|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Potek IVF
6.12.2011 7:10:42   
Anonimen
Izvidi po laparoskopiji so pokazali, da imam mogoče bolj malo možnosti za naravno zanositev. Čez pol leta se priporoča IVF. In ker na to možnost prej nisem računala, sem bolj malo seznanjena s tem. O postopku na internetu piše bolj na splošno.

Kako poteka sam postopek? Zanima me od prvega pregleda naprej. Menda se nekaj prijaviš in potem čakaš na odobritev. Kako dolog se čaka?

Ali preglede opravlja tudi moški - če ja, katere?

Potem pa še ena stvar - govora je o nekih zdravilih. Katera jemlješ, zakaj jih jemlješ, od česa je odvisno, katera ti predpišejo? Ker sem slišala, da so med MB in LJ zelo različna mnenja o uporabi teh...

Kako ta zdravila vplivajo na počutje?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Potek IVF
6.12.2011 7:30:54   
limonca*
V LJ in MB te dajo po opravljenih pregledih na konzilij, kjer ti odobrijo postopek. To traja cca. 1 mesec, mogoče malo več. Preiskave so: krvne preiskave hormonov, testiranje na spolne bolezni (oba!), spermiogram.

Zdravila se razlikujejo od centra do centra in od ženske do ženske. Lahko imaš kratek postopek, kjer se špikaš samo z gonalom ali menopurjem ali puregonom ali pa imaš dolgega kjer poleg enega od prejšnjih zdravil vzameš še suprefact ali diphrerline.

Zdravila vplivajo na vsako čisto drugače. Jaz nimam nobenih problemov, ene govorijo o utrujenosti, glavobolih..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.12.2011 7:55:31   
Anonimen
Anonimna priporočam ti, da greš takoj po napotnico in se prijaviš v neplodnostno ambulanto, če še nisi tam. Ker glede na to da nič ne veš, predvidevam, da laporoskopije nisi delala ravno v neplodnostni. To pa ti svetujem zato, ker so dolge čakalne vrste sploh v MB. Za kateri center se boš pa odločila je pa tvoja stvar. Lj srednje dolga obravnava, prostori so bolj tako tako, problem je, da čakaš full časa na izvide in vse ostale preglede, če jih moreš naredit. Mb je že v žačetni fazi full dolga čakalna doba, vendar naredijo več preiskav (baje) in da so bolj človeški, in da se bolj posvetijo. Reš pa ne špara jezika, ampak gre pri njemu vse zelo hitro. In punkcije in prenos zarodkov dela v Postojni. In pri Rešu tudi ne čakaš konzilija, ker ga nima.

(odgovor članu limonca*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
6.12.2011 8:03:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ali preglede opravlja tudi moški - če ja, katere?

Aja pa še to, neglede na tvoje težave bo mož moral opravit spermiogram. Če ne drugega že zaradi tega, da vidijo kakšen postopek IVF ti naredijo. Navaden ali ICSI. Če boš pa še malo pobrskala po forumu in googlu, boš pa tudi našla še več podakov kako poteka kateri postopek.

Kako ta zdravila vplivajo na počutje?

Je pa full odvisno od vsake posameznice. Recimo jaz sem sedaj v drugem IVF postopku in prvič mi je blo za znoret, jokala sem za vsako malenkost. Sedaj v drugo jih full lažje prenašam. Nimam nobenih težav.

Je pa res, kot je ama rekla psihologinja, da ne smeš preveč pričakovat. Ker prvi poskus je vedno najmanj uspešen. In lažje potem sprejmeš razočaranje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
7.12.2011 9:01:35   
Anonimen

Anonimna priporočam ti, da greš takoj po napotnico in se prijaviš v neplodnostno ambulanto, če še nisi tam. Ker glede na to da nič ne veš, predvidevam, da laporoskopije nisi delala ravno v neplodnostni. To pa ti svetujem zato, ker so dolge čakalne vrste sploh v MB. Za kateri center se boš pa odločila je pa tvoja stvar. Lj srednje dolga obravnava, prostori so bolj tako tako, problem je, da čakaš full časa na izvide in vse ostale preglede, če jih moreš naredit. Mb je že v žačetni fazi full dolga čakalna doba, vendar naredijo več preiskav (baje) in da so bolj človeški, in da se bolj posvetijo. Reš pa ne špara jezika, ampak gre pri njemu vse zelo hitro. In punkcije in prenos zarodkov dela v Postojni. In pri Rešu tudi ne čakaš konzilija, ker ga nima.

V neplodnostni ambulanti sem že od junija letos, v LJ pri dr. Zornu. Tako da sem že pred tem imela HSG, zdaj pa laparoskopijo in histeroskopijo. Tudi hormonsko test krvi sem že naredila - razen će je še kak drug... Partner pa 2x spermiogram. No in zdaj so ugotovili vse sorte in sicer je možnost naravne zanositve, ampak je tudi velika verjetnost, da grem na umetno. Zato me zdaj zanima od tu naprej in v zvezi z IVF, ker po resnici povedano, nisem hotela pomislit na kaj takega, v smislu, da to se samo drugim dogaja... Zato zdaj, če bo treba - hočem bit pripravljena.

Ni mi taka panika - dva meseca gor ali dol... Ampak če bo pa trajalo še eno leto, mi pa ni všeč. Kolegica je šla kar k Rešu, imela je policistične jajčnike, dal ji je vse mogoče tablete in je skoraj takoj zanosila.

Zdaj ne vem - a se je možno prestavit k drugemu zdravniku? Ali se naj? Jaz sem imela sicer pregrado, endometriozo, zamašene jajcevode z zarastlinami od katerih se enega ni dalo rešit, miome, ki so ostali, nimam pa policističnih. Ali ste tudi ostale, ki nimate sicer nobenih problemov s policističnimi jajčniki in normalne menstruacije, dobile že prej kaka zdravila, ki npr- spodbujajo zanositev?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
7.12.2011 15:16:24   
tatyancha
Pozdravljene!
Mislim, da je vse odvisno od vsakega para posebej.prijateljica je bila teden dni pred nama pri DR Rešu in se vrnila vsa razočarana, ker jo je dal spet na klomifen.laparo in tudi klomifen je imela že v preteklosti pa neuspešno.
Jaz imam za seboj 8 mesecev klomifena, agluraba in pa oktobra laparo.Konec oktobra sem klicala dr.Reša in 28.11. sva bila že na vrsti.Ker je spermiogram slab in imam že cel kup pregledov za seboj, greva januarja ko dobim menstruacijo že v postopek.Naj povem še to, da je z menoj vse v redu, redne menstruacije,....Samo še izvid za SPB prineseva tisti dan ko pridem po prvo injekcijo in to je to.Zelo zelo hitro.Sva zelo presenečena in vesela.
To je moja izkušnja...

< Sporočilo je popravil tatyancha -- 7.12.2011 15:18:41 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.12.2011 15:19:42   
tatyancha
Naj dodam še to da jaz nimam nobenih težav( pregrad,...) in zelo redne menstruacije

(odgovor članu tatyancha)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?