Alfabeta -> RE: fondue- na pomoč! (4.12.2011 19:13:38)
|
Nobena ne ve al kako.... V kovinskega (no, jaz imam bakrenega) jaz segrejem olje, tega segrejem posebej na štedilniku, ker se v posodi zlepa ne segreje. Potem pa postavim na gorilnik in nabadamo notri koščke hrenovke, koščke piščanca, svinjine,... zraven dam pomakice... Lahko kupiš tiste ki so za mehiško, pa majonezne, kečap in en kup zelenjave pripravim zraven, recimo na koščke narezano papriko, paradižnik, kisle gobice, ..... V keramičnega pa daš sirovega ali čokoladnega. To pa jaz delam po občutku. Čokolado dam kot za glazuro, le malo gostejšo in notri namakajo jagode, melone,..in pa koščke biskvita. Za sirovega pa kar tale recept uporabim http://www.gurman.eu/recepti.php?S=6&Article=3574 , le tisto češnjevo žganje izpustim, ker ga nimam... dam malce konjaka če ga imam...Notri namakajo pa koščke kruha, francoske, žemlje, bagete,.... Edino paziti moraš da se sir ne prismodi, ker se kar rad.. Če te kaj bolj konkretno zanima pa vprašaj.... Aja, še to... Če imaš dva kovinske bi ti predlagala, da raje dva porabi za olje in 1 za sir, ker če je preveč paličic notri namočenih, se zelooo počasi speče. Zdaj če vas bo veliko bo bolje v 2x
|
|
|
|