Poka -> RE: Dilema (7.12.2011 9:13:56)
|
Ne vem na kateri faks hodiš - ampak ene smeri so take, da tudi če končaš, lahko sanjaš o službi... Ampak jaz bi ga na tvojem mestu dokončala pri meni je tako, da ne nedokončane stvari žrejo v podzavesti... Službe si pa s takim kreditom in otrokom ne bi upala pustit. To je zdaj v teh časih... Včasih sem si upala vse. No, jaz sem trenutno v taki situaciji, ko so okrog mene skoraj vsi brez službe in zato sem postala malo bolj previdna in ne tvegam toliko... Moj in jaz imava oba službi, ki nama sicer omogočata dohodek cca 3000 eur mesečno, imava pa kredita isto kot vidva in brez otrok. Nihče od naju pa ni zadovoljen - jaz se vozim na dan po dve uri, moj pa ima zelo zelo stresno delo in se mi prav smili, ker je zaradi tega tudi zbolel in ni šans da gre a bolniško. Kljub temu si ne upava pustit služb (BTW kljub firmi, kjer sploh vidim kak katastrofalen položaj je v Sloveniji...), ker itak se nama mogoče v kratkem obeta, da oba ostaneva brez... No, ampak v tem času pa načrtujeva za naprej - iščeva nove priložnosti. Moja kolegica je pa naredila tako... Dala je odpoved v dobro plačani službi, šla delat drug faks, kjer bo imela potem manjšo plačo, pa še delo je tako, da ga dobiš samo po vezah... Njen tip je potem ostal tudi brez. Imata kredite, zdaj je noseča - ker je menda veliko manj stresa... Oba brezposelna, ampak pravita, da sta (zaenkrat) zadovoljna... Iščeta naprej - in upam, da jima uspe.
|
|
|
|