Prevenar 13, Synflorix (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

soncica01 -> Prevenar 13, Synflorix (7.12.2011 21:13:01)

Pozdravljene!

Zanina me, ali ste svoje otroke cepile s cepivi Prevenar 13 oz. Synflorix? Kakšne so vaše izkušnje, priporočila, ....?
Predvsem me zanima, katero cepivo je boljše in bolj varno (manj hudi stranski učinki) za otroka?

Vsem hvala za odgovore.

Star_a -> RE: Prevenar 13, Synflorix (7.12.2011 21:30:10)

Cepili s prevenarjem.Nobenih str. učinkov.Izkušnje zelo dobre,2 leti nismo imeli vnetega ušesa

TNovak -> RE: Prevenar 13, Synflorix (30.12.2011 20:47:12)

Mi smo imeli s prevenarjem slabe izkušnje - z reakcijo na cepljenje. Na ostala cepljenja še nikoli nič, tu pa prvič tečnoba en teden, zavračanje hrane, splošno slabo počutje. Drugič se je stopnjevalo, spet sitnoba (verjetno zaradi glavobola), zavračanje hrane, potem pa vročina, nazadnje še neki izpuščaji ...
Bi morali dobiti še tretjič, ker smo zaačeli prej zaradi zgodnjega vstopa v vrtec, pa je rekla pediatrinja, da mu tretje raje ne bi dala (češ da je na meji, če jo dejansko rabi) oziroma le, če gremo na kontrolirano cepljenje. Sicer absolutno nisem proti cepljenjem, mapak tukaj pa mislim, da bomo tretjo res izpustili. Ne poznam pa nikogar drugega s takimi težavami, tako da po moje se splača ...

Stran: [1]