." itd... Skratka - VEDNO zbudita onidve naju, ne obratno. In zjutraj nista nikoli zaspani, v vrtcu baje sodelujeta, nobena ni zmatrana - kaj naj - očitno ne rabita več. Za ilustracijo: včeraj je Lejla praznovala rd s prijateljčki in sta bili obe z Ronjo še čisto živi zvečer (nove igračke, pa zabava pa obiski pa vse to), pa sva ju pustila uživat - zaspali sta ob 22:30! Danes zjutraj mi je Lejla prišla ob 7:20, Ronja se je zbudila par min. kasneje. Ko rožici, nič neprespani. Moji otroci pač rabijo manj spanja, kaj naj? Očitno je nekaj v genih . Mene so vsi celo življenje opozarjali, da premalo spim, ampak meni tako funkcionira. Res, da včasih pretiravam, priznam, 2 uri je tudi zame premalo, v nosečnosti in ob dojenju je tudi 4 ure malo malo, ampak da bi pa spala vsak dan po 8 ur - a ste na glavo padli? Mi ne pride v poštev! Enostavno ne rabim toliko. V šoli mi je šlo ok, čeprav sem kdaj zaspala med poukom, če je bilo dolgčas - ampak sem pa vedno vedela, o čem se je šlo, tudi če so me zbudili, pa vprašali, to nobenemu ni bilo jasno (odlična v oš, pravdobra v sš, obšolske dejavnosti sem folgala - šport, glasbena, vsi krožki...), tudi na faksu sem vse naredila sproti in povprečje sem mela kar lepo , diplomo tudi 10, čeprav sem jo delala na škrge kar se spanja tiče (res nisem nič spala takrat - sem delala v 3 službah prek šs + diplomo hkrati...) Tako da - pač nismo vsi enaki. Si sicer želim, da bi moji otroci rabili več spanja, vendar pa vem, kako je zoprno, če te terajo spat, če tega ne rabiš in kako mučno in dolgočasno je bit v postelji in čakat, da boš zaspal, kar lahko traaaaajaaaa. Zato pač nisem preveč zoprna mami glede tega, čeprav bi mi osebno zelo pasalo, če bi lahko imela večer zase (torej za najudva, brez malih). Ampak j* ga, you can't always get what you want ... Pa itak - če bi ju naterala spat ob 8h, bi pa prišli zjutraj ob 5h - 5:30 - in kaj bi profitirala? Čist nič - preizkušeno. Ufff, še sreča, da sta najina lumpa po očku. Jst funkcioniram tako kot ti in vajini deklici, preostali trije člani družin(ic)e so pa zaspanci. Ampak zanimivo je pa tudi to, da ne glede na to, kdaj gresta zvečer spat (ob običajni 20. uri ali kasneje), se zjutraj zbujata med 6. in 7. Podnevi spita še vsaj 2 uri. Zaspanca!!! Kar se dvojnega kosila tiče: starejši poje še doma malo, mlajši ne. Pojesta pa oba kakšno sadje. Za večerjo imata najpogosteje juhice (dostikrat je poleg sadja to edini pravi obrok najmlajšega - pogosto pa niti tega ne je). Nadoknadi s spancem.