Vitamini in prehrana pred IVF (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Težave z zanositvijo

Sporočilo

tatyancha -> Vitamini in prehrana pred IVF (2.12.2011 14:00:19)

Pozdravljene!
V ponedeljek sva z mojim opravila prvi pregled pri dr.Rešu in glede na vse videno in slišano ( slab spermiogram)sva v januarju že v postopku.
Zanima me ali ima katera od vas izkušnje, kaj je poleg zdrave prehrane še dobro jemati, da se stanje vsaj malo izboljša in ali ste tudi same pred postopkom uživale kake vitaminčke..
Hvala za vaše odgovore

Anonimen -> RE: Vitamini in prehrana pred IVF (2.12.2011 14:48:48)

Med samim postopkom ne pomaga nič kaj veliko. Tako moške kot ženske celice rabijo vsaj 3 mesečno kuro. Antioksidanti, cink, omega3, Q-encim, E vitamin, proteini, kak matični mleček, maca. Za moške l-arginine, l-creatine in vse prej našteto

Anonimen -> RE: Vitamini in prehrana pred IVF (5.12.2011 6:10:07)

Bošlje rezultate v vašem primeru s spremembo prehrane ni mogoče pričakovati v zelo kratkem času, če sploh. Na vajinem mestu bi med prazniki uživala, jedla normalno hrano in se spočila za IVF. Pokažita drug drugemu, da se imata rada, to je najpomembnejše. Pa veliko sreče.

Menim, da je IVF lažje "prenesti", če greš v postopek maksimalno umirjen, brez neke hektike, ker je postopek sam zase lahko tudi zelo naporen.

brezka -> RE: Vitamini in prehrana pred IVF (7.12.2011 15:50:58)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Bošlje rezultate v vašem primeru s spremembo prehrane ni mogoče pričakovati v zelo kratkem času, če sploh. Na vajinem mestu bi med prazniki uživala, jedla normalno hrano in se spočila za IVF. Pokažita drug drugemu, da se imata rada, to je najpomembnejše. Pa veliko sreče.

Menim, da je IVF lažje "prenesti", če greš v postopek maksimalno umirjen, brez neke hektike, ker je postopek sam zase lahko tudi zelo naporen.

Se popolnoma strinjam. Najbolj pomembno od vsega je to, da sta umirjena in čim bolj sproščena. To je osnova, ker že v postopku izgubiš ful neke energije in vsega. Vitamini delujejo, ampak prav vsi na nek daljši rok.

ttatjana -> RE: Vitamini in prehrana pred IVF (1.3.2012 13:48:47)

Pozdrav tatyancha, na ringeraja.rs ima nešto na tu temu.
Ja sam iz BiH i porijeklom sam iz Slovenije.
Tako da se izvinjavam sto pisem sa srpskom ili hrvatskom.
Ja se takođe spremam za IVF u Aprilu u Mariboru,
A, Sto se tiče vitamina preporučili su prenetal ili folnu kiselinu.
"Kazu " na drugim forumima da je dobro jesti svež Ananas, 2-3 kom brazilskog oraha
pa i 1 časa piva ( za ovo zadnje sam cula od biologa, a i uvjerila se od moje sestrične koja ga voli i IVF u MB joj uspio od prve,
imali to veze ili ne, neznam, ali može se pokusat.
Za loš muški spermogram, nama su ovde ginekolozi za sterilitet preporučili čaj od
100g rtanjskog čaja, 100g orahovog lista i 50g matičnjaka, sve smešati ,
skuhati ujutro 2 litre sa 6 kašika čaja i to piti u toku dana. ovo je provjereno i ima efekta.
Nadam se da sam bila od pomoci, Lep pozdrav. [sm=smiley1.gif]

Anonimen -> RE: Vitamini in prehrana pred IVF (1.3.2012 17:03:59)

ttatjana hvala na informacijama! Ovo za pivo do sada nisam čula.
Srećno u aprilu !
Lp

tatyancha -> RE: Vitamini in prehrana pred IVF (14.3.2012 9:59:24)

ttatjana, najprije pozdrav iz Slovenije in puno ti hvala na odgovoru.
Naš prvi IVF u januaru na žalost nije bio uspešan, sada imamo 2.razgovor i nadam se da počnemo što prije.
A što se vitamina tiče moj uzima šumenke CINK, A-vitamin, Q encim.ja pijem ELEVIT, a obadvoje uzimamo i MATIČNI MLEČEK ( pilule od firme Medex).
Sada ču pokušati i ananas in brazilski orah a možda ču i popiti kakvu pivu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Nadam se da če nam svima uspijeti.
Sretno i tebi.

Stran: [1]